باسوادی در استان بالاتر از میانگین کشوری
باسوادی در استان بالاتر از میانگین کشوری

ندای استان:بهرام بهنام‌نیا افزود: پیش از فرمان امام راحل، تنها ۳۶ درصد از جمعیت استان بوشهر توانایی خواندن و نوشتن داشتند، اما پس از تشکیل نهضت سواد آموزی هزاران تشنه علم و سوادآموزی روانه مراکز نهضت شدند.

به گزارش ندای استان،رئیس اداره سواد آموزی معاونت سوادآموزی اداره‌کل آموزش و پرورش استان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، گفت: طبق فرمان امام (ره) که فرمود بدون فوت وقت ایران را به شکل مدرسه‌ای در آورید، ایران و استان ما به صورت مدرسه‌ای درآمد.

بهرام بهنام‌نیا افزود: پیش از فرمان امام راحل، تنها ۳۶ درصد از جمعیت استان بوشهر توانایی خواندن و نوشتن داشتند، اما پس از تشکیل نهضت سواد آموزی هزاران تشنه علم و سوادآموزی روانه مراکز نهضت شدند.

وی تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار‌ها میزان با سوادی در استان بوشهر ۹۷ درصد و میانگین با سوادی در کشور ۹۴/۷۹ درصد است؛ به این ترتیب میزان باسوادی در استان بوشهر ۲/۲۱ درصد بالاتر از میانگین کشوری قرار دارد.

بهنام فر ادامه داد: باسوادی مردان و زنان در استان بوشهر ۹۵/۹ و ۹۵/۳ درصد و میانگین کشوری ۹۶/۲ و ۹۳/۴ درصد است همچنین با سوادی در شهر‌های استان ۹۶/۱۶ و در روستاها ۹۴/۲۴ است در حلی که میانگین باسوادی شهری و روستایی در کشور ۹۶/۵ و ۸۹/۴ است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور نیز چندی پیش با اشاره به آمار‌های سرشماری سال ۹۵گفت: استان‌های تهران، البرز و سمنان باسوادترین استان‌های ایران هستند و استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان و آذربایجان غربی پایین‌ترین نرخ سواد را به خود اختصاص داده‌اند.

علی باقرزاده عنوان کرد: طبق نتایج اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران نرخ سواد در گروه سنی ۴۹-۱۰ ساله که در سرشماری سال‌های ۸۵ و ۹۰ به ترتیب ۹۱/۷ و ۹۲/۴ اعلام شده بود، در سرشماری سال ۹۵ به ۹۴.۷ ارتقا یافته است.

وی بیان کرد: نسبت نرخ رشد شاخص سواد در فاصله سال ۹۰ تا ۹۵، حدود ۱۴ برابر مدت مشابه در سال‌های ۸۵ تا ۹۰ است.

رئیس سازمان نهضت سوادآموزی یادآور شد: طبق نتایج اعلام‌شده از سوی مرکز آمار ایران نرخ سواد در گروه سنی ۴۹-۱۰ ساله که در سرشماری سال‌های ۸۵ و ۹۰ به ترتیب ۹۱/۷ و ۹۲/۴ اعلام‌شده بود، در سرشماری سال ۹۵ به ۹۴.۷ ارتقا یافته است.

غبار تاریک بی سوادی از چشم بیسوادان پاک شد

باقرزاده تاکید کرد: با عنایت به تفکیک استانی نتایج سرشماری، بیشترین افزایش میزان باسوادی در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۹۰ مربوط به استان‌های بوشهر، قزوین، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و هرمزگان است.

وی اذعان کرد: در سرشماری سال ۹۵ بالاترین درصد با سوادی در گروه سنی ۶ سال و بالاتر به استان‌های تهران با ۹۲/۹ درصد، البرز ۹۲/۲ درصد، سمنان با ۹۱/۵ درصد و یزد با ۹۰/۹ درصد اختصاص دارد و استان‌های سیستان و بلوچستان با ۷۶ درصد، کردستان ۸۱/۵ و آذربایجان غربی با ۸۲ درصد دارای پایین‌ترین درصد باسوادی در این گروه سنی هستند.                                  

Visited 1 times, 1 visit(s) today