خبر استان:شهرستان جم به عنوان خوش‌آب‌وهواترین نقطه استان بوشهر شناخته می‌شود و با داشتن ظرفیت‌هایی همچون جنگل گلوبردکان و باغ‌ها و دشت‌های زیبا مقصدی برای گردشگران نوروزی است.

به گزارش خبر استان،شهرستان جم در جنوب استان بوشهر قرار دارد و با توجه به ویژگی‌های محیطی و جاذبه‌های طبیعی آن می‌تواند با مدیریت و برنامه‌ریزی علمی به قطب گردشگری مهمی در سطح منطقه تبدیل شود.

شهرستان جم با مرکز استان ۲۶۰ کیلومتر فاصله دارد، دارای دو بخش جم و ریز است و شهرستان های فیروزآباد، فراشبند، مهر، کنگان، عسلویه، دشتی و دیر در مجاورت آن واقع شده‌اند.

 به‌دلیل اینکه یکی از مناطق خوش آب و هوای استان بوشهر محسوب می‌شود و همین طور با توجه به زمینه تاریخی آن، از پتانسیل بالقوه‌ای برای  جذب گردشگران برخوردار است.

بخش جم از بخش ریز از لحاظ وسعت کوچکتر است ولی تراکم جمعیتی در جم بیشتر از ریز است. هم اکنون نیز به خاطر سکونت خانواده‌های کارکنان بخش‌های مختلف صنعتی شاغل در عسلویه جمعیت شهر جم در حال افزایش است.

از ویژگی‌های برجسته شهرستان جم، آب و هوای بسیار خوب، قرار گرفتن در ۶۰ کیلومتری عسلویه بدون آلاینده‌های محیطی و صوتی، دسترسی به راه‌های زمینی، هوائی و هم‌جواری با راه ترانزیتی به شیراز، پتانسیل گسترش مراکز اقتصادی در بخش‌های کشاورزی، صنعتی و خدماتی، توسعه مراکز فرهنگی، آموزشی، ورزشی و رفاهی در منطقه و بالا رفتن سطح سواد مردم، پرورش انواع مختلف مرکبات و کشت اکثر درختان در این شهرستان، قرار گرفتن پالایشگاه گاز فجر جم در این شهرستان که بزرگترین پالایشگاه گاز خاورمیانه و دومین پالایشگاه بزرگ گاز در جهان است، می‌توان به آن اشاره کرد.

جم جاذبه‌های طبیعی فراوانی دارد و همه ساله علاوه بر هم‌وطنان، گردشگرانی از کشورهای اروپایی نیز از این شهرستان دیدن می‌کنندشهرستان جم از نظر آب و هوایی با سایر شهرستان‌های استان به دلیل کوهستانی بودن و دوری از دریا و ارتفاع مناسب از سطح دریا تفاوت دارد و بر خلاف دیگر شهرستان‌ها دارای آب و هوای معتدل‌تری است، رشته کوه‌های زاگرس جنوبی، این شهرستان را در بر گرفته است با قرار گرفتن در ارتفاع ۷۰۰ متری از سطح دریا و در نزدیکی خلیج فارس، پتانسیل کشت انواع گوناگون مرکبات ودرختان را داراست.

جم جاذبه‌های طبیعی فراوانی دارد و همه ساله علاوه بر هم‌وطنان، گردشگرانی از کشورهای اروپایی نیز از این شهرستان دیدن می‌کنند.

وجود چند امامزاده از جمله شاهزاده سید علی اکبر و سید حبیب الله از نوادگان امام موسی بن جعفر و امامزاده میر محمد در ریز و دو امامزاده دیگر بنام پیر بیراهه و بی بی بانو از جمله بناهای تاریخی مذهبی شهرستان جم است.

آثار حمام قدیمی مربوط به دوره قاجاریه و مسجد امام و حسینیه شاه‌نشین و همچنین آرامگاه مرحوم فاضل جمی مجتهد و شاعر جم نیز از آثار تاریخی شهرستان جم هستند که در اداره میراث فرهنگی بوشهر ثبت شده‌اند.

از دیگر آثار تاریخی شهرستان جم می‌توان به سد و گورستان و ابنیه تاریخی روستای زیبای غربه و بناهای تاریخی روستای حرمیک و کانال‌های طولانی و تاریک که آب از کوه پدری بیرون می‌آید و همچنین آثار قنات‌ها اشاره کرد.

وجود چندین پارک زیبا در شهرستان، باغات و نخلستان‌های فراوان در نگین سبز جنوب باعث افزایش گردشگران به شهرستان جم شده است.

از جاذبه‌های طبیعی شهرستان جم نیز می‌توان به باغ‌های لیمو و زیتون، جنگل گلوبردکان ریز، رشته قنات قره چناق، باغ‌های بیدخوار، نرگسی، بیدبلند، کوری، منظر، حاجی آباد، صیدی، پهگو، فرامرزی و دیگر روستاهای زیبای شهرستان جم اشاره کرد.

کوه پدری و تپه چگاسه از دیگر جاذبه‌های طبیعی شهرستان جم محسوب می‌شوند.

جاذبه‌های طبیعی گسترده در جم

سخنگوی شورای اسلامی شهرستان جم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: شهرستان جم از لحاظ داشتن جاذبه های گوناگون تاریخی و طبیعی همیشه مقصد بسیاری از میهمانان نوروزی و گردشگران بوده است.

علی پریشان گفت: شهرستان جم با دارا بودن جاذبه‌های طبیعی مثل کوه پدری، باغ های لیمو و زیتون، جنگل گلوبردکان، رشته قنات های قره چناق، باغ پدری، پارک های شهرستان، جاذبه‌های سیاحتی و زیارتی مثل امام زاده بی‌بی بانو، امام زاده هاشم و جاذبه های تاریخی مثل حمام محمدعلی خان پریشان، آسیاب مظفری، بناهای تاریخی حرمیک و .. می‌تواند به یکی از مقاصد مهم گردشگری در جنوب کشور تبدیل شود اما در این زمینه نیاز به معرفی بیشتر شهرستان داریم.

وی با اشاره اینکه شهرستان جم از نقاط مهم گردشگری محسوب می‌شود، گفت: جم یکی از دروازه‌های ورودی استان بوشهر و استان فارس و یکی از مسیرهای مهم برای گردشگرانی است که قصد مسافرت به سواحل خلیج فارس دارند است.

رئیس شورای اسلامی شهر جم خاطرنشان کرد: شهرداری جم نیز اقدامات خوبی در شهر جم برای آماده سازی شهر انجام داده است.

علی پریشان در بخش دیگری از صحبت‌های خود  با بیان آمادگی کامل شهرستان در میزبانی میهمانان نوروزی افزود: در ستاد تسهیلات سفر نوروزی در شهرستان جم نیز با حضور هم اعضا تصمیمات بسیار خوبی برای ایام نوروز اتخاذ شده است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با توجه به بارندگی‌های خوب اخیر و طبیعت زیبا و بکری که بعد از این بارندگی‌ها در جم به وجود آمده است قطعا یکی این شهرستان ازمقاصد مسافران نورزوی خواهند کرد.

تشریح ویژگی‌های جنگل گلوبردکان

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جم در ارتباط با جنگل گلوبردکان خبرنگار مهر گفت: این عرصه جنگلی در مجاورت روستای پشتو و در فاصله ۲ کیلومتری شهر ریز و یک کیلومتری مرکز شهر انارستان واقع است ودر دو روز اول تعطیلات نوروز ۵ هزار نفر از آن بازدید کردند.

وی افزود: همه ساله از نیمه دوم اسفند تا اواخر فروردین ماه و بخصوص در ایام نوروز جمعیت زیادی از شهرها و روستاهای اطراف و استان فارس از این جنگل دیدن می کنند و تعداد مسافران امسال در این جنگل تا کنون افزایش چشمگیری داشته است.

سید مصطفی احمدی با اشاره به ذخیره گاه درخت زیبای «انارشیطان» در مجاورت این جنگل گفت: در این جنگل درختانی با ارتفاع ۱۵ متر و قطر تا ۷۰ سانتی متر هم مشاهده می‌شود و در برخی نقاط کاملاً انبوه و دارای تاج پوشش صد درصد است.

وی گونه‌های اصلی تشکیل دهنده این جامعه گیاهی را انواع  پده(Popolus euphratica) و گز (Tamarix mascatensis)و گونه‌های خرزهره (Nerium indicum)، بنگرو(Vitex pseudo negondo)، بید (Salix acmophylla)، نی (Phragmatis australs )، قلم (Arudo donax) و کهور دره‌ای (Prosopis koelziana) دانست.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جم اظهار داشت: تعدادی سرویس بهداشتی برای رفاه حال مسافرین در این جنگل طبیعی احداث شده و در بخشی از عرصه نیز تعدادی پایه برق جهت تأمین روشنایی نصب شده است.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه در اغلب نقاط عرصه سطل زباله نصب شده از مسافرین تقاضا می‌شود زباله‌های خود را حتماً در سطل‌های زباله قرار دهند و در محافظت از درختان کوشا باشند و در اطراف درختان آتش نیفروزند و همچنین با توجه به وجود برکه‌های آب مراقب کودکان خود باشند.

احمدی همچنین با اشاره به راه‌های دسترسی گردشگران به این جنگل گفت: برای دسترسی به این جنگل در صورتی‌که از دیر و کنگان و از مسیر موسوم به تنگ دوراهک عازم این منطقه باشند می‌بایست از مسیر دوراهک – انارستان – محله قلعه باغ وارد جنگل شوند و یا می‌توان از مسیر جم – ریز – پشتو به این عرصه دسترسی پیدا کنند.

وی تصریح کرد: یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جم نیز  به طور مداوم و با وسیله شخصی از این جنگل در ایام تعطیلات حفاظت می‌کند و راهنمای بازدید کنندگان نیز هستند.

دستگاه های اجرایی آماده خدمت‌رسانی در نوروز هستند

فرماندار جم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر ضمن تبریک سال جدید بیان داشت: شهرستان جم از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بسیار خوبی برای توسعه گردشگری برخوردار است و باید از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کرد.

فتح‌الله نوروزی خاطرنشان کرد: دستگاه‌های اجرایی شهرستان آمادگی خوبی برای میزبانی میهمانان نوروزی دارند و امیدواریم با توجه به فضای مطلوب و مناسب فرهنگی، تفریحی شهرستان، رضایت مسافران و میهمانان نوروزی  تامین شود.

شهرستان جم از لحاظ آب و هوای بسیار مناسب، طبیعت بکر و از تاریخ کهن برخوردار استوی جم را به عنوان بام استان بوشهر و نگین سبز جنوب یاد کرد و گفت: شهرستان جم از لحاظ آب و هوای بسیار مناسب، طبیعت بکر و از تاریخ کهن برخوردار است و باید این ظرفیت عظیم و خدادادی به مردم استان و کشور معرفی شود.

نوروزی افزود: مشاهیر و علمای بزرگ شهرستان چون فاضل جمی، محمدعلی خان پریشان و بسیاری از بزرگان به عنوان شناسنامه‌های شهرستان هستند که باید معرفی و شناسانده شوند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: متولیان امر نسبت به آماده‌سازی فضاهای فرهنگی تفریحی و تاریخی جم برای بازدید علاقمندان اهتمام دارند و مسیرهای دسترسی به این اماکن نیز بهسازی و اصلاح کرده‌اند.

باغات ریز موقعیتی بی نظیر دارد

رئیس شورای اسلامی شهرستان جم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: بخش ریز از توابع شهرستان جم دارای دو شهر ریز و انارستان و ۱۱ روستا است که در ۵۰ کیلومتری مرکز شهر جم، همچون دری در میان کوه‌ها محصور شده است.

محدثی خاطرنشان کرد: مناطق تفریحی و گردشگری بخش ریز شامل چشمه بنو تنگمان، امامزاده دوتو ولی، چشمه آب مجاور آن امامزاده حرمیک ، باغ های مرکبات حرمیک و بیدو، باغات و قنات‌های تشان، دره بان، دشتک، دره بنگو، رودخانه جاری آن، دره کمه زرد، جنگل گلوبردکان، حرمی اناری، باغات و پارک‌های شهرهای ریز و انارستان، باغات کمه و سورگو، امامزاده سید حبیب اله در شهر ریز، مناطق زیبای کوهستانی زیر کوه، منطقه تفریحی پس گلی، مناطق زیبا و سرسبز بیدو سفلی و سرکوه،آبگرم ماخو، دشت‌های سرسبز منتهی به سرچشمه است.

وی گفت: با توجه به بارندگی‌های زمستان و بهار دیرهنگام امسال نسبت به سال‌های گذشته، بخش ریز از طراوت و شادابی خاصی برخوردار است و با توجه  به این بارندگی‌ها اکثر دره‌ها و چشمه‌ها سیراب بوده و دشت‌ها نیز پوشیده از گل و سبزه است.

محدثی با بیان اینکه هرساله دوستداران طبیعت از شهرستان‌های مجاور و حتی استان‌های دیگر، به این بخش سفر می‌کنند افزود: جنگل گلوبردکان ریز که هرساله میزبان هزاران میهمان است، امسال نیز با طراوات و زیبایی خود، می تواند پذیرای میهمانان نوروزی باشد.

گلوبردکان نگینی در شهرستان جم است

رئیس اداره جنگل‌داری وجنگل کاری استان بوشهر نیز با اشاره به جنگل زیبای گلوبردکان شهرستان جم گفت: این جنگل با مساحت ۵۰ هکتار به منزله نگین جنگلی شهرستان جم محسوب می‌شود که در بخش ریز قرار دارد.

امین نصراللهیان خاطرنشان کرد: در بستر و کناره بستر رودخانه این شهرستان در بخش ریز جنگل‌های سر سبز طبیعی از گونه‌های پده، گز، خرزهره، بید و.. وجود دارد که نظر هر گردشگری را به خود جلب می کند.

وی افزود: این جنگل‌ها و درختان که گاهاً تا حاشیه اراضی زراعی و باغات منطقه نیز پیش‌روی کرده است شرایط خاصی برای گردشگری نوروزی برای علاقمندان پدید آورده است.

رئیس اداره جنگل‌داری و جنگل‌کاری استان بوشهر اضافه کرد: در مجموع تنگه گلو بردکان به عنوان خروجی (زهکش) حوضه آبخیزداری جم و ریز از شرایط خاص اکولوژیکی برخوردار است و با عنایت به مجاورت این تنگه با روستا هایی که در حاشیه رودخانه قرار دارند، اراضی مستثنیات قانونی شامل زمین‌های زراعی و باغات نیز به چشم می خورد.

نصراللهیان، آتش‌سوزی‌های سال‌های گذشته در این جنگل بر اثر بی احتیاطی عده‌ای از استفاده کنندگان را از خاطرات تلخ خود دانست و اظهار داشت: از همه مردم خواهشمندیم در ایام نوروز از روش کردن آتش در درون جنگل و قطع و هرس درختان اجتناب ورزند.

وی ادامه داد: در تمامی ایام سال و به‌ویژه ایام نوروز نظارت مامورین منابع طبیعی برابر موازین قانونی در این جنگل وجود دارد و بدیهی است هرگونه دخل و تصرف در عرصه و اعیان این جنگل‌ها بدون کسب مجوز از اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر و اداره تابعه شهرستان (جم) ممنوعیت قانونی داشته و با متصرفین و متجاوزین برابر مقررات رفتار می‌شود.

رئیس اداره جنگل داری وجنگل کاری استان بوشهر تاکید کرد: مامورین حفاظتی شهرستان بنا به توان اجرایی خود در حفاظت از این جنگل نهایت اهتمام را دارند و اداره شهرستان نیز همه ساله در فصول معینی با نصب تابلو ، بنر و گشت زنی نسبت به اطلاع رسانی اقدام می‌کنند و البته مردم شریف منطقه نیز به اهمیت این ثروت همگانی واقف هستند و با همکاری  و همراهی مردم قطعا به حفظ و نگهداری این نعمت خدادادی موفق تر خواهیم بود.

Visited 1 times, 1 visit(s) today