ایجاد هشت هزار شغل در نیروگاههای جدید هسته ای دربوشهر
ایجاد هشت هزار شغل در نیروگاههای جدید هسته ای دربوشهر

خبر استان:رئیس کارگاه نیروگاه اتمی بوشهر گفت: با آغاز ساخت دو واحد جدید نیروگاه هسته ای در سال جاری در بوشهر زمینه ایجاد هشت هزار شغل فراهم می شود.

به گزارش خبر استان،محمود جعفری روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هم اکنون آغازعملیات اجرایی این دو نیروگاه هسته ای در بوشهر در انتظار صدور مجوز و فراهم شدن امکانات لازم از سوی دولت است که در آینده محقق خواهد شد.
وی اضافه کرد: دوره ساخت این دو نیروگاه ۱۲ سال تعیین شده که برای هشت هزار نفر اشتغال ایجاد خواهد شد.
جعفری ادامه داد: بخشی از نیروهای مورد نیاز این پروژه ها از طریق آموزش در موسسه های فنی و حرفه ای جذب می شوند.
وی بیان کرد: در ساخت این دو واحد نیروگاه هسته ای از متخصصان ایرانی و روسی استفاده می شود که تمام سعی خود را بر استفاده از نیروها و شرکتهای داخلی درمحور اصلی ساخت بکار خواهیم گرفت.
جعفری افزود: عمده فعالیت ساختمانی این دو واحد نیروگاه اتمی از طریق توان داخلی اجرا می شود که نقش عمده ای در توسعه صنعت ساختمان سازی در این استان خواهد داشت.
رئیس کارگاه نیروگاه اتمی بوشهرگفت: هم اکنون ظرفیت تولید رآکتور نیروگاه اتمی موجود بوشهر یکهزار مگاوات برق است و ظرفیت تولید واحدهای جدید نیز هر کدام یکهزار و ۵۷ مگاوات خواهد بود.
قرارداد ساخت دو واحد نیروگاه هسته ای جدید در بوشهر در آبان سال ۱۳۹۳ میان ایران و روسیه به امضا رسید.
نیروگاه اتمی موجود و فعال بوشهر، اولین نیروگاه هسته‌ای ایران از نوع رآکتور آب فشرده مدل VVER با ظرفیت تولید ۱۰۰۰ مگاوات برق است.
شرکت روسی اتم‌استروی‌اکسپورت پیمانکار اصلی این نیروگاه بود.
ساخت این نیروگاه در سال ۱۳۵۴ توسط شرکت‌های آلمانی آغاز شد اما پس از انقلاب ساخت آن متوقف و در سال ۱۳۷۴ قراردادی میان ایران و روسیه برای تکمیل آن به امضا رسید.
تکمیل نیروگاه اتمی بوشهر تا شهریور ۱۳۹۰ طول کشید و در این سال نیروگاه بوشهر تولید برق را آغاز کرد و با توان ۱۰۰۰ مگاوات فعالیت می‌کند.
نیروگاه بوشهر نخستین و تنها نیروگاه هسته‌ای غیرنظامی تولید انرژی در خاورمیانه است.
پیش از این سه نیروگاه تحقیقاتی در ایران، دو واحد در عراق، دو واحد در سرزمینهای اشغالی فلسطین و یکی در سوریه ساخته شده بود اما هم اکنون به غیر از نیروگاه اتمی بوشهر نیروگاه فعال تولید انرژی در منطقه خاورمیانه وجود ندارد.
براساس قرارداد سازمان انرژی اتمی ایران و روسیه، تامین سوخت نیروگاه اتمی فعال بوشهر با روسیه است و پسماند اتمی آن نیز به این کشور بازمی‌گردد و مسئولیت اداره آن برعهده پرسنل متخصص ایرانی است که به زبان روسی تسلط کامل دارند البته مشاوران آنها روسی هستند.

Visited 3 times, 1 visit(s) today