کارشناس تغذیه:مردم فریب پسته های زور خندان شده را نخورند
کارشناس تغذیه:مردم فریب پسته های زور خندان شده را نخورند

خبر استان: کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت ودرمان گناوه گفت: مردم از خرید پسته های زیاد خندان که از کیفیت پایینی برخوردار است، پرهیز کنند.

به گزارش خبر استان اسماء صیادنیک روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: برخی فروشندگان برای خندان شدن پسته، آنها را در ظرف های آب جوش می ریزند و بلافاصله در آب سرد قرار می دهند تا در اثر شوک حرارتی سر باز کنند که این کار باعث کاهش کیفیت آن می شود.
وی اظهارکرد: انتخاب میوه، شیرینی و آجیل با کیفیت شب عید، بسیار ضروری و قابل اهمیت است و در روزهای مانده به سال نو باید در خرید آنها چند نکته اساسی را رعایت کنند.
وی گفت: در خرید آجیل باید به تازگی آن توجه شود و نباید هیچ گونه بوی بد، ماندگی و ترشیدگی که نشانه ناسالم بودن آن است داشته باشد.
صیادنیک اظهارکرد: مردم از خرید آجیل های شور نیز به دلیل داشتن مقادیر زیادی نمک که زمینه ابتلا به فشار خون بالا را فراهم می کند پرهیز و از آجیل های بدون نمک یا کم نمک استفاده کنند.
کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه افزود: از خرید آجیل هایی با رنگ غیر مجاز( پسته های با پوست بسیار زرد براق و مغز قرمز یا تخمه های پر رنگ) خودداری شود.
وی اظهارکرد: برای تشخیص این نوع محصولات با یک دستمال یا انگشت مرطوب شده امتحان شود زیرا که آجیل رنگ شده با کشیدن محکم دستمال یا انگشت مرطوب روی آن ، رنگ پس می دهد.
صیادنیک گفت: تا حد امکان آجیل شب عید از فروشگاه های معتبری که آجیل بسته بندی شده با نشان سیب سلامت غذا و دارو دارند، خریداری شود و از دست فروشانی که به صورت فله ای یا رو باز عرضه می کنند خودداری کنید.
وی بیان کرد: آجیل های رو باز توسط دستفروشان به دلیل شرایط نامساعد نگهداری، مستعد کپک زدن و تهدیدی برای سلامتی است.
این کارشناس گفت: روی چنین محصولاتی سم خاصی به نام آفلاتوکسین تولید می کند که سرطان زا و آسیب جدی به مصرف کننده می رساند.
صیاد نیک اظهارکرد: این سم تاثیری روی طعم، رنگ و بوی آجیل نمی گذارد، بنابراین نمی توان متوجه مشکل دار بودن آجیل شد، پس تا حدامکان از خرید آجیل های فله و فاقد نشان سیب سلامت خودداری کنید.
این کارشناس افزود: برای خرید شیرینی ایام عید، باید از قنادی های معتبر که از لحاظ بهداشت محل، کارکنان و موادی که استفاده می کنند و توسط سازمان های مربوطه مورد نظارت قرار می گیرند، خریداری کرد.
وی بااشاره به اینکه برای تشخیص تازگی شیرینی باید به رنگ، بو و مزه آن توجه داشت، گفت: شیرینی مانده، کدر و مزه ماندگی می دهد و به راحتی خردمی شود یا بیش از حد معمول خشک است.
کارشناس مسئول واحد تغذیه شبکه بهداشت و درمان گناوه گفت: متخصصان تغذیه برای شیرینی شب عید توصیه می کنند که از شیرینی های کوچک و سبک و خشک استفاده کنید و از نمونه هایی که در میان آنها خامه، ژله یا مارمالاد وجود دارد، گزینه مناسبی نیست.
صیاد نیک افزود: برای خرید میوه، باید توجه بیستری داشت و کپک یا تیره شدن رنگ آن می تواند نشانه خوبی برای تشخیص ماندگی میوه باشد.
وی اظهارکرد: میوه ها اگر مانده باشند بسیار شل می شوند و میوه های وارداتی اگرچه درشت تر و پر زرق و برق تر و لوکس تر به نظر می رسند، اما برای زودتر رسیدن دستکاری ژنتیکی می شوند.
وی گفت: میوه های داخلی اگر چه کمی ریزتر هستند اما طعم و کیفیت بهتری دارند.

Visited 1 times, 1 visit(s) today