خبر استان:جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: بسیاری از مشکلات ناباروری زوجین مربوط به مردان است که تولید میزان کم اسپرم و بیحرکت بودن آن ازجمله این دلایل است.
به گزارش خبر استان،دکتر فرشاد ظهرابی افزود: ناقص بودن اسپرم، انسداد، بیماریها، صدمات، مشکلات مزمن قلبی و سبک زندگی از دیگر مواردی است که میتواند در میزان باروری مردان مؤثر باشد.
وی تصریح کرد: بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی WHO اگر زوجی بعد از گذشت دو سال از تقاضای بچهدار شدن نتوانند بچهدار شوند به آن زوج نابارور گفته میشود.
دکتر ظهرابی با اشاره به اینکه علل ناباروری در مردان متفاوت است بیان داشت: عفونتهای ادراری و تناسلی، التهاب پروستات، واریکوسل، مشکل در انزال، مصرف برخی از انواع داروها ازجمله آنتیبیوتیکها ازجمله این موارد است.
وی تصریح کرد: تومورهای سرطانی، اشکال در غدد جنسی مردانه، نقص مجاری اسپرم، مشکلات ژنتیک، برخی از مواد شیمیایی صنعتی، آلودگی به موادی مانند سرب، اشعه ایکس، گرم شدن بیضهها، پوشیدن لباسهای تنگ در طولانیمدت، استرس و استعمال دخانیات، دیابت، MS و بیماریهای مزمن کلیوی از دیگر عوامل نازایی در مردان است.
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطرنشان کرد: امروزه راههای زیادی برای درمان ناباروری در مردان وجود دارد، هرچند نمیتوان گفت در تمام موارد نازایی در مردان رفع میشود اما با رعایت کردن مواردی مانند سیگار نکشیدن، ترک مشروبات الکلی، کاهش وزن، کاهش استرس و اجتناب از وازکتومی میتوان خطر ناباروری را کاهش داد.
دکتر ظهرابی یادآور شد: مصرف مکملهایی مانند روی، ویتامین C، سلنیوم، ویتامین E، ویتامین B12، اسیدفولیک و بتاکاروتن زیر نظر متخصصین احتمال باروری را افزایش میدهد.
وی تأکید کرد: خانمها با سنین بالای ۳۵ سال چنانچه بعد از سه تا چهار ماه که اقدام به بارداری کرده و نتیجه نگرفتند باید به متخصصین زنان مراجعه کرده و برای درمان و یا انجام مراقبتهای بارداری اقدام کنند.
تصمیم به بارداری در سنین بالا احتمال ابتلای کودک به اختلالات ژنتیکی را افزایش میدهد
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: سن تعریفشده ناباروری برای آقایان وجود ندارد اما برای پدرانی که در سن بالا تصمیم به بچهدار شدن میگیرند به دلیل اینکه کیفیت و تعداد اسپرم پایین میآید احتمال اختلالات ژنتیکی و کروموزومی برای فرزندان آنها پیشبینی میشود.
ابتلا به واریکوسل نازایی در مردان را افزایش میدهد
دکتر ظهرابی افزود: بعضی از بیماریها منجر به نازایی در مردان میشود که از آن جمله میتوان به واریکوسل اشاره کرد که درنتیجه آن عروق و وریدهای بیضه متورم شده، دمای بیضهها بالا میرود و درنهایت منجر به کاهش کیفیت و قدرت اسپرم میشود.
چاقی و اضافهوزن باعث کاهش احتمال باروری در مردان میشود
وی بیان داشت: ازآنجاییکه اضافهوزن و چاقی، چربی زیاد و کلسترول بالا در کاهش باروری تأثیرگذار است توصیه میشود افرادی که تصمیم به بارداری دارند در مرحله اول زیر نظر متخصص تغذیه وزن خود را کاهش داده سپس اقدام به بارداری نمایند.
جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری و تناسلی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: با توجه به پیشرفتهایی که در علم صورت گرفته تکنیکها و ابزارهای دقیقتر برای بارداری کشفشده که به بچهدار شدن افراد کمک میکند از این روز افراد باید زیر نظر متخصص، روش درمانی متناسب با بیماری خود را آغاز کنند.