دغدغه‌ها و امیدها از اهدای عضو در استان :آغازی بر یک پایان
دغدغه‌ها و امیدها از اهدای عضو در استان :آغازی بر یک پایان

ندای استان:سخت است برای پدر که به ۱۴ ماه قبل برگردد، روزی که بر اثر سقوط از ارتفاع، دختر ۱۴ ساله اش آن ها را تنها و حسرت دیدار را برای همیشه بر دلشان باقی گذاشت.

به گزارش ندای استان،هنوز داغ نبود فرزند بر دلش سنگینی می کند و بغض راه گلویش را می فشارد وقتی می گوید: با وقوع این حادثه و انجام آزمایش های مختلف و با اعلام مرگ مغزی دخترم، دنیا جلوی چشمانم تیره و تار شد. دختری که هنوز یاد عطر مهربانی اش در گوشه گوشه خانه مشام جان را می نوازد و استعداد و حافظه اش مثال زدنی بود.

با تایید مرگ مغزی، عزمش را جزم می کند تا احساسش را هدیه کند و دخترش، فرشته نجاتی باشد برای بیمارانی که سال هاست با درد و بیماری روز را شب می کنند و شب را به صبح می رسانند.

این داستان مرگ مغزی است؛ مرگی که بیمار توسط دستگاه چند ساعت یا چند روز بیشتر به زندگی نباتی اش ادامه می دهد اما در نهایت یا راهی آرامستان می شود یا بنا به تصمیمی بزرگ، به عده ای جان می بخشد و سپس به ملکوت می پیوندد.

مرگ روزانه ۷ نفر در انتظار پیوند

در ۳۱ اردیبهشت ۱۳۶۸ به دنبال پیگیری دکتر فاضل وزیر وقت بهداشت، فتوای امام خمینی درخصوص شرعی بودن اهدای عضو اعلام شد و پس از تصویب قوانین مربوطه در مجلس و دولت، امروز به عنوان روز ملی اهدای عضو نام گذاری شده است.

اکنون بیش از ۳۰ هزار نفر در کشور در فهرست انتظار پیوند هستند و سالانه چهار تا هشت هزار بیمار مرگ مغزی در کشور وجود دارد که حدود نیمی از آن‌ها شرایط اهدا عضو را دارند.

روزانه هفت تا ۱۰ نفر از افراد نیازمند به پیوند عضو جان خود را از دست می‌دهند.

اهدای عضو و نجات افراد اقدامی خداپسندانه محسوب می‌شود که به عده‌ای فرصت دوباره نفس کشیدن و زندگی کردن می‌دهد و بدون تردید این کار برای همیشه ماندگار است و تمرینی زیبا برای بخشندگی است.

مرگ مغزی مترادف با مرگ قلبی است و ثابت شده افراد مرگ مغزی شده دیگر به زندگی باز نمی‌گردند، اما با پیوند اعضایشان، می‌توان حیاتی دوباره به بیماران نیازمند و در انتظار پیوند بخشید.

خانواده‌های اهدا کننده یقینا بنده خاص، نظر کرده و ویژه خداوند هستند و از امتحان سخت الهی سربلند بیرون آماده‌اند معجزه ایی که خداوند از هر ۱۰۰ نفر فقط به یک نفر فرصت بخشیدن را می‌دهد.

اهدای عضو در بوشهر از سال ۱۳۸۴ آغاز شد که تعداد اهدای عضو تا سال ۹۴ تعدا چشمگیری نبود و حدود ۱۰ اهدا در همه این سال‌ها صورت گرفت.

استان بوشهر؛ میانگین ۱۸ اهدای عضو در سال

مسئول هماهنگی تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از سال ۹۵ تاکنون بیش از ۲۰۰ عضو از ۶۰ بیمار مرگ مغزی در بوشهر برداشت شده است.

علیرضا باقری بیان کرد: استان از سال ۹۵ با جهشی عالی به ۱۸ اهدا در سال رسید و با همکاری خوب وزارت بهداشت اولین انتقال قلب هوایی در کشور و شاید خاورمیانه در این استان انجام گرفت.

او عنوان کرد: در حال حاضر جز ۱۹ دانشگاه برتر در زمینه اهدای عضو از بین ۵۶ دانشگاه و بالاتر از دانشگاه‌های بزرگی چون تهران، اصفهان، تبریز، یزد و اهواز قرار داریم.

باقری بیان کرد: پارسال ۱۶ نفر، ۱۶ مورد کبد، ۳۰ کلیه، ۳ پانکراس و ۱ مورد قلب خود را اهدا کرده اند.

او ادامه داد: همه مردم می‌توانند با ارسال کد ملی خود به شماره ۳۴۳۲ به صورت سریع و آسان کارت اهدای عضو دریافت کنند.

مسئول هماهنگی تیم پیوند اعضای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر بیان کرد: همچنین افرادی که قصد دارند نسبت به دریافت کارت اهدای عضو اقدام کنند می‌توانند کد #۳۴۳۲*۳* را در تلفن همراه خود شماره گیری کنند تا کارت اهدای عضو به نشانی آن‌ها ارسال شود.

باقری افزود: به صورت حضوری هم می‌توان با مراجعه به دانشگاه علوم پزشکی بوشهر واحد فراهم آوری اعضای پیوندی نسبت به دریافت کارت خود اقدام کنند و یا با مراجعه به سایت http://Ehda.Bpums.Ac.Ir نسبت به ثبت نام اقدام کنند.

او  عنوان کرد: داوطلبان اهدای عضو علاوه بر آن نیز می‌توانند با ثبت نام در درگاه اینترنتی اهدای عضو ایرانیان Ehda.Center ثبت‌نام کنند تا در زمان مرگ، اگر شرایط اهدا عضو داشته باشند، خانواده به وصیت آنها عمل کند.