ندای استان:معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت:بهمنظور پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی در اماکن عمومی، روزهداران و هیات امنای مساجد توصیههای بهداشتی را مد نظر قرار دهند.
وی افزود: با توجه به گرم شدن هوا احتمال شیوع بیماریهایی که از طریق آب و غذا منتقل میشوند بهویژه بیماریهای عفونی رودهای در مکانهایی که بهصورت دستهجمعی غذا تهیه و توزیع میشود، افزایش مییابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: بهمنظور پیشگیری از مسمومیتهای احتمالی در اماکن عمومی، روزهداران و هیات امنای مساجد توصیههای بهداشتی را مد نظر قرار دهند.
وی با اشاره به مورد تایید بودن آب آشامیدنی مصرفی در استان بوشهر افزود: برای پختوپز از شبکههای آب عمومی استفاده شود و در صورت دسترسی نداشتن به شبکه یا قطعی آب از آبهای بستهبندی شده دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت استفاده شود.
خواجهئیان تاکید کرد: در صورت استفاده از سالاد و سبزیهای آماده، باید این محصولات دارای پروانه ساخت وزارت بهداشت باشند در غیر این صورت سبزی و سالاد در مراکز و اماکن عمومی باید به روش صحیح سالمسازی شود.
این مسئول بهداشتی گفت: برای پخت غذا از نمکهای بستهبندی یددار تصفیهشده دارای مجوز بهداشتی و علامت استاندارد استفاده شود، همچنین از مصرف هرگونه رنگ غیرمجاز در تولید زولبیا و بامیه جلوگیری شود.
وی شستشو و گندزدایی مستمر برای ظروف چند بار مصرف را ضروری دانست و افزود: در صورت استفاده از ظروف یکبارمصرف برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف گیاهی (بر پایه نشاسته ذرت) و دارای پروانه ساخت استفاده شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکید کرد: از نگهداری مواد غذایی پختهشده در دمای محیط به مدت طولانی خودداری و در صورت نیاز به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پختهشده در دمای زیر ۴ درجه و یا بالای ۶۳ درجه سانتیگراد نگهداری شود، همچنین از نگهداری مواد غذایی خام و پختهشده در مجاورت هم در داخل یخچال و یا سردخانه خودداری شود.
وی با هشدار درباره خریداری مواد غذایی به خصوص زولبیا، بامیه، پیراشکی، خرما و جگر از مراکز غیرمجاز و دستفروشیها گفت: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی در اماکن عمومی محل برگزاری مراسم یا بروز موارد احتمالی مسمومیت غذایی، موضوع را به سامانه رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت با شماره تماس ۱۹۰ اعلام کنند.