صادرات ۳۰۰۰۰ تن خرما از استان
صادرات ۳۰۰۰۰ تن خرما از استان

ندای استان:معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به پیش بینی ۱۰۹ هزار تن خرما از نخلستان‌های استان بوشهر گفت: برداشت خرما تا اوائل آبان‌ماه ادامه دارد و برای صادرت ۳۰ هزار تن برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش ندای استان،خسرو عمرانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهر با اشاره به برداشت سه نوع محصول از نخیلات استان بوشهر اظهار داشت: خارک، رطب و خرما سه نوع محصولی است که از نخل برداشت می‌شود که آغاز برداشت خارک به عنوان نخستین محصول از خرداد ماه آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه ۹ هزار و ۵۰۰ تن خارک از نخیلات استان بوشهر برداشت می‌شود افزود: در این راستا ۴۶ هزار تن رطب از نخلستان‌های استان بوشهر در سطح ۳۴ هزار هکتار برداشت می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر با بیان اینکه تاکنون ۹۰ درصد خارک و ۸۵ درصد رطب از نخلستان‌های استان برداشت شده است افزود: در مجموع ۱۶۴ هزار تن محصول از نخلستان‌های استان بوشهر برداشت می‌شود که ۱۰۹ هزار تن آن خرما است.

عمرانی با اشاره به آغاز برداشت خرما از نخیلات استان بیان کرد: تاکنون ۱۵ درصد خرمای نخلستان‌های استان بوشهر برداشت شده که این مهم تا اوائل آبان ماه ادامه دارد.

وی، با اشاره به اینکه خرمای استان بوشهر در داخل و کشورهای مختلف دارای بازار است خاطر نشان کرد: سال گذشته ۲۵ هزار تن خرمای استان بوشهر به ارزش ۳۷٫۵ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شد که پیش بینی امسال برای صادرات خرمای استان بوشهر، ۳۰ هزار تن است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از افزایش ظرفیت‌های سردخانه‌های نخلستان‌ها خبر داد و بیان کرد: امسال ظرفیت سردخانه‌ها در درون مزارع کشاورزی استان بوشهر به ۳۰ هزار تن افزایش یافته و این در حالی است برخی طرح‌ها در این عرصه در حال اجراء است.

عمرانی با تاکید بر نقش مهم صنایع فرآوری بر افزایش ارزش افزوده خرما خاطر نشان کرد: اکنون ۴۹ واحد فرآوری خرما با ظرفیت ۴۶ هزار تن در استان بوشهر فعال است.

وی با تاکید بر ادامه طرح نخلستان در راستای مجهز شدن نخلستان‌ها به آبیاری نوین و تحت فشار تصریح کرد: امسال طرح آبیاری تحت فشار در سطح ۲۴۰۰ هکتار نخلستان سعدآباد اجرایی شده که ۱۵۰ کیلومتر خط انتقال آب درجه ۳ و ۴ در اراضی نخلستانی سعدآباد اجراء می‌شود و تاکنون ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر اجرای طرح خط انتقال آب در نخلستان‌های سعدآباد را با اعتبار ۳۰ میلیارد تومان دانست و افزود: طرح مطالعاتی اجرای طرح نخلستان در سطح ۳۱۵۰ هکتار اراضی آب‌پخش و کلل به اتمام رسیده و به‌زودی این طرح عملیاتی می‌شود.

عمرانی بیان کرد: خط انتقال آب درجه ۱و۲ در راستای اجرای طرح نخلستان و آبیاری نوین در اراضی نخیلات  استان شرکت آب منطقه‌ای آب استان بوشهر اجراء کرده است.