خبر استان:مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر گفت: بر اساس امضای تفاهمنامه همکاری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با کمیته امداد، مددجویان مستعد و جویای کار این نهاد، به منظور اشتغال پایدار به کار گرفته میشوند.
به گزارش خبر استان، احمد لطفی بعد از ظهر امروز در نشست مشترک با مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر، با اشاره به امضای تفاهمنامه همکاری دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با رئیس کمیته امداد کشور مبنی بر بکارگیری مددجویان جویای کار این نهاد، اظهار داشت: براساس این تفاهمنامه مددجویان فارغالتحصیل و جویای کار کمیته امداد بر اساس تعاریفی به شرکتهای تحت نظر منطقه ویژه اقتصادی معرفی و بکار گرفته میشوند.
وی با بیان اینکه کمیته امداد برای اشتغال و خودکفا کردن مددجویان تحت حمایت، اقدامات موثری را انجام داده است، افزود: برنامه کمیته امداد برای خودکفا کردن مددجویان تحت حمایت در دو بخش انجام میشود که در بخش اول خانوادههای مددجو شناسایی و استعدادسنجی میشوند و بعد از ارائه آموزشهای لازم فنی و حرفهای به آنها، با نظارت کامل، وامهای خوداشتغالی به آنها پرداخت میشود.
مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر تصریح کرد: بخش دوم برنامه اشتغالزایی برای مددجویان این نهاد این است که از ظرفیتهای ذاتی و کاری شرکتها و مناطق اقتصادی در استان استفاده کنیم تا مددجویان واجد شرایط و جویای کار در این شرکتها بکار گرفته شوند.
وی بیان کرد: بر این اساس میان کمیته امداد و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی یک تفاهمنامه همکاری امضا شد تا مددجویان کمیته امداد بر اساس تعاریفی به کار گرفته شوند.
لطفی یادآور شد: اعطای مجوز برای پیگیری امور کاریابی برای مددجویان کمیته امداد، معرفی رشتههای فنی و حرفهای متناسب با مشاغل مورد نیاز مناطق، تعامل برای تامین بخشی از نیازمندیهای آموزشی مددجویان شاغل در شرکتهای مستقر در مناطق، بسترسازی جهت جذب امکانات و کمکهای شرکتها و مؤسسات مستقر در مناطق، از جمله تعهدات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این تفاهمنامه است.
وی یادآور شد: همکاری در معرفی واحدهای تولیدی مستقر در منطقه ویژه اقتصادی، اعلام تعداد نیروهای مورد نیاز متناسب با کار به کمیته امداد از سوی منطقه ویژه و از طرفی آموزش مهارتآموزی متناسب با کار به مددجویان از سوی کمیته امداد جهت معرفی به شرکتها، از دیگر بسترهای همکاری دوجانبه است.
مدیرکل کمیته امداد استان بوشهر تأمین تسهیلات راهاندازی واحدهای تولیدی مددجویان واجد شرایط در شهرکها و نواحی اقتصادی را از دیگر مفاد همکاری این تفاهمنامه عنوان کرد و افزود: در صورت لزوم، واحدهای تولیدی و کسب و کار خرد در نواحی صنعتی همجوار، توسط مددجویان واجد شرایط به تناسب نیاز بازار مصرف راهاندازی میشود.
لطفی به بسته تشویقی مورد نظر کمیته امداد برای شرکتهایی که مددجویان را بکارگیری میکنند اشاره کرد و گفت: به منظور بکارگیری کارجویان کمیته امداد، پرداخت حق بیمه سهم کارفرما به ازای هر نفر در سال اول ۱۰۰ درصد و در سال دوم ۵۰ درصد از سوی کمیته امداد پرداخت میشود و همچنین بخشی از هزینههای آموزشی مهارت تکمیلی مددجویان شاغل در بنگاههای مستقر در مناطق آزاد از سوی کمیته امداد تامین میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه کمیته امداد استان حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار نفر دانشآموز و دانشجو تحت حمایت دارد، اغلب این دانشجویان افرادی فارغالتحصیل هستند که هیچ شغلی ندارند و انتظار داریم در چهار چوب این تفاهمنامه زمینه جذب و بکارگیری این مددجویان فراهم شود.
لطفی از فراگیری آموزشهای فنی و حرفهای بیش از ۶ هزار نفر مددجوی تحت حمایت در سال جاری خبر داد و اظهار داشت: همه این افراد از ظرفیت و استعداد بالایی برای بکارگیری در حوزههای مختلف برخوردارند که هماکنون جویای کار هستند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی استان بوشهر ضمن استقبال از این طرح، گفت: هماکنون ۵۰ واحد تولیدی فعال و نیمه فعال در منطقه ویژه اقتصادی استان فعالیت دارند که تلاش شده است نیروهای مورد نیاز این شرکتها از افراد نیازمند، کاربلد و بومی استان تامین شود.
عبدالله آورا افزود: با توجه به تفاهمنامه موجود بین کمیته امداد و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، بدنبال تسهیل شرایط ورود نیروهای متخصص و ماهر تحت حمایت کمیته امداد در صنایع موجود در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر هستیم./فارس