خبر استان:وضعیت مالی رسانهها و به ویژه هفتهنامهها و نشریات محلی استان بوشهر این روزها خوش نیست و انتظار میرود مسئولان حمایت بیشتری داشته باشند.
به گزارش خبر استان، مدیرعامل خانه مطبوعات استان بوشهر صبح سهشنبه در نشست با استاندار بوشهر اظهار داشت: متاسفانه در سالهای اخیر شاهد وضعیت نامناسبی در بین رسانههای محلی در استان بوشهر هستیم.
عبدالرسول میگلینژاد با اشاره به اینکه مسائل مالی مهمترین مشکل رسانههای استان بوشهر است اضافه کرد: مدیران دستگاههای اجرایی به کمک رسانهها بیابند و در حد وسع خود به نشریات محلی کمک کنند.
وی اشتراک نشریات استان را به عنوان یکی از راهکارهای مناسب برای حمایت از نشریات دانست و بیان کرد: بسیاری از اگهیهای دستگاههای فعال در استان به تهران سرازیر میشود که باید این روند اصلاح شود.
رسانههای مکتوب مخاطبان خود را از دست دادهاند
علی هوشمند رئیس هیئتمدیره خانه مطبوعات استان بوشهر نیز گفت: عدم حمایتها باعث شده تا فعالان فرهنگی نیز از فعالیت در این حوزه دلسرد شوند و شاهد فعالیتهای کمتری باشیم.
وی با اشاره به اینکه رسانههای مکتوب مخاطبان خود را از دست دادهاند، خاطرنشان کرد: وضعیت هفتهنامههای استان بوشهر اصلا خوب نیست و یا چاپ نمیشوند و یا اینکه یک درمیان چاپ میشوند.
رئیس هیئتمدیره خانه مطبوعات استان بوشهر با اشاره به اینکه راهکارهای مختلفی برای کمک به نشریات استانی وجود دارد، تصریح کرد: امیدواریم نگاه ویژهتری به رسانههای مکتوب استان بوشهر صورت گیرد.
وی خواستار برگزاری جشنوارههای مطبوعات در سطح استان شد و افزود: حمایت مالی برای برگزاری این جشنوارهها باید صورت گیرد تا شاهد رقابت بچههای رسانه باشیم.
وضعیت توزیع آگهیها مناسب نیست
اکبر صابری از اعضای خانه مطبوعات و مدیرمسئول یکی از هفتهنامههای استانی بوشهر اظهار داشت: در استان بوشهر ۲۲ هفتهنامه، ۲ روزنامه، ۱۷۰ سایت خبری فعالیت دارند.
وی اضافه کرد: برای فعال شدن خانه مطبوعات استان بوشهر شاهد همکاری استانداری و شهرداری بوشهر هستیم که امیدواریم دیگر نهادها نیز کمک لازم را برای فعالیت خانه مطبوعات داشته باشند.
صابری خواستار تامین اعتبار مناسب برای برگزاری اردوی ویژه خبرنگاران استان شد و افزود: انتظار میرود استاندار بوشهر به صورت ماهانه نشستی را با اصحاب رسانه برگزار کند و هماهنگی بیشتری بین مدیریت ارشد استان و رسانهها وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در خانه مطبوعات دیدگاه سیاسی را دخیل نکرده و دیدگاه صنفی داریم، بیان کرد: سال سختی در عرصه مطبوعات را پشت سر گذاشتهایم و بسیاری از نشریات محلی استان حتی برای چاپ هم با مشکلات زیادی روبرو هستند.
صابری گفت: در حالی که ۷۰ درصد آگهیهای استان باید در استان توزیع شود، خلاف این موضوع را شاهد هستیم و تنها ۳۰ درصد آگهیهای استان بین نشریات استان توزیع میشود.
تعاونی خانه مطبوعات ایجاد شود
مازیار هوشمند یکی از فعالان رسانه ای استان بوشهر نیز بیان کرد: صنعت نفت میتواند حامی مهمی برای رسانههای استان باشد ولی نفت تابع قانون و دستورالعمل خود است و نیاز است که توجه بیشتری به استان داشته باشد.
فقیه یکی دیگر از فعالان رسانهای استان بوشهر خواستار ایجاد تعاونی خانه مطبوعات و رسانه های استان بوشهر شد و گفت: به جای اینکه دنبال کمک از دستگاهها باشیم باید با ایجاد تعاونی برای دستگاهها کار انجام دهیم.
حسام مقدم از دیگر فعالان رسانهای استان بوشهر نیز بر لزوم تغییر نگرش به مطبوعات تاکید کرد و افزود: مسائل اجتماعی بسیار مهمی وجود دارد که باید به این مسائل توجه شود.
لزوم توجه بیشتر به خبرگزاریها
ایمان ندومی از اعضای خانه مطبوعات استان بوشهر نیز با اشاره به اینکه بار عمده تولید خبر استان بوشهر بر عهده چهار خبرگزاری فعال است، گفت: نیاز است که مسئولان برای تولید محتوا توجه بیشتری به خبرگزاریها داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در مسائل مالی و حمایتهای دستگاهها توجهی به خبرگزاریها نمیشود، افزود: برخی از خبرگزاریها امکان دریافت آگهی را دارند که باید تفاهم همکاری با این خبرگزاریها امضا شود.
سعید رضایی از دیگر فعالان رسانهای استان بوشهر نیز گفت: خبرنگاران استان برای تولید خبر به منابع خبری مناسب نیاز دارند که بعضا در برخی مواقع این منبع در اختیار نیست و باید یک سخنگو برای استان وجود داشته باشد که در مسائل مختلف به ویژه حوادث بزرگ و بحرانها پاسخگوی رسانهها باشد.
فیصلی از دیگر فعالان رسانهای استان بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: برخی دستگاهها قوانین را برای توزیع آگهیها رعایت نمیکنند که امیدواریم مسئولان استان تلاش ویژهای برای رفع این مشکل داشته باشند./مهر