خبر استان: معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای بوشهر گفت: براساس نظامنامه مدیریت سیلاب تمام ساخت و سازهای حریم رودخانههای استان بوشهر تخریب میشود.
به گزارش خبر استان، حسین باشیزادگان صبح امروز در نشست تشریح نظامنامه مدیریت سیلاب وزارت نیرو در بوشهر، با اشاره به تخریب ساختوسازهای غیرمجاز در مسیر رودخانههای استان بوشهر اظهار داشت: اینکار براساس نظامنامه مدیریت سیلاب، حریم و بستر رودخانههای استان صورت میگیرد.
وی با اشاره به تدوین نظامنامه مدیریت سیلاب افزود: در این نظامنامه تمامی تکالیف و مسئولیتهای مدیریت سیلاب شناسایی شده که در آن دامنه مسئولیت بخشهای ذیربط آن به تفصیل بیان شده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر با بیان اینکه روند افزایش تعداد وقوع پدیده سیلاب و خسارات جانی و مالی ناشی از آن، زنگ خطری برای مدیران و مسئولان است تاکید کرد: براساس نظامنامه مدیریت سیلاب ، در زمان وقوع این پدیده در مقطع زمانی کوتاه با تغییر استراتژیهای مدیریت بلایای طبیعی، از مدیریت بحران به مدیریت ریسک، این وضعیت بهبود مییابد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت سهامی آب منطقهای بوشهر بیان کرد: ایجاد سامانه هشدار سیل در خارج از محدوده شهرها و ایجاد ارتباط با این سامانه در شهرها، انجام مطالعات جامع مدیریت سیلاب خارج از محدوده شهرها، تهیه نقشههای خطرپذیری سیلاب خارج از مناطق شهر، تعیین حریم و بستر رودخانه و آزاد سازی تصرفات و ساماندهی رودخانه های آسیب پذیر خارج از مناطق شهری از مهمترین برنامههای نظامنامه مدیریت سیلاب است.
باشی زادگان با بیان اینکه استان بوشهر در وقوع سیلاب رتبه دوم و از لحاظ تلفات جانی ناشی از سیل، رتبه چهارم درکشور دارد گفت: برای جلوگیری از حوادث، بر اساس نظامنامه مدیریت سیلاب تمام ساخت و سازهای حریم رودخانههای استان بوشهر تخریب میشوند.
وی تصریح کرد: تمامی موارد از جمله تعیین حریم و بستر رودخانههای استان انجام شده و اقدامات امنیتی از جمله تخریب ساخت و سازهایی که در مسیل آبراهها و رودخانهها بوده و نیز اطلاع رسانیهای مختلفی در این خصوص انجام شده است.
معاون شرکت آب منطقهای استان بوشهر به ساختار سامانههای پیش بینی، پایش و هشدار در این نظامنامه اشاره کرد و افزود: سامانه پیش بینی و هشدار سیلاب، پایش و مدل سازی داده آب و هواشناسی زمان واقعی از مهمترین سامانههای موثر در این نظامنامه است.