عملیات تک نفره برای نجات یک خانواده در شهرستان عسلویه
عملیات تک نفره برای نجات یک خانواده در شهرستان عسلویه

ندای استان:«جاسم عبدالله‌زاده»‌شهروند اهل بندر«نخل ‌تقی» یک خانواده ۵نفره را از غرق شدن نجات داد.

ندای استان، نامش «جاسم عبدالله‌زاده» است و اهل «نخل‌ تقی»‌؛ بندری در بوشهر که هم به بازار «ته‌لنجی‌»‌هایش مشهور است و هم آلودگی هوا که شرکت‌های نفت وگاز رقم زده‌اند. حالا هم بزرگ‌ترین پارک ساحلی ایران گردشگران زیادی را به این شهر کشانده. دریای نخل تقی، اما آن‌قدرها امن نیست و یکی از نگرانی‌های جاسم عبدالله‌زاده هم، شنای مسافران در آب‌های ناآرام بندر است؛ آب‌های ناآرامی که نوروز امسال یک خانواده ۵نفره را در گردآب خود کشید، اما جاسم نجات‌شان داد.

دریای ناآرام نخل‌ تقی

جاسم که حالا ۵۰ ساله است، علاوه بر اینکه با لنج در کار تجارت فعالیت می‌کند ۱۴-۱۵سالی است که کنار ساحل، یک مجتمع تفریحی دارد و از سال قبل هم یک بوم‌گردی راه‌اندازی کرده. همین شغل هم او را نسبت به شنای مسافران در دریای ناآرام نخل‌ تقی حساس کرده است، به‌طوری‌که «عمران مرادپور طیبی» مدیر بنادر و دریانوردی عسلویه، از هشدار مداوم او درباره شنای مردم و اندیشیدن تدابیر می‌گوید؛ تدابیری اما از سوی مسئولان اندیشیده نشد تا اینکه حادثه بار دیگر رقم خورد.

به موقع رسیدم

جاسم روایت می‌کند که قصد داشته به نمازجمعه برود. آخرین جمعه تعطیلات نوروز بود، اما انگار کسی به او می‌گوید که به ساحل سرکشی کند. به محض رسیدن به ساحل با جمعیتی روبه‌رو می‌شود که کنار ساحل جمع شده‌اند و جیغ می‌کشند: «به موقع رسیدم. ۲ حلقه نجات پشت ماشین داشتم. در عرض ۲-۳ دقیقه آنها را برداشتم و به آب زدم. یک خانواده ۵نفری در گرداب گیر افتاده بودند. این گردآب‌ها خیلی خطرناک هستند و اگر به جای من یک غیربومی بود نمی‌توانست نجات‌شان دهد.»

باز هم اینجا بیایید

جاسم با ۲حلقه نجات و یک طناب ۲۰متری، اول ۳نفر از خانواده را نجات می‌دهد و به ساحل می‌رساند و برای نجات ۲نفر دیگر که یک کودک و پیرمرد بودند برمی‌گردد و در نهایت در یک عملیات نفس‌گیر ۲۰دقیقه‌ای هر ۵عضو خانواده را به سلامت به ساحل می‌رساند: «چون کمی شنا بلد بودند وقتی به ساحل رساندم‌شان حال‌شان خوب بود. کمی آب خورده بودند، اما خدا را شکر کار به بیمارستان نکشید. حالا هم باهاشان در تماس هستم و به‌شان گفته‌ام آن تجربه بد را کنار بگذارند و یک‌بار دیگر به اینجا بیایند و خوش‌ بگذرانند.»

‌شنا ممنوع‌

نخل ‌تقی ساحل امنی برای شنا نیست و تابلوی«شنا ممنوع» در جای‌ جای آن نصب شده. چند سالی هم هست که گردآب‌ها کار را سخت‌تر کرده که محلی‌ها می‌گویند احتمالا به‌خاطر موج‌شکن‌هایی است که در ساحل ایجاد شده. با این همه اما جاسم عبدالله‌زاده معتقد است مسافران اهمیت نمی‌دهند و ایجاد یک برج مراقبت، حضور نجات غریق یا گشت ساحلی هزینه چندانی ندارد، اما مسئولان همکاری نمی‌کنند: «شرکت‌های نفت و گاز فعال در عسلویه با وجود مسئولیت اجتماعی که دارند به این موضوع اهمیت نمی‌دهند. ساحل نخل تقی کلا ۲ کیلومتر است و ساحلی که از آن استفاده می‌کنیم هم که فقط ۸۰۰متر است.»

یک وظیفه انسانی

۱۰اردیبهشت، روز خلیج‌فارس بود که مدیر بنادر و دریانوردی عسلویه از جاسم عبدالله‌زاده تقدیر کرد. عمران مرادپور طیبی البته تأکید می‌کند که وظیفه سازمان بنادر نجات جان دریانوردان و شناورهایی است که در حالت اضطرار قرار می‌گیرند، اما به حکم وظیفه انسانی به افراد در ساحل هم کمک می‌کند: «جاسم عبدالله‌زاده یکی از نیروهای محلی است که در این زمینه به ما کمک می‌کند.»‌

  • منبع خبر : همشهری