خبر استان:مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: طرح شهاب در ۶ شهرستان استان بوشهر برگزار میشود و نخبگان هم باید در اجرای طرح شهاب مشارکت کنند.
به گزارش خبر استان، ناصر کرمی صبح امروز در نشست شورای علمی بنیاد نخبگان استان بوشهر اظهار داشت: امروزه اکثر خانوادهها به فکر نخبهپروری و آیندهنگری برای فرزندانشان افتادهاند که وظیفه ما را در این امر سنگینتر میکند، این بحث در گذشته کمتر مورد توجه قرار میگرفت ولی اکنون با توجه به پیشرفت علمی دنیا و تأکید کشور بر توسعه علمی مهمتر جلوه میکند.
کرمی با بیان اینکه انتظارات از آموزش پرورش به عنوان یکی از ابتداییترین مراحل حلقه آموزشی بهجا و قابل درک است اذعان کرد: با توجه به گستردگی جامعه مخاطب آموزش و پرورش بدون شک بدون همکاری و همیاری دیگر سازمانها موفقیت چندانی در کیفیت بخشی آموزش و افزایش خدمت دهی به فرهنگیان و دانش آموزان نخواهیم داشت.
وی گفت: ۲ سال پیش در منطقه پشتتر دشتستان به یک مدرسه متوسطه اول شبانهروزی رفتیم که مقاطع مختلف این دوره در مدرسه توسط ۳ دبیر تدریس میشد، یعنی معلم علوم در زنگ بعد باید ریاضی درس میداد، قطعاً کیفیت درسی پایین میآمد، جالب بود که از همین مدرسه از ۱۴ دانشآموز پایه سوم راهنمایی، ۱۱ نفر در مدرسه نمونه باقرالعلوم دشتستان در متوسطه دوم قبول شدند، این نشاندهنده استعداد خوب بچهها بدون وجود کلاسهای تقویتی و آزمایشگاهی خاص و همچنین کمبود معلم برای تدریس در آنجا بود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره اجرای طرح شهاب در مدارس استان بوشهر گفت: در طرح شهاب که با همکاری اداره استعدادهای درخشان، معاونت آموزش ابتدائی و بنیاد نخبگان در ۶ شهرستان اجرا میشود امید است در مقاطع بالاتر دانشآموز با پایهای قوی و مناسب بتواند به عنوان نخبه وارد عرصه آموزشی و پژوهشی کشور شود.
کرمی افزود: نخبگانی که خود نیز روزی در این فضاهای آموزشی مدارس و دانشگاه اوقات گذراندهاند میتوانند به عنوان ناظر و حتی کارشناس برای تشخیص این دانشآموزان برتر همیاری و مساعدت کنند.
وی درخصوص همکاری سازمانها در کیفیت بخشی به امر آموزش گفت: طی هماهنگیهایی که با علوم پزشکی داشتهایم قرار بر این شد که آموزشیارهایی برای راهاندازی مجتمعهای آموزشی در آینده نزدیک در نظر گرفته شود، دانشگاه آزاد نیز قرار است در حد توان خود مساعدت کنند.
رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش پرورش استان بوشهر هم در این نشست در خصوص طرح شهاب گفت: طرح شهاب از سال ۹۳ در شهرستان دشتی کلید خورد و سال گذشته شهرستان بوشهر نیز تحت پوشش قرار گرفت، امسال نیز با توجه به تأکید مقام معظم رهبری و پیگیریهای بیشتر آموزش پرورش و بنیاد نخبگان چهار شهر دیگر نیز به این طرح اضافه شد که شامل برازجان، گناوه، جم و دیر است.
کاوه امیری با بیان اینکه امسال بیش از ۱۷ هزار دانشآموز تحت پوشش طرح شهاب قرار گرفتهاند گفت: برای انجام این طرح هر ساله در فصل تابستان از هر شهرستان تعدادی از آموزگاران با مدرک فوقلیسانس یا دکتری روانشناسی یا علوم تربیتی به تهران اعزام میشوند و ۳۲ ساعت توسط اساتید طرح در وزارت آموزش و پرورش آموزش میبینند.
وی با بیان اینکه این طرح برای دانش آموزان مقاطع چهارم، پنجم و ششم اجرا میشود افزود: فرمهایی در اختیار دبیران قرار میگیرد که از ابتدای سال تحصیلی براساس ۸ دسته استعدادی مشخص شده، استعدادهای دانش آموزان را در زمینههای مختلف شناسایی میکنند و در فروردین و اردیبهشت اطلاعات در سامانه همگام که بدین منظور راهاندازی شده بارگذاری میشود.
رئیس اداره استعدادهای درخشان آموزش پرورش استان بوشهر گفت: در این طرح طی سه سال ابتدایی استعدادها شناسایی میشود و در بدو ورود به متوسطه اول، شرایطی برای راهنمایی استعداد شناسایی شده در نظر گرفته میشود که شامل در نظر گرفتن مراکز مخصوص آموزشی یا در اختیار گذاشتن امکانات خاص برای آنهاست.
وی در پایان گفت: در این طرح ۲ ساعت آموزشی نیز برای والدین در نظر گرفته شده چون که شناسایی تمام استعدادها برای معلمین در کلاس درس و محیط آموزشی فراهم نیست به عنوان مثال دانشآموزی که در بخش موسیقی استعداد دارد فقط از راه همکاری و همیاری خانواده قابل شناسایی است، والدین میتوانند این گزارش را به صورت تصویری، عکس، نقاشی و … در اختیار معلم گذاشته و آنها نیز به عنوان بخشی از شناسایی و پرورش استعدادها در این امر دخیل شوند./فارس