خبر استان: معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: بارندگیهای سیلآسا در استان بوشهر به بخشهای مختلف شیلاتی، دام، زارعی و باغی بیش از ۵۲۷ میلیارد ریال خسارت وارد کرد.
به گزارش خبر استان، بارندگی در استان بوشهر، زمینهای تشنه و خشک این استان را سیراب و امید تازهای به مردم به ویژه کشاورزان و دامداران داد.
استان بوشهر در سالهای گذشته با مشکلات خشکسالی و کمآبی دست و پنجه نرم میکند و بسیاری از دشتها، چاهها، رودخانهها و قنوات یا کم آب شده و یا به صورت کامل خشک شده که بارشهای هفته گذشته سبب جاری شدن آب در رودخانههای فصلی و دمیده شدن روح امید در این استان شده است.
بارش باران ۴۵۰ میلیمتری در استان بوشهر
مدیرکل هواشناسی استان بوشهر میزان بارندگی در استان بوشهر را بینظیر دانست و اظهار داشت: میانگین بارشها طی یکسال در استان ۲۵۰ میلیمتر است در حالی که تنها در شهرستان جم در مدت سه روز ۴۵۰ میلی متر بارندگی ثبت شده است.
نادر شفیعخدایی با بیان اینکه تمام نقاط استان بوشهر هفته گذشته تحت تاثیر سامانه بارشزا قرار گرفتند افزود: کمترین میزان بارش در شهرستان دیلم با ۲۵ میلیمتر و بیشترین بارش در شهرستان جم ۴۵۰ میلیمتر ثبت شده و این درحالی است که همه شهرستانهای جنوبی استان بوشهر میزان بارش کمنظیری داشتند.
بارندگیهای سیلآسا در استان بوشهر اگرچه موجی از شادی در بین شهروندان ایجاد ولی به بخشهای مختلف استان خساراتی وارد کرد.
خسارت بارش شدید باران به اراضی کشاورزی استان بوشهر
به سبب سیلزدگی و زیر آب رفتن محصولات کشاورزی برخی نقاط استان بوشهر کشاورزان لطمات فراوانی دیدند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: بارندگیهای سیلآسا در استان بوشهر به بخشهای مختلف شیلاتی، دام، زارعی و باغی بیش از ۵۲۷ میلیارد ریال خسارت وارد کرد.
خسرو عمرانی با بیان اینکه بخش عمدهای از محصولات اراضی کشاورزی استان بوشهر زیر آب رفت خاطر نشان کرد: در این بارندگی ۲۵۰۰ هکتار سیلبندهای نخیلات دیم استان بوشهر خسارت دید و صدها راس دام تلف شد.
وی از تخریب تاسیسات و موتورخانههای سیستم آبیاری تحت فشار خبرداد و افزود: محصولات بیش از ۵ هزار و ۱۵۰ هکتار از اراضی استان بوشهر در جریان این سیل از بین رفت و بیش از ۱۴ میلیارد تومان دراین بخش به کشاورزان خسارت وارد آمد.
بارش باران ۱۰۸ میلیارد ریال به اراضی و محصولات کشاورزی دشتی خسارت زد
در این بین به اراضی و محصولات کشاورزی شهرستانهای دشتی و دیر بیشترین خسارت وارد آمد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دشتی با اشاره به بارندگی ۲۰۰ میلیمتری باران در شهرستان دشتی تصریح کرد: بر اساس برآورد اولیه، سیل ۱۰۸ میلیاد ریال به بخش کشاورزی این شهرستان صدمه وارد کرده است.
شیرعلی بهادری با اشاره به وارد شدن خسارت به بخشهای مختلف کشاورزی، دامداری و کانالهای آبیاری افزود: درجریان بارندگی هفته گذشته در شهرستان دشتی، به مزارع صیفی، سبزی، گندم و جو ۲۰ تا ۶۰ درصد و اراضی نخیلات و مرکبات، تاسیسات دامداری و مرغداریها خسارت قابل توجهی وارد شد.
وی بیان کرد: در جریان بارندگی سیلآسا به کندوهای زنبور عسل، جادههای بین مزارع و سیستم آبیاری تحت فشار، قناتها و کانالهای آبیاری خسارت وارد آمد.
مدیر جهاد کشاورزی دشتی با بیان اینکه بارندگیهای اخیر نعمت مهم الهی به مردم به ویژه به کشاورزان برای توسعه کشاورزی شهرستان دشتی است تصریح کرد: بارندگی بیش از ۲۰۰ میلی متری در شهرستان دشتی سبب تغذیه سفرهها زیر زمینی، آبگیری سدها و بندها و حوزههای آبخیزداری شهرستان، بهبود بسیار خوب منابع آبی، به جریان افتادن بسیاری از چشمهها و قناتها درشهرستان شده است.
بهادری با بیان اینکه بارندگی اخیر سبب افزایش میزان تولید در واحد سطح در ۲۵۰۰ هکتار مزارع گندم آبی میشود خاطر نشان کرد: طغیان رودخانه مند سبب آبیاری اراضی حاشیه رودخانه مند و بالا رفتن رطوبت مزارع و تقویت منابع آلی خاک این مزارع شده است که برای کشت دیم در سالهای آینده بسیار مفید است.
وارد شدن ۶۵ میلیارد ریال خسارت به اراضی کشاورزی شهرستان دیر
شهرستان دیر نیز یکی از نقاط پربارش بود که اراضی کشاورزی این شهرستان خسارت قابل توجهی دید.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دیر با بیان اینکه بارش شدید باران و جاری شدن سیل ۶۵ میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی این شهرستان وارد کرده است تاکید کرد: به دنبال بارش سیلآسا در این منطقه یکهزار هکتار از مزارع گندم و گوجه فرنگی شهرستان دیر بین ۵۰ تا ۷۰ درصد خسارت دید.
عیسی محمددوست با اشاره به تخریب ۱۰ حلقه چاه آب کشاورزی در شهرستان دیر گفت: خاکریز، بندهای خاکی، جاده بین مزارع، گلخانهها، لولههای آبرسانی و آببردگی محصولات گوجه و گندم در مناطق بخش آبدان، بردخون و مرکزی از جمله خسارتهای بخش کشاورزی در شهرستان دیر است.
وی از تلفات ۵۰ راس دام در شهرستان دیر خبرداد و خاطرنشان کرد: سیل به تاسیسات دامداریهای شهرستان دیر شامل ۲ واحد دامداری سنتی و مرغداری صنعتی خسارت وارد کرده و ۵۰ راس دام سبک و سنگین در این بحران تلف شد.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان دیر با اشاره به اینکه بارش باران در شهرستان دیر سبب ذخیره شدن آبهای روان در آبگیرها شده است تصریح کرد: در هفته گذشته در شهرستان دیر حدود ۳۰۰ میلی متر باران بارید که این بارندگی گرچه سبب جاری شدن سیلاب و تخریب برخی زیربناها، زمینهای کشاورزی و واحدهای دامی شد اما به سبب خشکسالی چندین ساله موجی از شادی و نشاط را برای مردم این شهرستان به ارمغان آورد و سدها و بندها و قنوات منطقه آبگیری شد.
امید میرود بارش رحمت الهی در استان بوشهر، جبران خشکسالی و کم آبی را بکند و مسئولان، مردم و کشاورزان تا اندازه زیادی دغدغه شان بابت کم آبی برطرف شود.
با توجه به اینکه در سالهای گذشته به سبب خشکسالی حجم زیادی از سفره های آب زیرزمینی آب استان بوشهر استحصال شده متاسفانه هنوز با خشکسالی روبهرو هستیم که انتظار میرود مردم به ویژه کشاورزان در مصرف آب صرفه جویی کنند./تسنیم