خبر استان:مسئولان مدیریت شهری بوشهر سگهای رها در این شهر را که شب و روز به دنبال لقمه غذایی می گردند و باعث وحشت، مشکلات و به خطر افتادن سلامتی شهروندان هستند را با برنامه ریزی به میهمانی بر سر سفره پسماند غذا فروشی ها می برند.
به گزارش خبر استان، وجود سگهای رها در کوچه ها و معابر شهر بوشهر که به ‘ولگرد’ مشهور شده اند، در طول شبانه روز معضل مشترک ساکنان همه محله های این شهر است، اگرچه در برخی محله های حاشیه ای حضور آنها پر شمارتر دیده می شود.
از اینکه بیشتر مردم از سگ می ترسند، تردیدی نیست اما وقتی سگها به افراد حمله می کنند و اخبار نمونه هایی از گازگرفتگی و مجروح شدن توسط سگهای رها در شهر دهان به دهان پخش می شود، ترس مردم به وحشت تبدیل و خواهان راه چاره مسئولان برای جمع آوری این حیوانات از سطح شهر شده اند.
براساس گفته های برخی ساکنان محله های حاشیه ای شهر بوشهر سگهای رها در برخی از محلات شهروندان را مجروح و روانه مراکز درمانی کرده اند.
مسئولان بهانه وجود برخی مشکلات و کمبودهای زیر ساختی را نبود اعتبار کافی عنوان می کنند، اما سئوال این است که جمع آوری سگهای رها در سطح شهر بوشهر در یک مکان و نگهداری از آنها که نیازمند اعتبار بالایی نیست، چرا اجرایی نمی شود؟
یکی از شهروندان ساکن محله صلح آباد بوشهر گفت: در ارتباط با جمع آوری سگهای ولگرد پیگیری های زیادی کرده ایم اما بی فایده بوده و دیگر نمی دانیم برای حل این معضل به کجا مراجعه کنیم.
آرش اشکیانی گفت: چندی پیش در ساعت اولیه صبح یکی از همسایگان در مسیر رفتن به محل کار توسط سگهای ولگرد دچار گازگرفتگی شده بود.
وی افزود: با توجه به شمار زیاد سگهای ولگرد این مشکل ممکن است بار دیگر دامنگیر یکی دیگر از ساکنان این محله شود و نباید دست روی دست گذاشت و بی خیال جمع آوری سگها از سطح شهر شویم.
یکی از شهروندان ساکن در محله ریشهر بوشهر بیان کرد: تجمع سگها در این محله دانش آموزان، زنان و کودکان خردسال را به وحشت انداخته است.
علی راوی زاده گفت: در چندماه گذشته شمار سگهای ولگرد به اندازه ای رسیده که شاید با تداوم این روند مشکلاتی در حوزه بهداشت محیط نیز ایجاد شود.
وی اضافه کرد: سگهای ولگرد کیسه های زباله ها را پاره کرده و آنها را در کوچه ها پخش می کنند و باعث بوی تعفن و به خطر افتادن بهداشت محیط و سلامت مردم می شوند.
مسئول انجمن حامیان محیط زیست استان بوشهر گفت: در ارتباط با برخورد با سگهای موجود در سطح شهر که شهروندان را با مشکلاتی روبرو کرده ابتدا باید در واژه و اصطلاحی که مسئولان برای آنها بکار می برند، بازنگری شود.
محمد مهدی طیاری افزود: مسئولان از این سگها به عنوان با پسوند ولگرد نام می برند، این در حالی است که طبیعت چنین حیواناتی ولگرد بودن است و قرار نیست آنها نیزمانند انسان ها در طول روز به فعالیت خاصی بپردازند.
وی اضافه کرد: برای جمع آوری سگ ها ملزم به ایجاد یک کارگروه با استفاده از مسئولان دستگاه های ذیربط هستیم.
طیاری بیان کرد: در موضوع جمع آوری سگهای رها از سطح شهر جمع آوری پسماند های تر شهری نیازمند یک مدیریت اساسی است زیرا در غیر این صورت جمع آوری سگها از سطح شهر و آن هم بدون مدیریت پسماند تر شاهد جایگزینی موش به جای سگ در بوشهر هستیم.
وی افزود: برای این مهم نیاز است مدیریت پسماند تر با تفکیک آنها از مبدا از سوی سازمان مدیریت پسماند تداوم پیدا کند و در این ارتباط به راه اندازی واحدهای بازیافت آنها اقدام شود.
طیاری ادامه داد: امروز که برای بکارگیری سگ های هوشمند در نهادهایی مانند هلال احمر و پلیس مبارزه با موادمخدر شاهد هزینه های میلیونی هستیم با تربیت شماری از سگهای موجود می توانیم از ظرفیت آنها به نحو مطلوبی استفاده کنیم.
وی گفت: در جمع آوری سگها باید با ساز و کاری جمعیت آنها مشخص و به گونه ای عمل کنیم که مانع از نابودی گونه بومی این سگها شویم.
طیاری ادامه داد: برای جمع آوری سگهای موجود درسطح شهر زنده گیری، واکسیناسیون و قلاده گذاری آنها باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی یادآور شد: با توجه به انتقال بسیاری ازبیماریها ازحیوانات به انسانها راه اندازی درمانگاه گونه های حیات وحش در این استان ضروری است و باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
رئیس کمیسون عمران شورای اسلامی شهر بوشهر گفت: جمع آوری سگها در بوشهر تبدیل به ضرورت شده و باید در اسرع وقت نسبت به آن اقدام شود.
نصرالله اسدی افزود: به منظور جمع آوری سگهای رها از سطح شهر و سپس انجام کارکارشناسی متناسب با استانداردهای زیست محیطی و انتقال آن به فضایی دور دست باید بطور جد دنبال شود.
عضو شورای اسلامی شهر بوشهر گفت: در ارتباط با جمع آوری بتازگی نشستی در شورای شهر بوشهر با حضور برخی از مدیران شهرداری و سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی برگزار شد که برای جمع آوری سگها تصمیم های مناسبی لحاظ شد.
ندا عبدالله زاد گفت: برای جمع آوری سگهای شهری ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار گذاشته شد تا در مکانی در محله تنگک برای جمع آوری آنها آماده شود.
وی ادامه داد: تسطیح مکان یاد شده آغاز شده و قرار است با همکاری سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه محیط زیست این موضوع به نحو مطلوب مدیریت شود.
عبدالله زاده یادآور شد: تامین غذای سگها بر عهده شهرداری بوشهر گذاشته شد و قرار است از طریق تعامل با چند غذافزوشی از پسماندهای آنها برای تغذیه سگها استفاده کنند.
وی گفت: در موضوع جمع آوری سگهای رها مقرر شد، برخی از آنها که از قابلیت استفاده برای برخی از دستگاهها برخوردار هستند با همکاری سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی تربیت و در اختیار دستگاهها قرار داده شود.