خبر استان:علی‌رغم میزبانی شایسته استان بوشهر از صنایع بزرگی همچون نیروگاه اتمی، نفت و گاز و پتروشیمی، بندر و گمرک و …. ولی این صنایع میهمان خوبی نبوده‌اند و مشکل بیکاری همچنان پابرجا است.

خبر استان:شغل یکی از نیازهای اساسی هر فرد است و امروز به یکی از دغدغه‌های اساسی مسئولین در سطح استان‌ها و کشور تبدیل شده است.

در استان بوشهر اما این نگاه متفاوت‌تر است چرا که با وجود صنایع بزرگ نفت و گاز و پتروشیمی، نیروگاه و بند و گمرک و دریا، هیچکس وجود این حجم بیکار در استان را باور ندارد.

افرادی که انتظار دارد در قبال میزبانی خوب از صنایع عظیم نفت و گاز در استان آنها هم مهمان خوبی باشند و در بخش‌های مختلف راهگشای مشکلات باشند.

تلاش برای تحقق جذب ۵۰ درصدی نیروی بومی و ساماندهی اشتغال ساکنین استان در شرکت‌های صنعتی فعال در استان وعده‌هایی بود که باعث شد تعداد زیادی از جوانان بیکار در استان به امید گره‌گشایی دست روی دست بگذارند و انتظار بکشند.

نداشتن مهارت جوانان استان اما امروز دلیل جدید عدم جذب آنها در شرکت‌های صنعتی است، این بهانه‌ها دلیل خوبی است که ما به خودمان بیاییم و برای کسب اشتغال به نیروگاه و شرکت‌های نفت و گاز و پتروشیمی چشم امید نداشته باشیم.

به دلیل وجود گونه‌های مختلف گیاهی، شرایط جغرافیایی، وجود دریا و ظرفیت‌های عظیم اشتغال غیر نفتی در استان بوشهر، فعالیت در این خصوص بسیار جای کار دارد.

بهبود اشتغال نیازمند توجه به همه ظرفیت‌ها است

استاندار بوشهر با اشاره به تلاش برای رفع بیکاری در استان بوشهر اظهار داشت: استان بوشهر ظرفیت‌های زیادی برای کسب و کار دارد؛ صنایع دستی، گردشگری، کشاورزی و پرورش آبزیان از جمله مواردی است که می‌تواند تاثیر مثبت در کاهش بیکاری در استان داشته باشد.

مصطفی سالاری افزود: برای ایجاد اشتغال و کاریابی نباید تنها بر صنایع بزرگ تمرکز کرد بلکه فرصت‌های دیگری نیز در استان وجود دارد که نباید آن ها را نادیده گرفت.

وی بیان کرد: گردشگری یکی دیگر از حوزه‌هایی است که در استان بوشهر ظرفیت کارآفرینی و اشتغال گسترده به‌ویژه در بخش روستا دارد که باید تقویت شود.

برخی ظرفیت‌ها نادیده گرفته شده است

استاندار بوشهر گفت: هنرهای بومی و سنتی در این استان رو به انقراض و تعداد فعالان در حوزه گلیم و گبه بافی بسیار کاهش یافته است.

سالاری افزود: با توجه به اینکه بیشترین تولیدات صنایع دستی استان خانگی است به دلیل دسترسی نداشتن به بازار این قشر با مشکلاتی روبرو هستند که می توان با شبکه سازی و تضمین فروش این مشکل را کاهش داد.

وی گفت: امروز گوجه کاران استان بوشهر دچار مشکلات زیادی هستند که در صورت توانایی و برنامه‌ریزی در فرآوری و بسته‌بندی این مشکلات به وجود نمی‌آمد.

ارائه آموزش‌های مهارتی متناسب با نیاز استان

مدیرکل فنی و حرفه‌ای استان بوشهر نیز عنوان کرد: مهارت یکی از لازمه‌های موفقیت در کار است؛ بر همین اساس این اداره کل در استان تلاش می‌کند با برگزاری کلاس‌های  مهارت‌آموزی این مهم را در استان بهبود ببخشد.

عبدالرسول کازرونی در ادامه گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود تلاش می‌شود آموزش‌ها طبق نیاز استان انجام شود و افراد پس از کسب مهارت وارد بازار کار شوند.

وی خطاب به کارآفرینان عنوان کرد: با برنامه‌ریزی صورت گرفته تلاش داریم در زمینه‌های مختلف نیروهای مورد نیاز کارآفرینان را آموزش دهیم.

اکنون عظمی جزم می‌خواهد که برای کاهش بیکاری در استان خود تلاش کنیم چرا که می‌توانیم به نحوه صحیح از ظرفیت‌های موجود در استان در راستای رفع بیکاری و توسعه استان حرکت کنیم.

‌ظرفیت‌های ممتازی برای اشتغال در استان بوشهر وجود دارد و نباید تنها بر صنایع بزرگ استان تکیه کنیم بلکه باید اشتغال را در مسیری دیگری پی بگیریم تا به هدف برسیم.

 

نساء کروندی-مهر

Visited 3 times, 1 visit(s) today