اشتغال۴۰۰۰ نفر در مجتمع فولاد بوشهر
اشتغال۴۰۰۰ نفر در مجتمع فولاد بوشهر

به گزارش ندای استان،یکی دیگر از وعده‌های مهم استاندار بوشهر براساس سیاست های محوری دولت سیزدهم در رفع مشکل اشتغال و ایجاد رونق اقتصادی شمال استان بوشهر، راه اندازی صنعت فولاد به عنوان هشتمین صنعت بزرگ و مادر با اشتغالزایی بالا و ارزآوری قابل توجه بود که همزمان با هفته دولت امسال عملیات اجرایی طرح […]

به گزارش ندای استان،یکی دیگر از وعده‌های مهم استاندار بوشهر براساس سیاست های محوری دولت سیزدهم در رفع مشکل اشتغال و ایجاد رونق اقتصادی شمال استان بوشهر، راه اندازی صنعت فولاد به عنوان هشتمین صنعت بزرگ و مادر با اشتغالزایی بالا و ارزآوری قابل توجه بود که همزمان با هفته دولت امسال عملیات اجرایی طرح تولید ورق فولادی آلیاژی (مجتمع فولاد بوشهر ) با ۱۵ هزار میلیار تومان سرمایه‌گذاری در شهرستان گناوه آغاز شد.

اجرایی شدن صنعت فولاد در شمال استان بوشهر در این شرایط سخت اقتصادی همچون فتح یکی از خاکریزهای جنگ اقتصادی به شمار می‌رود و به طور یقین با اجرای این پروژه های بزرگ، ایران اسلامی پیروز میدان در نبرد نابرابر اقتصادی ملت با دشمنان خواهد بود.

مجتمع فولاد بوشهر مشتمل بر چرخه کامل فولاد در زمینی به مساحت ۲۰۰ هکتار، نیروگاه برق ۱۰۰ هکتار و آب‌شیرین کن با وسعت یک هکتار و محصولات تولیدی مجتمع نیز شامل محصولات کنستانتره، آهن اسفنجی و ورق فولادی آلیاژی است.

مجتمع فولاد بوشهر با هدف تولید ورق فولادی آلیاژی برای تامین نیاز داخلی استان و صادرات راه اندازی می شود و قرار است با اجرای آن زمینه اشتغال هزار و ۴۰۰ نفر در منطقه فراهم شود که پیش بینی می‌شود یک میلیارد دلار ارزآوری نیز برای کشور به دنبال داشته باشد.

صنعت فولاد یکی از مهم‌ترین زیرساخت‌های ایجاد سایر صنایع از جمله صنعت خودرو سازی، تولید انواع لوازم خانگی و سایر صنایعی که پایه اصلی آن صنایع فلزی است.

مدیرعامل پروژه فولاد بوشهر می‌گوید: این پروژه زنجیره کامل فولاد شامل معدن، کارخانه کنستانتره سازی، کارخانه‌های گنداله سازی، آهن اسفنجی، ذوب و تولید ورق به عنوان محصولی مادر است و پیش بینی شده میلگرد موردنیاز استان را تامین کدد.

رضا مظفری با بیان اینکه در زمان حاضر خط کنستانتره سازی این مجتمع از چینی‌ها خریداری شده است، اضافه کرد: قرار است در این طرح ابتدا ۲۰۰ میلیون دلار و در ادامه ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه گذاری شود.

به گفته وی، پیش بینی ایجاد شغل در پروژه فولاد بوشهر حدود سه هزار و ۵۰۰ تا چهار هزار فرصت به صورت مستقیم و پنج تا ۶ هزار فرصت نیز به صورت غیرمستقیم است.

احداث آب شیرین کن ۲۰ هزار مترمکعبی در پروژه فولاد بوشهر

مدیرعامل پروژه فولاد بوشهر گفت: پروژه فولاد بوشهر دارای یک واحد آب شیرین کن با ظرفیت تولید ۲۰ هزار مترمکعب در روز است که ۲ هزار مترمکعب آن برای استفاده در پروژه و چیزی حدود ۱۸ هزار مترمکعب مازاد آن نیز تصفیه شده که آب مصرفی جمعیتی معادل ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر را تامین می‌کند.

البته او این را هم یادآور می‌شود که در پروژه فولاد استان بوشهر نیروگاه برق از محل تاسیسات خود شرکت تامین می‌شود.

به گفته مظفری، طرف چینی شریک پروژه فولاد نیست و تنها ۶۰ درصد سرمایه پروژه را تامین می‌کند و پس از یک سال فعالیت در این پروژه و تامین سرمایه از فعالیت در این مجموعه خارج می‌شود.

نوید ایجاد ۱۰ هزار فرصت شغلی در شمال استان بوشهر

به گفته مظفری، پروژه فولاد بوشهر با ۱۰ هزار فرصت شغلی در تمام مولفه های اقتصادی منطقه تاثیرگذار خواهد بود و روستاهای اطراف پروژه نیز دیگر ناچار به رفتن به شهرها برای کسب فرصت شغلی نخواهند بود.

او با این توضیح که چشم انداز پروژه فولاد بوشهر یک پایلوت برای کشور است می‌گوید: در شمال استان بوشهر صنایع زیادی وجود نداشته و سرمایه گذار بومی پروژه فولاد بوشهر ترغیب شده تا با احداث این پروژه اشتغالزایی مناسبی برای مردم منطقه ایجاد کند.

محدودیت زمین از مشکلات پروژه فولاد بوشهر

پروژه فولاد بوشهر در زمان حاضر در زمینی به مساحت ۸۰ هکتار در حال احداث است این درحالی است که به گفته مظفری قرار بود این پروژه در ۲۰۰ هکتار اجرا شود تا چشم انداز ترسیم شده برای پروژه به خوبی محقق شود.

مظفری افزود: برای این پروژه مکان‌های فرهنگی، مذهبی و علمی از جمله مسجد و مهدکودک نیز پیش بینی شده که با چنین مکان هایی باید زمین اختصاص یافته به پروژه به میزان بیشتری باشد.

او یادآور می‌شود که برای ساختمان‌های اداری پروژه نیز مقرر شده استفاده از آقایان و بانوان به طور برابر باشد تا از توانایی بانوان منطقه نیز به خوبی استفاده شود.

به گفته مظفری، قرار است تمام نیروهای جذب شده در پروژه فولاد استان بوشهر بومی استان و منطقه باشند.

او با تقدیر از نگاه ویژه استاندار بوشهر به حوزه تولید می گوید: این نوع نگاه مسئولان استان ظرفیتی بزرگ برای اجرا پروژه فولاد بوشهر است و اکنون تنها نیاز ما تامین زمین کافی است.

به گفته مظفری در زمان حاضر برای احداث پروژه فولاد بوشهر ۲.۵ کیلومتر جاده دسترسی احداث و همچنین دستگاه بچینگ (سیستم بتن ریزی) و سوله کارگاه قطعه سازی خریداری شده و با تامین آب و برق بتن ریزی و فنداسیون ساختمان در حال انجام است.

وی اظهار کرد: تلاش می‌شود تا فروردین سال آینده خط کنستانتره سازی خریداری شده از چین به ایران برسد و در ادامه آن نیز خط کنستانتره سازی در سال ۱۴۰۲ مورد بهره برداری قرار گیرد.

براساس پیش بینی‌ها قرار است کل پروژه فولاد استان بوشهر طی مدت سه سال به بهره برداری نهایی برسد که در سال ابتدایی از محل ارزآوری پروژه ها تاسیسات کارخانه‌های اسفجی، ذوب و تولید ورق وارد کشور می‌شود که این فرایند ظرف ۲ سال انجام خواهد شد، این پروژه با عزم و اراده جوانان بومی و پشتیبانی مسئولان استان با قدرت در حال انجام است.

Visited 1 times, 1 visit(s) today
  • منبع خبر : ایرنا