معارفه ای پس از یک ماه ؛از وعده های رییس جدید دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تا گلایه های رییس سابق
معارفه ای پس از یک ماه ؛از وعده های رییس جدید دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تا گلایه های رییس سابق
ندای استان:پس از یک ماه از صدور حکم انتصاب «الله کرم اخلاقی» به سرپرستی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر و استقرار وی در این سمت، آئین معارفه رسمی وی با حضور معاون آموزش و تحقیقات وزارت بهداشت برگزار شد.

به گزارش ندای استان،سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در سخنانی در معارفه خود گفت: تلاش برای ارتقای سلامت استان بوشهر با همگرایی و رفع کمبودها در دستور کار ویژه داریم.

دکتر الله کرم اخلاقی با اشاره به اینکه بوشهر در شاخص تخت بیمارستانی جزو استان های آخر کشور است، افزود: افزایش سرانه تخت‌های بیمارستانی به میانگین کشوری از اولویت‌های کاری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر است، هرچند در دوره‌های قبل اقداماتی انجام‌شده، اما باید این روند را شتاب دهیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اجرای سیاست‌های جوانی جمعیت را یکی دیگر از برنامه‌های مهم دانست و ادامه داد: با توجه به مشکل ماندگاری پزشکان، پرستاران و کادر درمان در استان، باید شرایطی فراهم کنیم که عزیزانمان با انگیزه در بوشهر بمانند. همچنین  دغدغه‌های بازنشستگان، پرستاران، کارکنان در تمامی حوزه‌های دانشگاه و کادر اورژانس نیز در اولویت کاری دانشگاه است و با تمام توان برای رفع آن‌ها تلاش خواهم کرد.

وی از آغاز تدوین سند چشم‌انداز کوتاه‌مدت و بلندمدت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر خبر داد و گفت: سند چشم‌انداز کوتاه‌مدت و بلندمدت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نقشه راه آینده این دانشگاه است.

دکتر اخلاقی در پایان گفت: از زحمات دکتر ملکی زاده و همکاران قدردانی می‌کنم و مطمئن باشید آبرو و حیثیت خود را برای خدمت به مردم هزینه خواهم کرد.

گلایه های رییس سابق دانشگاه

رئیس سابق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز در این مراسم گفت: استان بوشهر با وجود برخورداری از منابع نفتی و گازی، ولی حمایت صنایع از بهداشت و درمان تاکنون کافی نبوده است.

دکتر حسن ملکی زاده افزود: حوزه سلامت تنها به درمان و دارو محدود نمی‌شود، مسائلی همچون تغذیه، آب‌وهوا، بهداشت محیطی، ایمنی جاده‌ها و حتی مسائل اقتصادی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم بر سلامت مردم اثرگذارند. مدیریت این عرصه باوجود کمبودهای مالی، نیروی انسانی و زیرساخت‌ها، همواره کاری دشوار و طاقت‌فرسا بوده است.

وی اصلی‌ترین مشکل نظام سلامت را نبود منابع مالی پایدار عنوان کرد و افزود: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی (GDP) در حال حاضر حدود ۳.۸ درصد است، درحالی‌که برای تحقق اهداف کلان بهداشت و درمان، این عدد باید به بیش از ۷ درصد افزایش یابد.

دکتر ملکی زاده اضافه کرد: نمی‌توان با منابع حداقلی، انتظار خدمات حداکثری داشت، سازمان‌های بیمه‌گر باید تقویت شوند و تعرفه‌های خدمات سلامت با واقعیت‌های اقتصادی هماهنگ گردد، اصلاح تعرفه‌ها به معنای افزایش هزینه‌های مردم نیست، بلکه باید با تأمین اعتبارات دولتی، سهم پرداخت از جیب مردم به حداقل برسد.

وی با انتقاد از سیاست خودگردانی بیمارستان‌های دانشگاهی اظهار داشت: اجبار بیمارستان‌ها به تأمین هزینه‌های خود از طریق تعرفه‌های دولتی، غیرمنطقی است، این مراکز مجبورند حقوق نیروهای شرکتی، خرید تجهیزات پزشکی و حتی هزینه‌های جاری را از محل درآمدهای محدود خود تأمین کنند این فشار مالی، کیفیت خدمات را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و ادامه این روند، سیستم را با بحران جدی مواجه خواهد کرد.

دکتر ملکی زاده با تقدیر از تلاش‌های بی‌وقفه کادر درمان، از پزشکان تا پرستاران، افزود: تمام تلاش ما در سال‌های گذشته ارائه خدمات کیفی و مدیریتی عاری از فساد بود، اما قطعاً نواقصی داشته‌ایم، از مردم بوشهر و تمام همکارانم در حوزه سلامت، به‌ویژه پرستاران و نیروهای شرکتی که با مشکلات معیشتی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، صمیمانه عذرخواهی می‌کنم.

وی همچنین با تشکر از اصحاب رسانه و فعالان مجازی، گفت: رسانه‌ها با روشنگری و انعکاس واقعیت‌ها، نقش مهمی در جلب حمایت‌های مردمی و دولتی ایفا می‌کنند، جهاد تبیین در حوزه سلامت، تنها با همراهی این عزیزان محقق می‌شود.

با این وضعیت مالی، نباید دنبال توسعه فیزیکی بود

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نیز ضمن تأکید بر حمایت از نیروی انسانی گفت: روسای دانشگاه در بالاترین جایگاه علمی و تخصصی خود قرار دارند و برای قبول مسئولیت دنبال مسائل مالی هم نیستند و فقط ضرر می‌کنند و باعلاقه وارد این عرصه می‌شوند.

دکتر شاهین آخوندزاده بر لزوم تقویت نیروی انسانی در حوزه سلامت تأکید کرد و ادامه داد: با این وضعیت مالی باید کمتر دنبال توسعه فیزیکی باشیم و دنبال حفظ و ارتقای نیروی انسانی باشیم و فقط پروژه‌های نزدیک به تکمیل را دنبال کنیم.

وی بابیان اینکه باید دانشجوی باسواد تحویل دهیم خاطرنشان کرد: بوشهر جایگاه خوبی در حوزه تحقیقات دارد و دو دهه است که کار خوب انجام می‌شود که باید ادامه یابد.

از نکات حاشیه ای جلسه، اینکه پیمان زند مجری برنامه پیش از دعوت از آخوندزاده معاون وزیر بهداشت، از اینکه وی در روز ۱۸ اسفند روز گرامیداشت بوشهر به همین مناسبت استوری منتشر کرده، تقدیر کرد. معاون وزیر هم در ابتدای سخنانش با بیان اینکه متولد گیلان است، اظهار داشت: اگر روزی قرار باشد جایی غیر از زادگاهش اقامت داشته باشد، انتخابش بوشهر است.

مردم استان از نظر زیرساخت های درمانی در رنج هستند

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بوشهر هم گفت: امیدواریم بوشهر بتواند در آینده‌ای نزدیک به یکی از قطب‌های گردشگری سلامت کشور تبدیل شود.

احسان جهانیان با اشاره به سرانه تخت بیمارستانی در استان بوشهر که در حال حاضر ۱.۲ تخت به ازای هر هزار نفر است، تصریح کرد: علی‌رغم همه تلاش‌ها، این عدد هنوز با میانگین کشوری که ۱.۷ است فاصله دارد و مردم استان در این زمینه دچار رنج و مضیقه‌اند.

وی با اشاره به سفر رییس جمهور به استان بوشهر در سال گذشته خاطرنشان کرد: در این سفر هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان اعتبار به توسعه، تجهیز و تکمیل مراکز آموزشی، بهداشتی و درمانی استان به ویژه بیمارستانها اختصاص دادند که با جذب آن ظرف دو سال جاری و آتی، گامی مهم در مسیر توسعه سلامت است.

جهانیان با اشاره به ظرفیت‌های منحصر به فرد استان در حوزه پزشکی هسته‌ای، ابراز امیدواری کرد که بوشهر بتواند در آینده‌ای نزدیک به یکی از قطب‌های گردشگری سلامت کشور تبدیل شود.

خبر رییس دانشگاه شیراز درباره افزایش همکاری ها با بوشهر

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز هم به عنوان استاد دوره تخصص رییس جدید دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: دکتر اخلاقی به‌عنوان همکار دلسوز و متعهد ما در شیراز بودند و ورود ایشان به بوشهر، امیدها برای توسعه خدمات سلامت در این استان را افزایش داده است.

دکتر سید بصیر هاشمی با اشاره به اهمیت همگرایی بین استان‌های جنوبی کشور، اظهار داشت: در قالب کلان منطقه پنج تلاش می‌کنیم تا با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی این مناطق، چالش‌های مشترک حوزه سلامت را کاهش دهیم.

وی افزود: هدف نهایی، ارتقای کیفیت خدمات درمانی و کاهش ارجاع بیماران به مراکز خارج از استان‌های محل سکونتشان است.

دکتر هاشمی اظهار داشت: اقدامات اخیر دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در حوزه جراحی‌های تخصصی و جذب تجهیزات پیشرفته مانند دستگاه PET، گامی بلند در جهت خودکفایی درمانی استان است.

گفتنی است امیری و حیدری از روسای اسبق دانشگاه علوم پزشکی بوشهر در این آئین حضور داشتند.

Visited 8 times, 1 visit(s) today