خبر استان:’صدیقه لیراوی’ یکی از بانوان کارآفرین شهرستان گناوه با همت و تلاش بی وقفه، نقشی مهم در تولید فرش و جذب علاقه مندان زیادی به این حرفه داشته است.

به گزارش خبر استان،وی که هم اینک مدیرعاملی شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی شهرستان گناوه را عهده دار است تاکنون علاوه براینکه توانسته زمینه اشتغال ۷۰۰ نفر را بصورت فصلی دراین رشته فراهم کند، در راستای تهیه و تامین مواد اولیه و ابزار برای زنان بی سرپرست فرش باف گام های موثری بردارد.
وی در سال گذشته از سوی دفتر امور توسعه روستایی در نمایشگاه توانمندی های روستاییان در تهران به عنوان کارآفرین برتر معرفی شده است.
این بانو از نظر فعالیت درکشور مشارکت فعالانه ای در نمایشگاهها بویژه در سطح بین المللی در تهران و با دعوت اتحادیه مرکزی ایران سهم بسزایی در برپایی غرفه های فرش به نام استان بوشهر و شهرستان گناوه داشته است.
وی هرساله از طرف مرکز ملی فرش ایران دوره های آموزش گبه بافی که نقش موثری در تولید فرش و اشتغال زایی دیگر بانوان علاقه مند به این رشته دارد، برگزار می کند.
این بانوی کارآفرین درگفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی اظهارکرد: فرش ایران به عنوان هنر اصیل میهن از شهرت جهانی برخوردار است وهم اکنون در ردیف صادرات غیرنفتی می درخشد.
صدیقه لیراوی افزود: صنعت فرش حرف اول را در اشتغال زایی آبرومندانه، ایجاد درآمد در روستاها و رفع فقر و فساد می زند.
وی اظهارکرد: تولید فرش دراین منطقه بویژه گبه شول شهره جهانی و خریداران زیادی دارد.
لیراوی گفت: درمدتی که به این حرفه روی آوردم از نظر مالی به هیچ ارگان و موسسه ای وابسته نبودم و از زور و بازوی خود در امر تولید فرش و گبه امرار معاش می کنم.


وی بیان کرد: مدت ۱۰ سال در حوزه صنایع دستی در مرکز فنی وحرفه ای و پنج سال نیز بصورت حق التدریسی به آموزش فرش و تابلو فرش کارآموزان دراین مرکز مشغول هستم.
این بانوی کارآفرین افزود: شرکت تعاونی فرش دستباف روستایی گناوه یکی از قابلیت های این شهرستان در زمینه فرش بافی است که چندین سال از راه اندازی آن می گذرد و با بکارگماردن شمار زیادی از زنان خانه دار با تهیه نخ و دار قالی بافی توانسته سهمی مهم در تولید گبه کشور و صدور آن به خارج ایفا کند.
وی به انتظارات و مشکلات خود و دیگر تولید کنندگان فرش دراین شهرستان اشاره کرد و گفت: باتوجه به سابقه ۲۰ ساله و اینکه بصورت حق التدریسی در مرکز فنی وحرفه ای مشغول فعالیت هستم انتظار و توقع دارم که استخدام شوم.
به گزارش ایرنا، این بانوی کارآفرین اظهارکرد: تولید کنندگان فرش دراین شهرستان مکان مناسبی برای ارایه محصولات خود ندارند که باید مکانی در مرکز استان و یا شهرستان دایر شود.
وی گفت: برای برطرف شدن این مشکل دایرشدن اتحادیه مرکزی فرش دستباف در استان گره گشا خواهد بود.
لیراوی، ارایه تسهیلات ارزان قیمت و بیمه کردن تولیدکنندگان فرش واقعی را از دیگر خواسته و دغدغه های بانوان فرش باف این منطقه عنوان کرد./ایرنا

Visited 2 times, 1 visit(s) today