ندای استان: مسئول مرکز فراهمآوری اعضای پیوندی استان بوشهر با بیان اینکه تاکنون اعضا ۸۸ بیمار مرگ مغزی استان بوشهر اهدا شده است گفت: اهدای عضو بیماران مرگ مغزی از سایر نقاط ایران، تاکنون جان بیش از ۶۰۰ بیمار بوشهری را از مرگ نجات داده است.
به گزارش ندای استان،حوادث ناگهانی هیچگاه در توان مدیریت افراد نیست و مرگهای ناشی از این حوادث نیز ناگریز ممکن است به همراه زندگی هر فردی باشد و سبب پایان عمر شود اما آنچه که افرادی را بر دیگر مردم برتری میدهد سبک رفتاری پیش از حوادث است، همچون فردی که از یک روز به بعد با دریافت کارت اهدا عضو خود را بیمه زندگی دیگران میکند.
همه مردم خواهان آن هستند که هیچ مرگ مغزی برای هیچ فردی در کشور اتفاق نیفتد اما در صورت بروز این امر همه ناگریز هستند، اهدای عضو در چنین مواقعی میتواند جان تعداد زیادی از بیماران را نجات دهد و افرادی را به زندگی برگرداند و این امر بهعنوان یک احسان ماندگار ثبت شود.
بسیاری مردم ترجیح میدهند به جای آنکه اعضا بدن آنان پس از مرگ در زیر خاک دفن شود، آن را زمینه زندگی دیگران کنند و در استان بوشهر نیز از این نوع احسانهای فداکارانه بسیار است.
مسئول مرکز فراهمآوری اعضای پیوندی استان بوشهر با اشاره به اینکه اهدا عضو بیماران مرگ مغزی نقش مهمی در زندگی بیماران نیاز به عضو دارد اظهار داشت: بیماران مرگ مغزی از سایر نقاط کشور، تاکنون جان بیش از ۶۰۰ بیمار در استان بوشهر را از مرگ نجات دادهاند.
علیرضا باقری با بیان اینکه بیماران مرگ مغزی استان بوشهر با اهدا عضو جان بیش از ۳۰۰ بیمار این استان را نجات دادهاند افزود: اعضای قابل اهدا فرد مرگ مغزی شامل قلب، کبد، لوزالمعده و کلیهها است ضمن اینکه برخی از بافتهای بدن از جمله ریه، رودهها، پوست، قرنیه، تاندون، غضروف، استخوان و دریچه قلب نیز قابل پیوند است.
«کرونا» اهدای عضو بیماران مرگ مغزی را کاهش داده است
وی با اشاره به ترویج فرهنگ اهدا عضو بیماران مرگ مغزی به دیگر بیماران خاطر نشان کرد: از سال ۱۳۸۳ تا سال ۱۳۹۴ در مجموع در این این ۱۰ سال ۸ عضو بیماران مرگ مغزی اهدا شد که از سال ۱۳۹۵ تاکنون ۸۰ عضو اهدا شده که نشان از ترویج فرهنگ اهدا عضو بیماران مغزی در استان بوشهر است.
مسئول مرکز فراهمآوری اعضای پیوندی استان بوشهر شیوع کرونا را سبب کاهش آمار اهدای عضو دانست و تصریح کرد: شیوع کرونا تأثیر مهمی در کاهش اهدا عضو بیماران مرگ مغزی داشته است بهگونهای در بسیاری از موارد بیمار مرگ مغزی به سبب مثبت بودن تست کرونا آنها از اهدا عضو محروم شدهاند.
لزوم آگاهی نسبت به روند اهدا عضو
اگر نسبت به اهدا عضو آگاهی کافی و درستی داشته باشیم، به حتم افراد زیادی دغدغهمند نجات جان بیماران دیگر خواهند شد چراکه درد بیمار بودن یک عضو خانواده را تنها کسانی میفهمند که برای نجات عضو خانواده خود در لیست انتظار پیوند قرار دارند.
درخصوص اهدا عضو باید بدانیم که هیچ محدودیت سنی برای اهدا عضو وجود ندارد، تأمین تمام هزینههای مربوط به روند اهدا عضو شامل بستری، بر عهده وزارت بهداشت و درمان است و باطل کردن کارت اهدا عضو بعد از تکمیل فرم و ثبتنام نیز امکانپذیر است و نیز باید توجه داشت که هر فرد مرگ مغزی میتواند جان ۸ نفر را نجات دهد و برای دریافت این کارت نیز میتوان بهصورت آنلاین در سایت مربوطه و نیز بهصورت حضوری اقدام کرد.
فرهنگ اهدای عضو یکی از شاخصهای پیشرفت علمی است
بر اساس نظر کارشناسان، یکی از شاخصهای پیشرفت علمی هر کشور، پدیده اهدا عضو و پیوند اعضا در آن است چراکه با فرهنگ سازی این امر، مرگ افراد متقاضی پیوند اعضا نیز کاهش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
تیم فراهمآوری اعضای پیوندی در خدمت فرهنگ اهدا عضو
تیم فراهمآوری اعضای پیوندی مجموعه ویژهای است که با در دست گرفتن کاری بسیار خطیر برای حفظ جان همنوعان که در لیست انتظار پیوند عضو هستند میکوشند.
اخذ رضایت برای اهدا عضو از خانوادهای که تا لحظاتی قبل فرزندشان را در کنار خود داشتهاند کار بسیار سخت و غمانگیز است که کمتر کسی تاب تحمل آن را دارد و تنها افرادی میتوانند با چنین صحنهها و واقعیتهایی مواجه شوند که شخصیت استوار و نیت پاک را در امر دخیل دارند که تیم فراهمآوری اعضای پیوند نیز متشکل از چنین افرادی است.
لزوم ترویج فرهنگ اهدا عضو
در استان بوشهر با فرهنگسازی مناسبی که درباره اهدای عضو افرادی که مرگ مغزی میشوند صورت میگیرد، اعمال شایسته در اهدا عضو انجام پذیرفته است اما طبق اظهار کارشناسان، استان بوشهر یکی از استانهایی است که اگرچه آماری مناسب در این زمینه دارد اما ظرفیت بیشتری در امر توسعه این فرهنگ را میطلبد.
۸۸ برداشت عضو در استان بوشهر
آخرین عضوی که در استان بوشهر به عنوان ششمین اهدا عضو امسال در استان اهدا شد در ۱۲ شهریور ماه بود که مسئول مرکز فراهمآوری اعضای پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از رضایت خانواده اصغر فتحی و نجات ۴ بیمار نیازمند به اهدا عضو خبر داد.
علیرضا باقری با اشاره به اینکه امسال شش مورد رضایت برای اهدای عضو در استان انجام شده است بیان کرد: با اعلام موافقت خانواده فتحی اهدا اعضای این جوان ۳۷ ساله در بیمارستان سلمان فارسی بوشهر انجام شد و ایثار این خانواده سبب شد تا ۴ عضو این بیمار برای نجات جان بیماران نیازمند به عضو به بیمارستان بوعلی سینا شیراز فرستاده شود.
وی افزود: ۴ عضو این جوان به بیمارستان شیراز ارسال شد که دریافتکنندگان اهدا عضو بیمارانی از استان خوزستان و گیلان بودند.
رئیس مرکز فراهمآوری اعضا پیوندی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با بیان اینکه تاکنون ۸۸ برداشت عضو در استان اتفاق افتاده است خاطر نشان کرد: بررسیها نشان میدهد اهدا عضو بیماران مرگ مغزی استان بوشهر تاکنون جان بیش از ۳۰۰ نفر از بیماران این استان با پیوند اعضا این افراد به بیماران دیگر نجات داده و این درحالی است که با اهدا عضو بیماران مرگ مغزی دیگر استانها، جان ۶۰۰ بیمار بوشهری نجات داده شده است.
باقری ششمین ایثار ماندگار در اهدا عضو بیماران مرگ مغزی را در سال جاری دانست و خاطر نشان کرد: بیشترین آمار اهدا عضو مرگ مغزی مربوط به بیماران جوانی است که در تصادفات، خونریزی مغزی، سقوط از بلندی و غیره دچار مرگ مغزی شدهاند ثبت شده است.
با بیان اینکه در هشتاد و هشتمین اهدا عضو در استان بوشهر ۲ کلیه، پانکراس و کبد انجام شد خاطر نشان کرد: این ایثار ماندگار در شرایط سخت کرونایی انجام شد.
با هر اهدا عضو بسیاری از افراد به زندگی برمیگردند
رئیس شبکه بهداشت و درمان تنگستان در این خصوص اظهار کرد: با هر اهدا عضو، بین ۳ تا ۸ نفر از بیماران از نعمت سلامتی برخوردار میشوند که این مهم را نمیتوان با هیچچیز قیاس کرد.
عادل مقدس افزود: امید است تا فرهنگ اهدا عضو بیش از پیش در جامعه گسترش یابد و تلاش بیشتری برای حفظ این فرهنگ انجام پذیرد.
وی اضافه کرد: آنچه که هر جامعهای به آن احتیاج دارد و سبب تحوّلآفرینی و همدلی میشود ترویج فرهنگ ایثار است چراکه اینگونه رفتار بهصورت اختیاری از طرف مردم اتفاق میافتد که بسیار ارزشمند است.
پیش از این نیز مردم خونگرم بوشهر با ترویج بسیاری از فرهنگهای نوعدوستانه بهصورت خودجوش سبب ارتقا سطح ایثار و فداکاری منطقهای شدهاند بهطور که ایثار، مقاومت و از خودگذشتگی بوشهریها در زمانهای مختلف در طول تاریخ به ثبت رسیده است.
- منبع خبر : تسنیم