دو سال دیگر رتبه برتر کشور در فضا‌های آموزشی می‌شویم/ وضعیت بحرانی ۴ شهرستان
دو سال دیگر رتبه برتر کشور در فضا‌های آموزشی می‌شویم/ وضعیت بحرانی ۴ شهرستان

ندای استان:احمدی گفت: مدارسی که اکنون احداث می کنیم، بازه عمر مفید آن ها بالای ۵۰ سال است، ضمن اینکه طی دو سال اخیر اولویت بر معماری بومی بوشهر در سبک مدرسه سازی گذشته ایم.

به گزارش ندای استان،مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر می گوید: تا سال ۱۴۰۶ اولین استان کشور از نظر سرانه استاندارد آموزشی در کشور خواهیم شد، هرچند بسیار خوش بین هستیم این مهم تا دو سال دیگر (۱۴۰۵) رقم بخورد که زودتر از برنامه ریزی ماست.

ابراهیم احمدی در نشست خبری به مناسبت برگزاری جشنواره خیرین مدرسه ساز افزود: سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز در کشور ۸٫۵ متر مربع است که این شاخص در بوشهر ۵٫۵ و در برخی شهرستان های جنوبی استان تا ۶ متر می باشد.

احمدی ادامه داد: اخیرا تفاهم نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی بین استاندار و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور منعقد شده که هزار میلیارد تومان از استان و ۱۵۰۰ میلیارد تومان از سازمان نوسازی برای احداث ۱۸۰۰ کلاس درس درنظر گرفته شود. خوشبختانه ۸۵۰ کلاس درس آن تا پایان امسال اجرایی می شود، انتظار داریم تا ۱۴۰۵ نیز هرسال ۵۰۰ کلاس درس احداث شود تا اولین استانی باشیم که به سرانه استاندارد کشوری یعنی ۸ متر برسیم.

این مقام مسئول اظهار داشت: قطعا در مسیر اجرای این هدفگذاری، تورم را خواهیم داشت که به لطف مشارکت خوب خیرین حقیقی و حقوقی در استان، نگرانی بابت کمبود منابع مالی نیست.

به گفته وی، ۵۷ درصد مشارکت ها توسط خیرین می باشد که بخشی از آن حقوقی ها مثل پتروشیمی و صنایع گازی جنوب استان هستند. از این نظر سهم خیرین جلوتر از دولت می باشد.

وی تصریح کرد: مدارسی که اکنون احداث می کنیم، بازه عمر مفید آن ها بالای ۵۰ سال است، ضمن اینکه طی دو سال اخیر اولویت بر معماری بومی بوشهر در سبک مدرسه سازی گذشته ایم.

۴ شهرستان در وضعیت بحرانی هستند

مدیرکل نوسازی مدارس استان بحرانی ترین شرایط فرسودگی یا کمبود فضای آموزشی را مربوط به ۴ شهرستان دانست که اولویت طرح های توسعه روی آنهاست، اما در سایر مناطق استان که شیب جمعیت دانش آموزان تازه محصل منفی است، تلاش به حفظ وضع موجود و شاداب سازی مدارس می باشد.

احمدی بیان کرد: بحرانی ترین وضعیت در مرکز استان خصوصا شهر بوشهر است که ۲۸۸ کلاس کمبود داریم. تنگستان در رتبه دوم قرار دارد و شهرستان های دشتستان و دشتی هم وضع بحرانی در فضاهای آموزشی دارند.

وی درخصوص سوالی پیرامون مدارس کانکسی اظهار داشت: خوشبختانه مدرسه های کانکسی در استان جمع شده، اما برخی مدارس که کانکس ضمیمه فضای آموزشی است داریم که یکی از آنها در روستای بنیاد دشتی می باشد که اعتبار ساخت کلاس جایگزین کانکس تامین شده و یکسال آینده تحویل آموزش و پرورش می دهیم.