وارد مدار شدن خط آبرسانی سیراف ـ جم
وارد مدار شدن خط آبرسانی سیراف ـ جم

ندای استان:فرماندار جم با اشاره به روند اجرای طرح آبرسانی گفت: خط انتقال آب سیراف به جم در مراحل پایانی است و طبق پیش‌بینی‌ها در ۳ ماه نخست سال آینده آب شرب سالم از طریق این خط لوله به جم منتقل می‌شود.

به گزارش ندای استان به نقل از تسنیم، محمد حسینی صبح امروز در نشست مجمع سلامت شهرستان جم با بیان اینکه یکی از مطالبات مهم مردم شهرستان جم تامین آب آشامیدنی است اظهار داشت: بر این اساس، طرح آب‌شیرین‌‌کن سیراف که تامین کننده آب شهرستان جم است عملیات اجرایی آن به ظرفیت ۲۸ هزار متر مکعب آغاز شده و روند ساخت آن تسریع یافته است.

وی با اشاره به اجرای خط انتقال آب سیراف به جم برای انتقال آب تولیدی پروژه آب شیرین‌‌کن بیان کرد: خط انتقال آب سیراف به جم در مراحل پایانی است و طبق پیش‌بینی‌ها در ۳ ماه  نخست سال آینده آب شرب سالم از طریق این خط لوله به جم منتقل می‌شود.

فرماندار جم خاطرنشان کرد: برخی از دستگاه‌های ایستگاه پمپاژ آب این خط در خارج از کشور خریداری شده و در انتظار انتقال آن به استان هستیم.

محمد حسینی با تاکید براینکه به‌دنبال حذف تانکرها هستیم افزود: تردد روزانه تانکرهای آب شرب در مسیر سیراف به جم، خسارت‌های زیادی به زیرساخت‌های جاده‌ای و حوادث ترافیکی داشته که با بهره‌برداری از خط انتقال آب سیراف به جم، از بروز خسارت‌های بیشتر جلوگیری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تامین آب شرب سالم برای شهروندان از مهم‌ترین اولویت‌های کارگروه سلامت شهرستان می‌باشد گفت: اکنون پروژه تجمیع چاه‌های آب شرب شهر جم در حال اجراست که پس از جمع‌آوری در مخزن ۲۰ هزارمترمکعبی، کلرزنی شده و وارد شبکه آبرسانی می‌شود که در اسفند ماه امسال این پروژه به اتمام خواهد رسید.

رئیس کارگروه سلامت و امنیت غذایی شهرستان جم با اشاره به اینکه  ۲۸ ایستگاه ثابت آب با اعتبار ۱ میلیارد تومان در سطح شهرستان ایجاد کردیم افزود: در ایستگاه‌ها، آب شرب سالم و بهداشتی با قیمت‌های پایین‌تر نسبت به بازار آزاد به شهروندان فروخته می‌شد که متاسفانه استقبال خوبی از سوی مردم انجام نشد.

فرماندار جم خاطرنشان کرد: مطالعه فاز اول فاضلاب شهر جم انجام شده و فاز دوم آن نیز در دستور کار قرار گرفته است که مطالعات آن در آینده نزدیک انجام می‌شود.

حسینی با اشاره به اینکه تعداد پروژه‌های عمرانی در حوزه سلامت افزایش داشته است افزود: اکنون ۲۵ زمین ورزشی، ۱۰ سالن سرپوشیده احداث شده است و ۵ سالن ورزشی دیگر نیز در دست احداث است که سبب افزایش تعداد ورزشکاران شده است.

وی افزود: کشتارگاه شهرستان جم نیز با مشارکت بخش خصوصی در دهه فجر امسال کلنگ زنی می‌شود تا پس از سال‌ها دغدغه جدی حوزه سلامت غذایی شهرستان نیز رفع شود.

فرماندار جم با بیان اینکه قصور دستگاه‌های اجرایی در حوزه سلامت مردم امری نابخشودنی است تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی موظف‌اند سلامت مردم را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند و اگر قصوری در این زمینه رخ دهد برای مدیران پیامدهای حقوقی خواهد داشت.

رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم از تعیین ۵ اولویت اصلی حوزه سلامت شهرستان خبر داد و افزود: در نشست‌های مختلف کارگروه‌های سلامت شهرستان مقوله‌های آب، فاضلاب، سبک زندگی سالم، سلامت روان و کشتارگاه به عنوان اولویت‌های اصلی جم معرفی شدند.

احمد قاسمی با اشاره به اینکه نزدیک به ۵۰ درصد از جمعیت شهرستان چاق یا دارای اضافه وزن بالا هستند بیان کرد: چاقی و اضافه وزن زمینه ساز بیماری‌های چون دیابت و فشار خون می‌باشد که نیاز است علاوه بر آموزش، مداخلات جدی در این خصوص انجام شود.

وی اقدامات پیشگیری را مقدم بر درمان دانست و خاطر نشان کرد: ۸۳ درصد از جمعیت دانش آموزان شهرستان مراقبت‌های رایگان دهان و دهان را دریافت کرده‌اند تا مشکلات آنها شناسایی شده و در آینده هزینه‌های بالای درمان دندان را پرداخت نکنند.

قاسمی افزود: طرح‌های غربالگری در تمامی سنین در سطح شهرستان در حال اجراست و نیاز است سایر دستگاه‌های اجرایی در کنار وزارت بهداشت برای حل و رفع مشکلات حوزه سلامت اقدام کنند.