ندای استان:در روزهای گذشته غدهای به وزن هشت کیلوگرم را از شکم یک دختر ۱۳ ساله در دشتستان بیرون آورده شد که این اتفاق در گذشته به دلیل عدم تشخیص بیماری و سوءتفاهم خانواده و اطرافیان باعث جانباختن دختر نوجوانی شده بود.
به گزارش ندای استان،علی بهادر اهل روستای محمد جمالی بخش شبانکاره از توابع شهرستان دشتستان میباشد که در سن جوانی در کنار پدر و مادرش به چوپانی مشغول بود اما با پشتکار و دانشی که داشت امروز در کشور حرفهای زیادی برای گفتن دارد و در رشته پزشکی قبول شد و دستانش معجزهای برای خانوادههای زیادی شد.
خارج کردن غده ۸ کیلویی از شکم دختر ۱۳ ساله
دکتر علی بهادر فوق تخصص جراحی کودکان و نوزادان و فوق تخصص پیوند اعضاء فارس در گفتگو با خبرنگار فارس در دشتستان اظهار داشت: در روزهای گذشته غدهای به وزن هشت کیلوگرم را از شکم یک دختر ۱۳ ساله بیرون آوردم که شاید از جنبه پزشکی برداشتن این غده کار مشکلی نیست.
وی افزود: ولی تشخیص اینکه میتوان آنرا برداشت یا نه، ممکن است قبل از عمل برای برخی جراحان مشکل باشد و زیر بار چنین عملی نروند؛ تشخیص و عمل جراحی غدههای شکمی احتیاج به تجربه دارد.
سوء تفاهمی که باعث جانباختن دختر جوان شد!
این پزشک دشتستانی گفت: منظور از گذاشتن این تصویر موضوع اجتماعی و سوء تفاهمی است که به دنبال چنین بیماری ممکن است پیش آید.
وی در توضیح این ماجرا گفت: این غده رشد آرامی دارد و تقریبا بدون درد و خوش خیم است و علائم جدی که بیمار یا والدین را مجبور به مراجعه زود هنگام به پزشک نماید، وجود ندارد و اغلب تصور میشود بزرگی شکم به دلیل چاقی است.
بهادر تصریح کرد: اما مشکل زمانی پیش میآید که والدین متوجه بزرگی شکم دختر مجردشان که در سن باروری است شوند؛ فرض کنید این بیماری در یک خانواده که از نظر اجتماعی و اقتصادی که در سطح پایینی هستند اتفاق افتد، چه پیش خواهد آمد؟! بهخصوص که ببینند دختر از نظر جسمی هم چندان مشکلی ندارد. آیا به یک حاملگی فکر نمیکنند؟ اگر هم والدین فکر نکنند اطرافیان و وابستگان چه؟!
این پزشک دشتستانی بیان کرد: آیا فکر اینکه دیگران در مورد وی چه می گویند برای دختر آزار دهنده نیست؟ شک ندارم که این آزارها و یا حتی مرگ نصیب دخترانی که این بیماری را گرفتهاند هرچند اندک ولی پیش آمده است.
وی به بازگو کردن خاطرهای از دوران کودکی پرداخت و گفت: خودم کودکی بودم و این مسائل را به درستی درک نمیکردم ولی چیزهایی را در خاطر دارم که یک دختر در خانه نامادری شکمش بزرگ شد؛ به او تهمت زدند و در اتاقی نمور زندانش کردند و ما از روی کنجکاوی کودکانه، وی را از کنار در اتاق می نگریستیم؛ زنهای مسن و فهمیده به بیگناهی او، البته نه در برابر خانواده وی شهادت می دادند.
بهادر ادامه داد: اما حیف آن موقع نه دکتری بود و اگر هم بود، برای آن زمان دسترسی نبود و نه خانواده توان درمان را داشتند. آنقدر در آن اتاق حبس شد تا جان به جان آفرین تسلیم کرد.
این پزشک فوق تخصص کودکان تصریح کرد: خانوادهها با بزرگ شدن غدههای شکمی دختران جوان دچار سوء تفاهم نشوند و باعث آزار این جوانان معصوم نگردند.