خبر استان: نشست هم اندیشی «دو قرن پایداری» مردم بوشهر در برابر تجاوز بیگانگان و یادواره شهید احمدخان تنگستانی در بوشهر برگزار شد .
به گزارش خبر استان، با حضور جمعی از هنرمندان، صاحبنظطران، اندیشمندان، پژوهشگران، دانشجویان بوشهری و مسئولان استانی شامگاه پنجشنبه نشست هماندیشی با عنوان دو قرن پایداری مردم بوشهر در پردیس علامه طباطبائی بوشهر برگزار شد .
در این نشست رئیس مرکز بنیاد ایرانشناسی شعبه بوشهر ضمن ابراز خرسندی از حضور فرهیختگان در این نشست اظهار داشت: یکی از شخصیتهایی که تا به امروز نتوانستیم آنگونه که شایسته است از زحمات و تلاشهای آن بزرگمرد تجلیل به عمل آید ، شهید احمدخان تنگستانی است.
عبدالکریم مشایخی اظهار امیدواری کرد: با ادامه و برگزاری مجموعه نشستهای هماندیشی «دو قرن پایداری» بتوانیم از تلاشهای شهدا و مبارزانی که نقش اساسی در دفاع از آب و خاک این اقلیم را ایفا کردند، قدردانی کنیم.
مشایخی تاکید کرد: در نخستین نشست ” دو قرن پایداری ” یادوارهای برای شخصیت قهرمانی برگزار شده که باید پیشتر از آنان تجلیل بعمل میشد.
رئیس مرکز بنیاد ایرانشناسی شعبه بوشهر خاطرنشان کرد: انگلیسیها از دیدگاه دولتمردان در لندن و هند به این نتیجه رسیدند که پاشنه آشیل ایران بندر بوشهر است چرا که بوشهر در دوران قاجار معتبرترین بندر ایرانی بود و تجار عمده و دفاتر خارجی و رونق تجارتی که در بوشهر وجود داشت آن را به یک دروازه مهم ایران مبدل کرده بود و همین سبب شد تا آنان تصمیم به اعزام ۴۰ تا ۴۵ کشتی به بوشهر بگیرند.
وی با اشاره به شکل گیری حضور انگلیسیها و مبارزه این شهیدان حماسهآفرین گفت: انگلیسیها بعد از اشغال خارگ در منطقه هلیله بوشهر پیاده میشوند و به سمت قلعه ریشهر میآیند و جنگ سرنوشتسازی در آنجا شکل میگیرد.
رئیس مرکز بنیاد ایرانشناسی شعبه بوشهر خاطرنشان کرد: احمدخان تنگستانی که بعنوان کدخدا و از اهالی شهرستان تنگستان به سمت بوشهر میآید و با ترک جبهه قبلی خود در این نبرد سرانجام به همراه برخی از نیروهای مردمی که برای دفاع آمده بودند ، به شهادت میرسد.
مشایخی با قدردانی از مدیر حوزه هنری بوشهر در برگزاری این نشستها افزود: امیدواریم که با نگاه ویژه و حمایتهای این نهاد هنری بتوان در کنار حوزه هنری هر ماه یک نشست با موضوع ” دو قرن پایداری ” در خدمت بزرگان و هنرمندان باشیم تا یادی از بزرگی و ایثار مدافعان و شهیدان این خطه کنیم.
در این نشست رئیس حوزه هنری استان بوشهر ضمن اظهار خرسندی از حضور فرهیختگان، اندیشمندان و مورخان، در این نشست گفت: یکی از مباحثی که سر لوحه و مورد توجه حوزه هنری در کشور است، بحث پایداری و ادبیات مقاومت است که با تلاش همه جانبهای در حوزه هنری کشور سعی بر این است تا در قالبهای مختلف فرهنگی و هنری، این مهم را تبیین و به سمت تولید آثار ببرند.
امید پارساییفر با اشاره به اینکه دفاع در این استان تنها معطوف به ۸ سال دفاع مقدس نمیشود تاکید کرد: استان بوشهر با داشتن سابقه درخشان، منزه و مستند بیش از دو قرن مقاومت در تاریخ و آثار ملی از جایگاه مهمی برخوردار است.
رئیس حوزه هنری بوشهر ضمن یادآوری کنگرههای رئیسعلی دلواری و کنگره سرداران شهید استان بوشهر در گذشته بر ضرورت استمرار این اقدامات در زمان فعلی با مشارکت هنرمندان و محققان و فرهیختگان تاکید کرد و اظهار داشت: خوشبختانه نگاه همه مسؤلان ارشد استان از جمله نماینده ولیفقیه در استان بوشهر و استاندار و مسؤلان ملی در این رابطه مثبت و استقبال خوبی برای برگزاری این نشستها صورت پذیرفت.
پارسائیفر از حضور یکی از فیلمسازان برجسته در سال آینده برای ساخت سریال تاریخی در بوشهر خبرداد و گفت: اگر آن تلاشی که در این مسیر نیاز است نداشته باشیم عدهای گوی سبقت را در روایت تاریخی از ما میگیرند.
وی ضمن تاکید حمایت از آثار و هنرمندان توانمندی که با کوشش و تلاش در حوزههای متعدد پایداری و اهداف حوزه قدم بر میدارند، تصریح کرد: چشم انتظار همه هنرمندان هستیم تا بیش از پیش نام استان را در کنار کرانه خلیج فارس، در جای جایِ کشور سرافراز کنند.
از دیگر سخنرانان این برنامه، اصغر منتظرالقائم عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان بود که در مورد اندیشههای آیتالله بلادی مطالبی عنوان کرد.
منتظرالقائم اظهار داشت: مرحوم آیتالله سید عبدالله بلادی یک عارف، طبیب و یک اندیشمند سیاستمدارِ آگاه به پیرامون و دنیای عصر خود بوده است.
پایان بخش این نشست رونمایی از ۲ جلد کتاب دانشنامه و اجرای نقالی و شروه خوانی با حضور هنرمندان استان بود.