ندای استان:مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر گفت: براساس بررسیهای انجام شده از هشت هزار و ۴۴۱ کلاس درس موجود در قالب یکهزار و ۳۲۹ مدرسه این استان در زمان حاضر یکهزار و ۷۰۰ کلاس در قالب ۴۱۴ مدرسه تخریبی هستند.
به گزارش ندای استان،ابراهیم احمدی روز چهارشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: همچنین ۳۰ درصد کلاسهای درس در استان بوشهر غیر استاندارد و مقاوم نیستند که از شمار یکهزار و ۷۰۰ کلاس درس تخریبی و یکهزار و ۴۰۰ کلاس درس نیاز به مقاوم سازی دارند.
به گفته احمدی از شمار کلاسهای درس تخریبی شناسایی شده در استان بوشهر ۴۰ درصد قابل استفاده نیستند و به نوعی متروکه شده و از ۶۰ درصد آنها استفاده میشود.
احمدی یادآور شد: در زمان حاضر ۳۹ هزار و ۱۷۹ دانش آموز شامل ۱۵ هزار و ۱۶۷ دانش آموز پسر و ۱۵ هزار و ۱۳۷ دانش آموز دختر و هشت هزار و ۸۷۵ نفر نیز به صورت مختلط در کلاسهای تخریبی که قابلیت استفاده دارند مشغول به تحصیل هستند.
وی در باره کلاسهای خشتی، گِلی و کپری در استان بوشهر گفت: این استان کلاس درس خشتی، گِلی و کپری ندارد اما ۵۰۰ کلاس درس در قالب ۶۰ مدرسه به صورت سنگی – ملاتی (ساروج) دارد که از نظر مهندسی نامناسب هستند.
احمدی با بیان اینکه کلاسهای سنگی ملاتی در تمام شهرها و روستاهای استان بوشهر پراکنده هستند ادامه داد: از این تعداد کلاس سنگی ملاتی ۲۵۰ کلاس تخریبی هستند که بیشتر آنها در دهه ۵۰ و ۶۰ احداث شده اند.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر گفت: با توجه به غیر قابل استفاده بودن بخشی از کلاسهای سنگی ملاتی تلاش شده دانش آموزان این کلاسها به نزدیکترین مدرسه منتقل شوند به همین دلیل برخی از مدارس در این استان به صورت ۲ شیفته اداره میشوند.
وی ادامه داد: مابقی کلاسهای درس سنگی ملاتی که در حدود ۲۵۰ کلاس درس هستند شرایط به نسبت بهتری دارند که در زمان حاضر در حدود ۱۸ هزار دانش آموز در این کلاسها مشغول به تحصیل هستند.
احمدی یادآور شد: برای برچیدن مدرسه های سنگی ملاتی نیازمند اعتبارات ویژه ای هستیم تا در یک بازه زمانی چهار تا پنج ساله نسبت به جایگزین کردن آنها با مدرسه های مقاوم در مناطق مختلف استان بوشهر اقدام شود.
وی با اشاره به اینکه امروز برای ساخت یک مدرسه ۱۲ کلاسه بین ۱۳ تا ۱۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز است گفت: اعتبارات عمرانی استانی به تنهایی برای حذف مدرسه های تخریبی کافی نیست و حضور و مشارکت خیران و صنایع موجود دراین استان در راستای اجرای مسئولیتهای اجتماعی آنها ضروری است.
فعالیت ۱۷ مدرسه کانکسی در استان بوشهر
به گفته احمدی در زمان حاضر استان بوشهر دارای ۱۷ مدرسه کانکسی در مناطق مختلف استان در سطح شهرها (سکونتگاههای غیر رسمی و حاشیه ای)، بخشها و روستاها وجود دارد که در حدود ۳۴۰ دانش آموز در این مدرسه ها مشغول به تحصیل هستند.
وی در باره مدارس کانکسی اینطور توضیح می دهد بخشی از این مدرسه ها تخریبی است که به دلیل نداشتن اعتبار کافی تلاش شده با تامین کانکس مناسب کلاسهای درس مقاوم به شکل موقت برای این دانش آموزان تشکیل شود.
مدارس نوکپری مناسب شرایط اقلیمی استان بوشهر نیست
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر در باره مدرسه های نوکپری عشایری در این استان گفت: با توجه به اینکه عشایر هر سال جابه جا می شوند و جای مشخصی ندارند به همین دلیل براساس نظر وزیر آموزش و پرورش مدرسه های نوکپر و کانکس تعریف شده است.
احمدی ادامه داد: این در حالی است که با توجه به شرایط اقلیمی استان بوشهر امکان راه اندازی مدرسه های نوکپر در استانی مانند بوشهر نیست به همین دلیل تلاش شده از کانکس به جای مدرسه های نوکپر استفاده شود.
وی درباره مدارس کپری گفت: کپرها و سازه هایی مانند مدرسه های آجری در تمام فصل ها پاسخگوی نیاز دانش آموزان نیستند بویژه در مناطق گرمسیری مانند استان بوشهر مدرسه های کپری وآجری عملکرد متناسب با آب و هوای آن فصل را ندارند و دانش آموزان با مشکلاتی روبرو میشوند.
حذف مدرسه های کپری و آجری مستلزم تامین اعتبار
احمدی درمورد اینکه چرا وعده ها در باره حذف این مدرسه ها محقق نشده است گفت: وجود مدرسه کپری و آجری بعد از ۴۴ سال از عمر انقلاب اسلامی زیبنده نظام جمهوری اسلامی نیست و برچیده شدن این مدرسه ها نیازمند تامین اعتبار است.
وی تاکید کرد: درصورتی که برنامه مشخصی برای برچیده شدن کلاسهای کپری و آجری تدوین نشود و سازمان برنامه و بودجه نیز اعتبار لازم برای این کار تخصیص ندهد برچیده شدن این نوع کلاسها در این دولت نیز امکان پذیر نخواهد بود.
احمدی یادآور شد: هر جایی که دانش آموز باشد به طور حتم مدرسه ساخته می شود و اگر شمار دانش آموزان آن منطقه کم باشد در نزدیکترین محل مدرسه ساخته و دانش آموزان به آن منطقه منتقل می شوند.
وی در مورد ساخت مدرسه های شبانه روزی گفت: با توجه به پراکندگی روستاها مدرسه های شبانه روزی مختلفی در استان بوشهر احداث شده اما در زمان حاضر هیچ برنامه ای در این استان برای ساخت این مدرسه ها در دستور کار نیست.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر اضافه کرد: با توجه به پشت سر گذاشتن ۲ سال کرونایی شمار دانش آموزان افزایش و فضاهای آموزشی با توجه به نبود درخواست ثابت ماند و بسیاری از تجهیزات نیز مستعمل شدند که تلاش شده با تخصیص اعتبار لازم نسبت به تعمیر و نوسازی تجهیزات اقدام شود.
وی اظهار کرد: شهر بوشهر، بخش سعدآباد و بخش مرکزی تنگستان به عنوان سه منطقه بحرانی استان بوشهر از نظر کمبود کلاس درس به شمار می روند که برای بهبود شرایط نیاز به مشارکت خیران است.