خبر استان:این یکی از نمونه های گلایه مردم از ویزیت های مجدد برخی پزشکان برای دیدن آزمایش درخواستی است که به نظر می رسد یک گلایه عمومی در این خصوص باشد.

«بعد از چند ساعت معطلی و پرداخت ۳۰ هزار تومان حق ویزیت حتی ۳ دقیقه هم نتوانستم درون اتاق دکتر باشم! بدون هیچ معاینه ای سریع برایم عکس رادیولوژی نوشت و بعد از آن که جواب رادیولوژی را آوردم منشی مطب ۳۰ هزار تومان حق ویزیت دوباره گرفت تا بتوانم دکتر را برای بار دیگر ببینم. آیا این درست است؟ مردم مریض هستند و مجبور، چرا باید برای دفعه اول، حق ویزیت بدهیم و برای بار دوم که پزشک می خواهد نسخه بدهد و تشخیص بیماری کند باز هم حق ویزیت پرداخت کنیم!» « آیا برای نشان دادن جواب آزمایش و سونوگرافی باید دوباره به دکتر متخصص هزینه ویزیت بدهیم؟ از بنده دوبار به مبلغ ۳۴ هزارتومان ویزیت دریافت کردند.»

به گزارش خبر استان، این یکی از نمونه های گلایه مردم از ویزیت های مجدد برخی پزشکان برای دیدن آزمایش درخواستی است که به نظر می رسد یک گلایه عمومی در این خصوص باشد.

جالب اینکه رییس نظام پزشکی بوشهر هم می گوید: معمولا پزشکان تا ۴۸ ساعت بعد از معاینه بیمار، برای دیدن آزمایش و عکس های مربوطه مبلغی دریافت نمی کنند، اما واقعا این موضوع سلیقه ای است و قانون مشخصی نداریم!

قانون مبهم وزارت بهداشت

در همین خصوص، ابتدا به دانشگاه علوم پزشکی رفتیم تا توضیح آن مجموعه را در زمینه ویزیت های مجدد پزشکان جویا شویم که با وجود چندمرحله پیگیری، امکان مصاحبه با سرپرست معاونت درمان فراهم نشد.

نهایتا پاسخی از سوی دانشگاه علوم پزشکی به این شکل به خبرنگار «خلیج فارس» ارسال گردید که «طبق دستورالعمل موجود، اگر پزشک برای ملاحظه نتیجه آزمایش یا رادیوگرافی بیمار را مورد ارزیابی، معاینه و یا درمان مختصر قرار دهد مجاز به دریافت مبلغ ویزیت می باشد، در غیر این صورت امکان حق الزحمه و ویزیت وجود ندارد.»

این پاسخ بسیار مبهم است و نمی تواند ابهامات شهروندان را در این خصوص مرتفع سازد، طوری که پزشک به استناد این دستورالعمل می تواند دقایقی کوتاه به چند پرسش و پاسخ از بیمار پرداخته و آن را ملاک ویزیت قرار دهد و خواستار دریافت حق الزحمه شود.

نظام پزشکی: بیشتر سلیقه ای است ولی پزشکان بوشهر خوب رعایت می کنند

برای پیگیری بهتر موضوع، به سراغ رییس نظام پزشکی بوشهر رفتیم که وی نیز توضیحاتش حاکی از سلیقه ای بودن این موضوع در میان هم صنفی هایش داشت، هرچند معتقد بود: پزشکان بوشهری در خصوص عدم دریافت ویزیت مجدد در بازه زمانی کوتاه بهتر از پزشکان دیگر استان ها عمل می کنند.

دکتر سیدحسن معینی درباره این گلایه که پزشکان بدون معاینه و در همان ابتدای مراجعه بیمار، آزمایش و یا عکس برداری می نویسند و در ازای آن هم حق ویزیت می گیرند، می گوید: در این رابطه قانونی وجود دارد. به گونه ای که اگر بیماری که دچار مشکلی در وضعیت جسمی خود است به پزشکی مراجعه کند و شرح بیماری را بیان کند، پزشک بعد از شنیدن شرح حال بیمار از زبان خودش، به معاینه بیمار می پردازد و در پاره ای از اوقات نیز به این نتیجه می رسد که برای تکمیل تشخیص خودش نیازمند استفاده از خدمات پاراکلینیکی مانند آزمایش، عکس، سیتی اسکن و… است، به همین دلیل در نسخه آزمایش ها را می نویسد و این طور نیست که همان اول و بدون هیچ معاینه و حرفی، برای بیمار آزمایش و یا عکس برداری و یا هر چکاپ دیگری را بنویسد.

وی می افزاید: بیمار پس از این باید به دنبال انجام این خدمات برود و اگر در همان روز یا حداکثر ۴۸ ساعت بعد جوابش را به پزشک ارائه کرد، بر اساس قانون به پرداخت حق ویزیت مجدد نیاز ندارد ولی اگر بیمار پاسخ را در روز دیگری به پزشک ارائه کند به پرداخت حق ویزیت جدید ملزم خواهد بود.

معینی تصریح می کند: طبق بررسی های ما، اغلب پزشکان در بوشهر به این قاعده یعنی عدم دریافت ویزیت طی ۴۸ ساعت بعد از مراجعه بیمار پایبند هستند و عملکردشان در میان استان های دیگر بهتر است.

وی ادامه داد: پرداخت هزینه ویزیت مجدد بعد از مراجعه در روزهای بعد از ویزیت اولیه به این دلیل است که پزشک با مراجعه دوباره بیمار به دلیل از یاد بردن مورد مراجعه، باید دوباره معاینات خود را از اول انجام دهد و علاوه بر آن باید جواب آن آزمایش، عکس و یا هر مورد پاراکلینیکی را بررسی و بر اساس آن تشخیص خود را ارائه کند که این خود ویزیتی جدید است و بر اساس این منطق است که پزشکان در چنین شرایطی حق ویزیتی جدید دریافت می کنند.

رییس نظام پزشکی شهرستان بوشهر درباره اینکه پزشکان می توانند با تهیه پرونده بیماران، مشکل فراموشی و ازدیاد مراجعان که نیاز به ویزیت مجدد است را مرتفع کنند، بیان کرد: این موضوع هم امکان پذیر است، ولی به سلیقه پزشکان مربوط می شود و اجباری نمی باشد. با این همه، روند درمان برخی بیماری ها دارای پیچیدگی زیادی است و نیاز به سوال متعدد از بیمار یا آزمایش های متعددی است که طبیعتا پزشک روی هرکدام از آنها وقت گذاشته و انتظار حق الزحمه دارد.

وی افزود: اگرچه قانون مشخصی در زمینه ویزیت مجدد نداریم، ولی همانطور که گفتم در اغلب موارد مراجعه بیمار در همان روز یا حداکثر ۴۸ ساعت بعد از ویزیت اولیه به پزشک بدون حق الزحمه است، ولی در برخی موارد مثل نوار قلب یا اکو نیازمند ویزیت مجدد است، چون پزشک وقت می گذارد.

او البته به تخلفاتی که در این زمینه انجام می گیرد اشاره می کند و یادآور می شود: اگر فردی در همان روز ویزیت اولیه، پاسخ آزمایش، عکس و یا هر چکاپ دیگری را به پزشک ارائه کرد ولی با  وجود این، دوباره از او تقاضای پرداخت حق ویزیت شد، می تواند از طریق تماس با سامانه معاونت درمان دانشگاههای علوم پزشکی به شماره چهار رقمی ۱۵۹۰ که مستقیما توسط وزارت بهداشت رصد می شود یا مراجعه به نظام پزشکی موضوع را همراه با اسناد مطرح کند و کارشناسان به موضوع رسیدگی خواهند کرد.

Visited 1 times, 1 visit(s) today