۵۰۰ بیمار مبتلا به ایدز در استان بوشهر شناسایی شدند+تصویر
۵۰۰ بیمار مبتلا به ایدز در استان بوشهر شناسایی شدند+تصویر

خبر استان:متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان بوشهر گفت: خدمات درمانی رایگان به بیش از صد نفر از بیماران مبتلا به ویروس ایدز در استان بوشهر ارایه می‌شود

به گزارش خبر استان رییس مرکز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج فارس گفت: به همت وزرات بهداشت و به کمک معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، در هر استان مراکزی با عنوان مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری راه‌اندازی شده که قابلیت آموزش، مشاوره و پیشگیری را داشته و کلیه خدمات به صورت کاملا رایگان در اختیار افراد قرار می‌گیرد.
دکتر کتایون وحدت با اشاره به فعالیت یازده ساله مراکز مشاوره بیماری‌های رفتاری در استان بوشهر، افزود: در حال حاضر به بیش از پانصد نفر بیمار مبتلا به ویروس ایدز در استان بوشهر خدمات مشاوره‌ای ارایه می‌شود.
تماس جنسی پرخطر شایع‌ترین راه انتقال ویروس اچ.آی.وی در جهان است
دکتر کتایون وحدت تصریح کرد: عوامل زیادی در ابتلا به بیماری ایدز شناخته شده است اما تماس جنسی پرخطر شایع‌ترین راه انتقال ویروس اچ. آی. وی در جهان است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خاطر نشان کرد: استفاده از سوزن و سرسرنگ مشترک و یا تجهیزات مورد استفاده برای تزریق، متولد شدن از مادر مبتلا به ایدز، دریافت خون و فرآورده‌های خونی، پیوند اعضا از فرد مبتلا به ویروس، تزریق غیربهداشتی و شیوه‌های دندان‌پزشکی از جمله راه‌های انتقال این ویروس هستند.
وی با اشاره به اینکه روبان قرمز به عنوان نماد بین‌المللی ضرورت آگاهی و همبستگی در برابر ایدز تعیین شده است افزود: گازگرفتن توسط فرد مبتلا که باعث زخمی شدن و تخریب بافت و خون آمدن شود، تماس با پوست زخمی، جراحت و یا خلط بیمار مبتلا به ایدز و خالکوبی با وسایل غیراستریل از دیگر راه‌های ابتلا به بیماری ایدز است.
رییس مرکز تحقیقات طب عفونی و گرمسیری خلیج فارس خاطر نشان کرد: این بیماری از طریق آب وهوا، گزش حشرات ازقبیل پشه، بزاق، اشک و یا عرق بدن،دست دادن با بیمار و یا استفاده مشترک از ظرف غذا انتقال پیدا نمی‌کند.
دکتر وحدت تصریح کرد: انجام کارهایی مانند دست دادن، بغل کردن، بوسیدن، در آغوش گرفتن و بازی کردن با نوزاد یا کودک مبتلا، در کنار یکدیگر نشستن، زندگی کردن یا خوابیدن در اتاق شخص مبتلا، همکار بودن و اشتغال در محل کار نیز موجب انتقال این بیماری نمی‌شود.
متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: در حال حاضر تنها ۳۰ درصد از کل مبتلایان به ایدز در کشور از سال ۹۳ تا ابتدای دی ماه ۹۴ شناسایی شده‌اند و۷۰ درصد بقیه افراد از بیماری خود بی‌خبر هستند.
دکتر وحدت افزود: در مقایسه با سال ۹۳، میزان ابتلای زنان به ویروس اچ.آی.وی  ۴۱ درصد افزایش داشته است.
وی تصریح کرد: برای بیماری ایدز تاکنون هیچ‌گونه درمان قطعی و واکسن شناخته شده‌ای کشف نشده و تنها روش مداخله‌ای موثر و راه حل مشکل ایدز، پیشگیری از ابتلا به این بیماری و آموزش آحاد جامعه است.
خانم‌های اچ.آی.وی مثبت نگران بارداری نباشند
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: خانم‌هایی که قصد بارداری داشته و اچ آی وی مثبت هستند می‌توانند تحت درمان قرار گرفته و بعد از ۳ ماهه اول بارداری دارو درمانی برای آنان آغاز و تا شش هفته پس از زایمان تحت درمان قرار می‌گیرند که به طور ۱۰۰% کودکانی سالم را به دنیا خواهند آورد.
دکتر وحدت تصریح کرد: به هنگام مصرف دارو تعداد ویروس‌های موجود در بدن فرد بیمار به صفر می‌رسد اما به محض قطع کردن آن، تعداد ویروس‌ها در خون زیاد شده از این رو بیمار باید درمان دارویی را زیر نظر پزشک متخصص و به صورت دائم ادامه دهد.
گفتنی است این سمینار به مناسبت هفته جهانی ایدز توسط انجمن علمی، دانشجویی طلوع سلامت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و با حضور مهندس سید ابراهیم هاشم‌ورزی معاون اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت برگزار شد.
ایدز یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی نوعی بیماری است که در دستگاه ایمنی و توسط ویروس  HIV ایجاد می‌شود.

Visited 1 times, 1 visit(s) today