خبر استان:سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: در ایام ماه مبارک رمضان نظارت بر کارگاههای تولید مواد غذایی و مراکز عرضه در شهرستان بوشهر تشدید شد.
به گزارش خبر استان حسن فخرایی در گفتوگو با مهر اظهار داشت: در راستای سلامت غذایی شهروندان در ایام ماه مبارک رمضان و حساسیت و امنیت مواد غذایی، تعداد هفت صنف حساس شیرینیفروشی و نان فانتزی متخلف شناسایی و طی مراحل قانونی و قضایی پلمپ شدند.
وی افزود: سلامت غذایی شهروندان در ایام ماه مبارک رمضان از اولویتهای مهم و رسالت اساسی مرکز بهداشت بوده و این تکلیف همواره در دستور کار بازرسین بهداشت محیط قرار گرفته است.
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوشهر گفت: بهمنظور تأمین سلامت مصرفکنندگان و ارتقای شاخصهای کیفی غذایی، همه مراکز عرضه مواد غذایی مورد نظارت و پایش قرار میگیرند.
فخرایی اظهار داشت: در راستای اجرای قانون اصلاحیه ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی و بر اساس نظارتهای بازرسین بهداشت محیط در ایام ماه مبارک رمضان و حساسیت و امنیت مواد غذایی، تعداد هفت صنف حساس شیرینیفروشی و نان فانتزی متخلف شناسایی و طی مراحل قانونی و قضایی پلمپ شدند.
وی بیان داشت: فعالیت صنوف حساس (کارگاههای زولبیا، بامیه، نان فانتزی، آش و حلیم فروشی) تابع شرایط خاص بهداشتی هستند و در همین ارتباط ضوابط بهداشت فردی، دستکش و کلاه، لباس کار، بهداشت ساختمانی، لوازم و تجهیزات در محل کار، چیدمان وسایل و بهداشت مواد غذایی مورد ارزیابی قرار گرفته و در صورت رؤیت موارد متخلف، با افراد خاطی برخورد جدی به عمل میآید.
کنترل ۱۰۰۰ مرکز مواد غذایی
سرپرست مرکز بهداشت شهرستان بوشهر افزود: برنامه کنترل شیرینی فروشی، زولبیا و بامیه و آش و حلیم فروشی با هدف تامین سلامت مصرف کنندگان وارتقای شاخصهای بهداشتی تشدید شد که در ایام ماه مبارک رمضان در ساعات اداری و غیر اداری و بهویژه روزهای تعطیل طرح ویژه تشدید بازرسی در قالب چهار اکیپ با حضور فعال بازرسین بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان بوشهر و ملبس به یونیفرم بهداشت ۱۹۰ اجرا شد.
فخرایی اضافه کرد: در این برنامه تعداد ۶۰۷ کارگاه قنادی و شیرینی فروشی و تعداد ۲۰۸ مراکز تهیه وفروش اختصاصی زولبیا، بامیه و شیرینی فروشی سنتی و نیز تعداد ۳۰۴ مراکز فروش آش وحلیم فروشی بازرسی و آیتم بهداشت فردی، لوازم و تجهیزات مورد استفاده، چیدمان، نظافت، فضای فیزیکی و دمای نگهداری مورد پایش قرار میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: آب مصرفی مراکز عرضه مواد غذایی پایش شده که در این راستا تعداد ۷۰۶ نمونه کلرسنجی و همچنین در برنامه کنترل وامنیت مواد غذایی، تعداد ۴۱مورد نمونهبرداری مواد غذایی انجام شده است.
پایش کیفی غذایی
فخرایی یادآور شد: در برنامه بازرسی بهمنظور پایش کیفی غذایی، محیط فیزیکی مکان کسب با استفاده از تجهیزات پرتابل، آیتم های شوری، ph، دما، رطوبت مواد غذایی مصرفی و tpm روغن مورد سنجش دقیق قرار گرفته که تعداد این موارد کنترلی ۹۵ مورد بوده است.
وی افزود: توجه ویژه به کنترل روغن در شیرینیفروشیها (زولبا وبامیه) و استفاده از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی و سلولزی (آش وحلیم فروشی) از موارد حائز اهمیت بوده است.
فخرایی اضافه کرد: شهروندان در صورت مشاهده هرگونه مشکل بهداشتی در صنوف حساس و اماکن عمومی یا در صورت بروز موارد مسومیت غذایی، موضوع را به سامانه رسیدگی شکایات وزارت بهداشت با شماره تماس ۱۹۰ برای پیگیری اعلام کنند.