خبر استان:قاسم خورشیدی اظهار داشت: موضوع صیانت و پیشگیری از قاچاق خاک بدلیل اهمیت همیشه مورد توجه ستاد بوده است.
به گزارش خبر استان به نقل از پویانیوز، وی افزود: بررسیهای بعمل آمده حاکی است که تا کنون حتی یک مورد قاچاق خاک از استانهای خوزستان، بوشهر و هرمزگان گزارش نشده، استان هرمزگان به ویژه جزیره هرمز به دلیل دارا بودن طیف گستردهای از خاکهای رنگی که تعداد آنها را تا ۷۰ نوع ذکر می کنند همیشه مورد استقبال گردشگران و مسافران بوده که بعضاً مقدار کمی بعنوان سوغات به همراه میبرند و موضوعیت قاچاق را ندارد.
خورشیدی تصریح کرد: در زمره خاکهای صنعتی، تنها خاکی که از جزیره هرمز خارج میشود، خاک سرخ از یک معدن دارای پروانه بهرهبرداری از سازمان صنعت، معدن و تجارت بوده که با نظارت دستگاههای ذیربط و رعایت تشریفات قانونی به انجام میرسد که ۶۰ درصد از معدن مذکور متعلق به اهالی جزیره میباشد و مجوز صادره نیز در حال بازنگری است.
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد در استان بوشهر شبهی صادرات خاک توسط یک شرکت سیمان گزارش شده بود که پس از بررسی توسط دستگاههای متولی مشخص شد، محموله های صادراتی نوعی خاک است به نام کلینگر که ترکیب اولیه تولید سیمان میباشد و به شکل رسمی و قانونی صادر میشود.
خورشیدی در پایان یادآور شد، به دلیل اینکه خاک جزو منابع پایه محسوب میشود صدور مجوز قانونی برای صادرات خاک کشاورزی، مرتعی و نباتی ممنوع بوده و صرفاً صادرات خاک صنعتی با مجوز وزارت صنعت، معدن و تجارت موضوعیت داشته و قانون حفاظت از خاک در کمیسیونهای مرتبط در مجلس در حال بررسی است.
خورشیدی افزود ستاد ضمن هماهنگی با دستگاههای مرتبط مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان حفاظت محیط زیست، … و کمیسیونهای برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز سراسر کشور دقت و نظارت لازم را در حفظ این سرمایه ملی داشته و دارد.