بوشهر قوی‌ترین بازارکار کشور
بوشهر قوی‌ترین بازارکار کشور

خبر استان:لرستان پُرریسک‌ترین و بوشهر بهترین بازارکار کشور را در اختیار دارند و در ۸ استان بین ۱۴.۷ تا ۲۱.۷ درصد کل شاغلان در خطر بیکاری یکباره در اثر ورشکستگی ناگهانی و یا تعدیل نیروی بنگاه ها هستند.

 خبر استان. این مسائل باعث شده تا لرستان لرزانترین بازار کار و بوشهر محکم ترین وضعیت اشتغال را داشته باشد.
 
لرستان ضعیف‌ترین و بوشهر قوی‌ترین بازارکار کشور
 
هم اکنون شرایط به گونه ای است که احتمال ریزش ناگهانی اشتغال در ۸ استان کشور به مراتب نسبت به سایر مناطق محتمل تر است و در حالی که در استان لرستان یک پنجم کل بازار کار (۲۱.۷ درصد) در خطر ریزش و نابودی قرار دارد، استان بوشهر به لحاظ پایداری بازار کار ۶.۳ برابر از لرستان بهتر بوده و تنها ۳.۴ درصد مشاغل به صورت ناقص وجود دارد و مابقی از شرایط مناسبی برخوردار است.
 
کارشناسان طبق تعریف اشتغال ناقص که می گوید نوعی از اشتغال است که فرد امکان فعالیت به میزان ۴۴ ساعت در هفته (میزان استاندارد) را ندارد و به دلیل شرایط بنگاه و بازار و …، این نوع اشتغال با درآمد کامل همراه نیست و شاغلان امکان تامین مخارج خود را در اشتغال ناقص نخواهند داشت. حال در شرایطی که افراد با ساعات کار کامل، دارای مشکلات و مسائل متعدد معیشتی هستند، افراد دارای اشتغال ناقص و درآمد پایین قطعا توان تامین مخارج خود را ندارند.
 
به صورت کلی تا پایان سال ۹۴ که آخرین گزارش رسمی مرکز آمار ایران از بازار کار بوده، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در کل کشور دارای اشتغال ناقص بوده اند که بیشترین تعداد آنها در استان های اصفهان با ۱۶.۵ درصد، ایلام ۱۵.۴ درصد، خراسان شمالی ۲۰.۵ درصد، فارس ۱۵.۸ درصد، کرمانشاه ۱۵.۲ درصد، کهگیلویه و بویراحمد ۱۴.۷ درصد، گلستان ۲۰.۶ درصد و لرستان نیز با ۲۱.۷ درصد بوده اند.
 
وضعیت پایداری اشتغال در استان‌ها
 
به بیان دیگر استان های یاد شده دارای ضعیف ترین بازار کار کشور بوده و بیشترین تعداد افراد دارای اشتغال در معرض نابودی در این مناطق ساکن هستند. در عین حال، استان البرز با ۴.۷ درصد، اشتغال ناقص در کنار بوشهر با ۳.۴ درصد، تهران ۴.۸ درصد، سمنان ۶.۵ درصد و هرمزگان با ۵.۵ درصد؛ پایدارترین مشاغل کل بازار کار کشور را در خود جای داده اند.
 
۸.۱ درصد مشاغل موجود در استان آذربایجان شرقی، ۷.۶ درصد آذربایجان غربی، ۱۳ درصد در اردبیل، ۱۲.۹ درصد در چهارمحال و بختیاری، ۱۲.۷ درصد خراسان جنوبی، ۱۹.۱ درصد در خراسان رضوی، ۷.۳ درصد در خوزستان، ۹ درصد زنجان، ۹.۶ درصد در سیستان و بلوچستان، ۱۳.۲ درصد در قزوین، ۱۲ درصد قم، ۱۰ درصد کردستان، ۱۳.۵ درصد کرمان، ۱۳.۲ درصد در گیلان، ۱۲ درصد مازندران، ۹.۵ درصد مرکزی، ۱۲.۴ درصد همدان و ۷.۷ درصد نیز در یزد ناقص بوده و افراد از طریق این نوع اشتغال امکان کسب درآمد کافی برای تامین مخارج زندگی را ندارند.
 
منبع: مهر

Visited 2 times, 1 visit(s) today