خبر استان:شنبه دوم بهمن ماه، کنگره ملی مدیریت امور جوانان با حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رییسجمهور، شهیندخت ملاوردی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران وزارتخانهها، سازمانها و نهادهای دولتی و بخش خصوصی در هتل المپیک تهران برگزار شد.
به گزارش خبر استان، جهانگیری با حضور در این مراسم جوانی را یک فرصت استثنایی عنوان کرد و گفت در نظام مدیریتی نباید مانند یک جاده یک طرفه عمل کنیم. او همچنین با بیان اینکه «جوانی جرم نیست»، تاکید کرد که باید به جوانان نگاهی فرصت انگارانه داشته باشیم.
جوانان سرمایه اصلی توسعه ملی کشور هستند
جهانگیری در این کنگره با اشاره به حادثه فرو ریختن ساختمان پلاسکو و شهادت تعدادی از آتشنشانان، گفت: ما از خداوند مسئلت داریم تا کسانی که زیر آوار ماندهاند به صورت زنده بیرون بیایند ممکن است مشیت الهی چیز دیگری باشد.
جهانگیری با ضروری خواندن برگزاری کنگرههایی همچون کنگره ملی مدیریت امور جوانان، خاطرنشان کرد: این اجماع ملی از آن روست که اعضای ستادهای ساماندهی امور استانها در کنار سازمانهای مردمنهاد و نیز صاحبنظران و جوانان که در این عرصه فعالیت میکنند را میتوان یک فرصت دانست.
معاون اول رییسجمهور با بیان اینکه جوانان سرمایه اصلی توسعه ملی کشور هستند، گفت: این موضوع در هر کشوری به ویژه کشور ما که بیش از یک سوم جمعیتش جوان است صدق میکند بنابراین ما باید از هر ظرفیتی برای توجه به موضوع جوانان که مهمترین سرمایه کشور هستند استفاده کنیم.
وی از جمله مبانی و الزامات توسعه ملی را توجه به حقوق و مشارکت عمومی دانست و گفت: توسعه بر پایه دو موضوع شناخت حقوق و مشارکت عمومی از پایدارترین اصول توسعه هستند. ما باید بدانیم جوانها چه حقوقی دارند و حق مشارکت در توسعه برای آنها چیست. از سوی دیگر نیز باید بدانیم جامعه ما چگونه به این دو مهم مینگرد و نظام ما برای تحقق آنها چه سیاستهایی دارد.
جهانگیری با بیان اینکه جوانی برای جامعه جدید ایران یک فرصت است، گفت: جوانان در حوزه علمی و فناوری و ارتباطات تحولات مهمی را ایجاد کردهاند. از سوی دیگر دیدیم که چگونه آنها با حضور در استارت آپهای یا شرکتهای ریسکپذیر با منابع محدود به چه جاهای بزرگی رسیدند.
وی اظهار کرد: متاسفانه عدهای جوانی را با ظلم یکی میدانند. جوانی ظلم نیست و یک فرصت استثنایی برای کشور است و باید از این فرصت استفادههای مطلوبی کرد. ما نمیتوانیم و نباید تشخیصهای خود را به جوانان تحمیل کنیم.
جهانگیری با انتقاد از عدم حضور جوانان در شوراها و مسئولیتهای مهم، گفت: وقتی شورای جوانان تشکیل شد در جایی خواندم که هیچ کدام از اعضای عضو این شورا زیر ۵۰ سال ندارند، این موضوع قابل تامل است و انتظار میرود که جوانان در چنین جلساتی حتما حضور داشته و نظراتشان را اعلام کنند.
درخواست واگذاری پروژههای مطالعاتی به سمنها
در این مراسم استانداران و جوانان فعال هم به سخنرانی پرداختند در این میان، صحبتهای مصطفی سالاری، استاندار بوشهر مورد توجه و تحسین حاضرین قرار گرفت.
او با بیان اینکه از ابتدای شروع به کار دولت یازدهم از مدیران جوان با میانگین ۳۸ سال بهره گرفته است، گفت: تا کنون ۲۳۰ مدیر جوان در سطوح عالی، میانی و پایه منصوب شدهاند و خوشبختانه عملکرد موفقی را از خود نشان داده اند.
فرماندار تنگستان و ۵ مدیرکل استانی، جوانترین های کشور هستند و به طور کلی، نسل جدیدی از مدیران تربیت و کانون مدیران جوان به منظور توانمندسازی مدیران جوانان تاسیس گردیده است.
استاندار بوشهر افزود: در راستای بهره گیری بهتر جوانان از اوقات فراغت، طرح های امید در استان طراحی شد که امکاناتی فراگیر در سطح روستاها و محلات کلیه شهرها ایجاد شده است. برای کلیه روستاهای دارای ۵۰۰ نفر جمعیت و بیشتر، زمین چمن مینی فوتبال استاندارد با برج روشنایی، تحت عنوان طرح ۵۰۰ احداث شده است. همچنین برای محلات کلیه شهرهای استان نیز، معادل هر ۵ هزار نفر جمعیت یک زمین چمن، پیش بینی و لذا مجموعاً حدود ۲۵۰ زمین چمن در طی دولت تدبیر و امید در استان بوشهر احداث شده است. در اجرای طرح ۳۰۰، برای کلیه روستاهای دارای ۳۰۰ نفر جمعیت و بیشتر، زمین والیبال و در اجرای طرح سینما روباز، هر روستا یک سینما روباز پیشبینی شده است. همچنین برای نشاط و شادابی جوانان، ۲۴۶ بوستان امید روستایی، در دست اجراست. علاوه بر این ۹ دهکده گردشگری ساحلی، برای استفاده و اشتغال جوانان، در مراحل مختلف در دست اقدام است.
دکتر سالاری با اشاره به برگزاری نشست های هم اندیشی به صورت مستمر با جوانان شهرستانهای استان به طور دوره ای و جداگانه، اظهار داشت: خانه جوان در ۵ شهرستان راه اندازی شد و در ۵ شهرستان مابقی در دهه فجر خانه جوان افتتاح و ۱۰۰ درصد شهرستانهای استان دارای خانه جوان می شوند.
سالاری در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به دو پیشنهاد خطاب به معاون اول ریاست جمهور و وزیر محترم ورزش ادامه داد: استفاده از تعدادی جوان مستعد و دارای شرایط بعنوان «کارآموزان جوان» در کنار مدیران استانی برای یادگیری و کسب تجربه اصول مدیریت و بهره بردن در آینده کشور امری ضروری محسوب میشود.
او در ادامه با ارائه پیشنهاداتی به منظور ایجاد فضای هماندیشی با مدیران مطرح کرد و گفت: تشکیل پارلمان مشورتی جوانان با عنوان «اندیشکده جوانان» در سطوح استانی و شهرستانی پیشنهادی است که با استفاده از کمیسیونهای تخصصی امکان تحقق پیدا میکند تا ایده و اندیشه و نظرات جوانان را تدوین و با دعوت از مدیران به هم اندیشی، مذاکره بگذاریم.
سالاری افزود: این ایدهها با حضور مدیران ارشد کاربردی شده و جهت استفاده حداکثری از ظرفیت جوانان، طرحهای برتر قابلیت اجرا خواهند یافت.
سالاری در ادامه با اشاره به دومین پیشنهاد خود، گفت: درخواست دارم که واگذاری بخشی از طرحها و پروژههای مطالعاتی و پژوهشی و طرحهای فرهنگی و اجتماعی به سمنها نهادینه شود و مورد تحقیق بیشتر قرار گیرد.
تصاویر تقدیر از استاندار بوشهر