ندای استان: با هدف آموزشهای کاربردی، دومین اتاق شبیهساز فرماندهی کشتی کشور در هنرستان حاج جاسم بوشهر افتتاح شد.
به گزارش ندای استان،استاندار بوشهر روز یکشنبه در این آئین اظهار کرد: افتتاح طرح شبیهساز اتاق ناوبری کشتی در هنرستان فنی و حرفهای بوشهر در کیفیت آموزشهای دریایی خیلی موثر است.
احمد محمدیزاده افزود: در این شبیهساز ناخدا، ناوبر و یک افسر فرمانده آموزشهای لازم را مانند محیط و صحنههای واقعی فرا گرفته و ناوبری میکنند.
استاندار بوشهر با بیان اینکه در دهههای گذشته شبیهسازها وارداتی بودند، تصریح کرد: امروز با تلاش جوانان این سرزمین، شبیهسازها در داخل تولید و باعث یک تجربه عملی میشود.
وی با تاکید بر آموزشهای دریایی در هنرستانهای استان بوشهر افزود: شبیهساز کیفیت آموزش دریانوردی را ارتقا میدهد و باعث ایجاد تخصص لازم در دانش آموزان میشوند.
محمدیزاده با بیان اینکه چنین آموزشیهایی باعث کاهش تلفات و حادثه در دریا می شود، یادآور شد: هنرستانها باید به واحدهای صنعتی متناسب متصل شوند و ساز و کاری فراهم شود تا تجربه و علم کنار هم باشند.
وی تاکید کرد: آموزشها در حوزه فنی و حرفهای در دولت سیزدهم رویکردی جدید به خود گرفته است.
محمدیزاده با بیان اینکه اگر بر اساس حوزه کار و کاریابی آموزشهای فنی حرفهای انجام بگیرد نیروی بیکاری در جامعه باقی نمیماند، گفت: امروز در منطقه عسلویه و کنگان بدون شرط تحصیل و تنها با ملاک مهارت در رشتههای مورد نیاز به ۱۰ هزار نیروی کار نیاز است.
استاندار بوشهر با اشاره به اینکه امروز همه در استان بوشهر برای تامین نیاز صنعت بسیج شدهاند افزود: با توجه به نیاز صنعت نفت، گاز و انرژی اتمی به نیروی انسانی امروز باید رویکردها تغییر کند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: هنرستان حاج جاسم بوشهر دومین هنرستان مجهز به اتاق کشوری شبیهساز فرماندهی کشتی است که از لحاظ قابلیت توانمندتر و به روزتر است.
علی موحدی افزود: ارزش این شبیهسازی که مورد حمایت معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور قرار گرفته،۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان است که با توجه به تخفیف معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور با مبلغ کمتری معادل ۷۰۰ میلیون تومان از محل اعتبارات استانی خریداری و به هنرستانهای دریایی و دانشگاههای کشور عرضه میشود.
وی بیان کرد: شبیهساز پل فرماندهی کشتی که جزء بهترین تجهیزات ناوبری در تمام دنیاست محیطی است که افسران کشتی در آن هدایت شناور ناو و انواع شناورهای سنگین و سبک را برعهده دارند و با کمک این دستگاه کاربردهایی چون جستوجو، نجات و پهلوگیری انجام و از طریق آن سفر ایمنتری رقم زده میشود.
موحدی ادامه داد: با کمک این تجهیزات، دورههای آموزش ناوبری و دریانوردی در این هنرستان مطابق آموزشهای تراز اول دنیا ارائه میشود.
وی گفت: با استفاده از این شبیه ساز فراگیران دوره ناوبری دورههای آموزشی رادار آرپا، اکدیس، جی پی اس، ای آی اس، جی ام دی اس را آموزش دیده و سناریوهای متفاوتی را با استفاده از شناورهای سبک و سنگین در بنادر و آبراههای متفاوت تجربه میکنند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر افزود: ۱۴۰ هنرستان فنی و حرفهای و کار و دانش دولتی و غیردولتی در استان بوشهر فعال است که از ۲۶۰ هزار دانش آموز این استان ۱۸ هزار و ۳۰۰ نفر آنها در این هنرستانها مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد: در مجموع ۱۴۶ نفر از دانشآموزان این استان در رشتههای ناوبری و مکانیک از دستگاه شبیهساز فرماندهی کشتی در استان بوشهر استفاده میکنند این درحالی است که پیش از این باید از امکانات اداره بنادر و دریانوردی و شناورهای آن برای آموزش استفاده شود.