خبر استان:قیمت بالای پرتقال و نارنگی در بازار که با نرخهای کاذبی نیز به فروش میرسد شرایط خروج خود از سبد مصرفی مردم فراهم کرده است.
به گزارش خبر استان، سرمای زمستان این روزها نتوانسته گرمای التهاب بازار میوه را سرد کند و قیمت بالای میوه همچنان بیداد میکند.
قیمت مرکبات در کمتر از یک ماه مانده به پایان سال دوباره افزایش افسارگسیختهای را تجربه میکند و قبل از واردات و توزیع پرتقالهای تنظیم بازار، برای مردم خودنمایی کرده و نرخ خود را به رخ میکشند.
قیمت بالای پرتقال و نارنگی در بازار که با نرخهای کاذبی نیز به فروش میرسد شرایط خروج خود از سبد مصرفی مردم فراهم کرده است.
بازار شهر خورموج هم این قضیه مستثنی نیست و مردم شهرستان دشتی همچنان گرانی میوه را در زمستان ۱۳۹۵ تجربه میکنند.
بنابراین گزارش، رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دشتی سرمای هوا و بسته بودن مرزها و واردات کم را مهمترین دلیل برای گرانی این روزهای میوه میداند.
داریوش رزمی با اشاره به استدلالهای گرانی از جنس سرما افزود: نرخ میوه، در یک ماه گذشته به دلیل کمبود واردات و سرمای حاصل از بارندگیهای اخیر نرخ میوه روند افزایشی یافته است و اگر بازار به همین منوال پیش برود قیمت روند کاهشی را تجربه نخواهد کرد.
وی افزود: شاید تا پایان سال دولت برنامههای برای تنظیم بازار شب عید انجام دهد ولی شهرستانهایی مانند دشتی که خود وارد کنند میوه هست اگر از طرف میدانهای خارج از استان تغذیه نشود قیمت بازار همچنان روند صعودی خواهد داشت.
هماکنون قیمت سیب در بازار شهر خورموج نرخ ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان و پرتغال بین ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ را تجربه میکند. نرخ فروش نارنگی ۶۵۰۰ و موز ۳۵۰۰ تومان بهصورت خردهفروشی عرضه میشود. این در حالی است که نرخ فروش بهصورت جمله فروشی ۵۰۰۰ تومان هست و با این نرخ فروش میوهفروش هم چارهای جز فروش ۷۰۰۰ تومانی به مشتری ندارد.
بنابراین گزارش فارغ از استدلالهای اتحادیه فروشندگان میوه و ترهبار درباره دلایل کاذب بودن قیمت میوه در کشور باید توجه داشت که بر اساس مصوبه ستاد تنظیم بازار ۱۰۰ هزار تن پرتقال برای تأمین میوه شب عید در کنار خرید محصول داخلی وارد میشود.
باوجوداینکه بخشی از مرکبات شمال کشور دچار سرمازدگی شد و مسئولان جهاد کشاورزی بر کفایت تأمین بازار از تولید داخلی تأکید داشتند، اما مرکبات شمالی که در بازار عرضه میشود عمدتاً کیفیت نامناسبی دارد؛ اما همین پرتغالهای بیکیفیت هم به بازار برای افت قیمت میوه عرضه نمیشوند.
این نکته را هم باید در نظر گرفت که مردم شهرستان دشتی عمدتاً کشاورز و از قشر پایین درآمدی هستند و تأمین سبد میوه شب عید برای این قشر درگرو تنظیم بازار شب عید توسط دولت هست.
منبع:ترنم دشتی