خبر استان:متخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: سرطان پروستات شایعترین سرطان در بین مردان است که ممکن است در سنین مختلف در آنان بروز کند.
به گزارش خبر استان به نقل از دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر دکتر افشین بدل زاده افزود: پروستات غدهای در سیستم تناسلی مردان است که در خروجی مثانه قرارگرفته و به همین خاطر بزرگ شدن آن تأثیر مستقیم بر روی دفع ادرار فرد دارد.
وی با اشاره به اینکه این بیماری علائم تشخیصی متفاوتی دارد بیان کرد: افراد با شکایاتی از قبیل تخلیه ناقص و کم شدن فشار ادرار، قطع و وصل شدن ادرار، بیدار شدن در شب برای دفع ادرار و تکرر ادرار به متخصص اورولوژی مراجعه میکنند که نشان از مشکلاتی در پروستات آنان دارد.
سرطان پروستات بهآرامی پیشرفت کرده و علائم خاصی ندارد
دکتر بدل زاده تصریح کرد: سرطان پروستات معمولاً بهآرامی پیشرفت کرده و علائم اولیه خاصی ندارد ولی در مراحل پیشرفته با علائمی مانند مشکل در دفع ادرار، خون در ادرار و منی، درد عمومی لگن، احساس ناراحتی در ماهیچههای لگن، درد استخوانها و انزال همراه است.
متخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: هنوز دلایل ابتلا به سرطان پروستات بهدرستی مشخص نشده است اما ثابتشده که عواملی مانند افزایش سن، سابقه ابتلای خانوادگی، چاقی، مصرف برخی داروها و بیماریهایی مانند سوزاک خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهند.
وی خاطرنشان کرد: افراد میتوانند با داشتن یک رژیم غذایی صحیح و پر از میوه و سبزیها، ورزش و حفظ وزن مناسب از ابتلا به بیماری سرطان پروستات پیشگیری کنند.
مردان بالای ۵۰ سال باید ازنظر سرطان پروستات غربالگری شوند
متخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: مردان بالای ۵۰ سال باید ازنظر سرطان پروستات غربالگری شده که از دو راه معاینات بالینی و تستهای آزمایشگاهی مخصوص (آزمایش خون) این بیماری قابلتشخیص است.
وی یادآور شد: دارودرمانی نخستین گام برای درمان بیماریهای مربوط به پروستات بوده و درصورتیکه نتیجه مطلوب حاصل نشود پزشک متخصص برای انجام عمل جراحی اقدام میکند.
لبنیات و گوشت قرمز تأثیر زیادی در ابتلا به سرطان پروستات دارد
متخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: رژیمهای غذایی پرچرب مانند لبنیات و گوشت قرمز تأثیر زیادی در ابتلا به سرطان پروستات داشته ازاینرو باید مصرف مواد پرچرب را به حداقل رساند.
نقش ویتامین D در پیشگیری از سرطان پروستات بسیار کمککننده است
دکتر بدل زاده تصریح کرد: نقش ویتامین D در پیشگیری از سرطان پروستات بسیار کمککننده است و دیدهشده در کشورهایی که غذاهای دریایی زیادی مصرف میکنند میزان ابتلا به سرطان پروستات کمتر بوده است.
وی افزود: در مناطقی که به دلیل شرایط اقلیمی مواجهه کمتری با نور آفتاب دارند سرطان پروستات در آنان بیشتر دیده میشود.
متخصص کلیه و مجاری ادراری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان داشت: بهطورکلی برای پیشگیری از ابتلا به بیماریهای سیستم کلیه و مجاری ادراری مصرف آب و مایعات فراوان بسیار کمککننده خواهد بود.