خبر استان: مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر گفت: ثبت واقعه ازدواج در دو ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان بوشهر ۱۸.۵ درصد افزایش یافته و این در حالی است که میزان ثبت طلاق در این مدت۸ دهم درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبر استان، کیومرث صالحینیا صبح امروز در جلسه شوراى هماهنگى ثبت وقایع حیاتى استان بوشهر با بیان اینکه متوسط رشد جمعیت در استان بوشهر ۲٫۴ درصد است اظهار داشت: جمعیت استان بوشهر برابر آخرین سرشماری یکمیلیون و ۱۶۳ هزار و ۴۰۰ نفر و مساحت استان برابر آخرین مطالعات جغرافیایی ۲۲ هزار و ۷۴۳ کیلومتر مربع است که با این توصیف تراکم نسبی جمعیت به مساحت، ۵۱٫۳۶ نفر در هر کیلومتر مربع و متوسط رشد سالانه جمعیت ۲٫۴ درصد است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۲۲ هزار و ۸۳۲ واقعه ولادت در استان بوشهر رخ داده است افزود: از این تعداد ۱۶ هزار و ۸۴۱ مورد شهری و ۵ هزار و ۹۹۱ مورد هم روستایی بوده است.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر از ثبت ۴ هزار و ۲۹۴ واقعه وفات در استان بوشهر خبرداد و تصریح کرد: از این تعداد سه هزار و ۱۳ مورد شهری و یکهزار و ۲۵۲ مورد هم روستایی بوده است.
صالحینیا با بیان اینکه سال گذشته ۸ هزار و ۵۲۱ واقعه ازدواج در استان بوشهر به ثبت رسید خاطر نشان کرد: میزان ثبت ازدواج در استان بوشهر نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن ۲٫۷۹ درصد رشد داشته است.
وی با بیان اینکه طی سال گذشته ۲ هزار و ۳۳ واقعه طلاق در استان بوشهر ثبت شده است گفت: متاسفانه بیشترین ثبت واقعه طلاق در یک سال نخست زندگی اتفاق افتاده است.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر از افزایش ۱۸٫۵ درصدی ازدواج در استان بوشهر خبرداد و تصریح کرد:ازدواج در دو ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در استان بوشهر ۱۸٫۵ درصد افزایش یافته و این در حالی است که میزان ثبت طلاق در این مدت۸ دهم درصد افزایش داشته است.
صالحینیا بیان کرد: در دو ماه نخست امسال ۲ هزار و ۷۳ واقعه ازدواج و ۲۴۴ واقعه طلاق در استان بوشهر به وقوع پیوسته که در دو ماه سال قبل این رقم به ترتیب یکهزار و ۷۴۹ و ۲۴۲ مورد بوده است.
مدیر کل ثبت احوال استان بوشهر با اشاره به ثبت وقایع حیاتی در مهلت قانونی خاطر نشان کرد: در سال گذشته بیش از ۹۹ درصد وقایع حیاتی ولادت و وفات استان در مهلت قانونی به ثبت رسیده که تلاش میشود این آمار امسال به ۱۰۰درصد نزدیکتر شود.
وی با تاکید بر اینکه رسالت مهم این سازمان ثبت به موقع و به روز وقایع حیاتی چهارگانه، صدور اسناد هویتی و انتشار آمارهای حیاتی است تاکید کرد: اگر خلل و کوتاهی در ثبت به موقع وقایع حیاتی افراد به وجود آید هم سبب تضییع حقوق شهروندی افراد و هم مشکلات جدی برای مسئولان و برنامهریزان کشور به وجود میآورد از این رو نقش ثبت احوال در ثبت بهنگام وقایع حیاتی و صدور به موقع اسناد هویتی و حفظ و نگهداری آن بسیار حائز اهمیت است.
صالحینیا با بیان اینکه برآورد مستمر اطلاعات جمعیتی یکی از مولفههای اساسی مورد نیاز برای برنامهریزی در حوزههای اقتصادی، رفاهی و تامین اجتماعی است، اظهار کرد: با ثبت دقیق و بهنگام وقایع حیاتی، زمینه تدوین سیاستها، برآورد خواستهها و رفع چالش های پیش رو فراهم میشود که این لزوم همکاری و همراهی بیش از پیش دستگاههای ذیربط را در این مسیر دشوار میطلبد.
مدیرکل ثبت احوال استان بوشهر به بررسی چالشهای استان بوشهر در حوزه ثبت احوال پرداخت و تصریح کرد: رسیدگی به مشکلات آرامستانهای استان توسط شهرداریهاو بخشداریها در دستور کار قرار گیرد.
وی از رئیس دانشگاه علوم پزشکی و پزشکی قانونی استان بوشهر خواست ضمن همکاری بیشتر و موثرتر با ثبت احوال در زمینه ثبت به موقع وقایع حیاتی نظارت دقیق بر خانههای بهداشت روستایی مورد توجه قرار داده شود.
منبع:تسنیم