ندای استان: یکی از شرکتهای دانش بنیان شهرستان دشتی توانست برای نخستین بار زعفران (طلای سرخ) را به روش هوا کشت و تولید کند.
به گزارش ندای استان، مدیر عامل شرکت زیست آزمای اقلیم وابسته به مرکز رشد و فناوری شهرستان دشتی گفت: با همت کارشناسان ۲۰۰ کیلو پیاز زعفران در مساحت ۴۰ متر مربع به روش هوا کشت شده است.
عباس حاجی حسینی افزود: پیش بینی میشود حدود ۲۰۰ گرم زعفران در این مساحت برداشت شود و زمینه توسعه آن فراهم شود.
وی گفت: سالانه از اوایل شهریور ماه کشت این محصول آغاز میشود و برداشت آن نیز تا اواخر آبان ادامه دارد.
یکی از روش های کشت زعفران کشت آیروپونیک یا هواکاشت است. در این روش به جای آب و خاک از رطوبشت استفاده می شود و نیازی به تهیه گلدان های ویژه و تعویض آنها نیست و تمام مراحل تغذیه گیاه تنها از طریق رطوبت محیط صورت می گیرد و پیازها هیچ گونه تماس مستقیمی با آب ندارند.
از بزرگترین مزیت های این روش استفاده از حداکثر فضا و سطح زیر کشت به سبب طبقاتی بودن و تراکم کشت بالاست و میزان تولید نیز به طرز چشمگیری افزایش خواهد داشت به نحوی که حدود ۷ برابر کشت سنتی است و کیفیت محصول نیز بهتر است و احتمال آفات و بیماری هایی که از خاک به زعفران وارد می شوند به صفر می رسد.
در این روش که حدود ۴ ماه طول می کشد، از هزار کیلو پیازچه زعفران درشت می توان معادل ۲-۱کیلو زعفران برداشت کرد.