ندای استان: بسیاری از بوشهری ها معتقدند اگر گذرشان به تعمیرگاههای خودرو افتاد، باید منتظر هزینه های افسارگسیخته و سلیقه ای باشند.
به گزارش ندای استان،در آشفته بازار نرخ های متفاوت تعمیرکاران، جنس های تقلبی خودرو نیز باعث شده تا تعمیر خودرو برای اکثر مالکان کابوسی هولناک مبدل شود.
نرخ های دلبخواهی تعمیرکاران
شهروندی می گوید: به دلیل مشکل در موتور خودرو، به مکانیک مراجعه کردم و وقتی هزینه اولیه را خواستم، گفت که موتور ماشین مانند هندوانه دربسته است، شاید با یک دست تعویض رینگ و یاتاقان که حدود دو میلیون تومان می شود کارت راه بیفته، شاید هم نیاز به تعمیر بیشتر و خرج اساسی تر باشد که هزینه بالاتر دارد.
به گفته این شهروند، وقتی از مکانیک دیگری نرخ همین خدمت را جویا شده، ۴۰۰ هزار تومان قیمت بالاتر داده و اگر پیگیری بیشتری می کرد، با نرخ های بالا و پایین تر دیگری مواجه می شود.
صدای مدیرکل دادگستری هم درآمد
چندی پیش مدیرکل دادگستری بوشهر در نشست خبری اش، درخصوص بالا بودن نرخ کالا و خدمات در بوشهر نسبت به سایر نقاط کشور بیان کرد: این مسئله برای من هم پیش آمده و به عنوان فردی که تجربه زندگی در این استان را نداشتم عجیب بود که هزینه تعمیر خودروی من را اینجا ۱۵ میلیون تومان اعلام کردند، اما همین کار در شیراز با نصف قیمت انجام شد.
مهرانگیز از دستور به تعزیرات حکومتی و اتاق اصناف جهت نظارت بر نرخ های خدمات در استان در راستای ایفای حقوق عامه خبر داده بود.
تعمیرگاههای بوشهر نرخ نامه ندارند!
در همین خصوص با برخی تعمیرکاران بوشهر نیز پیرامون قیمت های دلخواه و سلیقه ای گفتگو کردیم که مشخص شد با گذشت ۶ ماه از سالجاری، این صنف نرخ نامه ای ندارد.
یکی از مکانیکی ها گفت: آخرین تعرفه مربوط به سال ۱۴۰۰ بوده و با گذشت دوسال نرخ نامه ای اعلام نشده، درحالی که انواع و اقسام هزینه ها مثل بیمه تامین اجتماعی، مالیات و خرج های زندگی ما چندبرابر شده و طبیعی است در این وضعیت نرخ های سلیقه ای شکل می گیرد.
سازمان صمت: مردم تا آخر پیگیر شکایت خود باشند
در همین خصوص رئیس اداره بازرسی و نظارت صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر می گوید: به دلیل کمبود بازرس و طرح های متنوع نظارت بر بازار مثل الان که درباره اقلام مربوط به بازگشایی مدارس فعالیم، امکان بازدید مستمر از تعمیرگاهها نیست و بخش عمده پیگیری ما براساس گزارش های مردمی می باشد. از این رو مردم با گزارش تلفنی به ۱۲۴ یا سامانه اینترنتی https://124.ir شکایت خود را ثبت و پیگیر نتیجه آن باشند.
رضا دریس درباره نتیجه شکایت ها از خدمات خودرویی در استان می گوید: طی یکسال گذشته، براساس بازدیدهای میدانی یا گزارش های مردمی، ۴ هزار و ۷۷۹ شکایت از مکانیکی های از تعمیرکار تا صافکاری و استان ثبت شده که در تعزیرات حکومتی منجر به ۴ میلیارد و ۳۵۳ میلیون ریال جریمه به حساب دولت به همراه عودت مبلغ اضافه از شهروندان شده است.
دریس، بازدارنده نبودن جرایم در صنف تعمیرکاران را ناشی از عدم پیگیری برخی شاکیان می داند و می گوید: از مردم تقاضا داریم پرونده های شکایت خود را تا انتها پیگیر کنند، درحالی که مواردی داریم که پرونده برای بررسی به کانون کارشناسان رسمی ارجاع می شود، ولی به دلیل هزینه آن، شاکی عقب نشینی می کند. یا در اتاق اصناف صلح و سازش صورت می گیرد. ما اطمینان می دهیم اگر تخلفی در خدمات تعمیرکاران خودرو و سایر صنوف تایید شود، تا انتها پرونده را پیگیری و به تعزیرات برای صدور حکم ارسال می کنیم.
وی درباره دلیل به روز نشدن نرخ تعمیرگاههای خودرو در بوشهر که مربوط به ۱۴۰۰ است نیز اظهار داشت: تا زمانی که نرخ گذاری جدیدی صورت نگرفته، ملاک ما آخرین تعرفه گذاری می باشد. البته چندین بار از اتحادیه مربوطه درخواست اعلام تعرفه های اجرت تعمیرکاران شده ایم تا در کمیسیون قیمت گذاری استان بررسی و تصویب شود، اما هنوز پیشنهادی اعلام نشده است. آخرین ضرب الاجل در این خصوص به اتحادیه صنفی ارائه شده و اگر اقدامی نشود، راسا به تعیین نرخ های پیشنهادی اقدام می کنیم.
صنف تعمیرکاران نیازمند نظارت بیشتر
به هرحال صنف تعمیرکاران خودرو از مشاغلی است که نظارت ها بر آن چندان جدی نیست و نشانه اش هم دستمزدهای افسارگسیخته می باشد.
از این رو از مسؤولان انتظار میرود که نسبت به سر و سامان دادن وضعیت تعمیرگاهها و تعیین تعرفه مشخص نسبت به دستمزد آنان اقدامی مؤثر صورت بگیرد تا بیش از این به مردم اجحاف نشود.
- منبع خبر : خلیج فارس