از تنش آبی در سه شهرستان جنوبی تا قطع سه هزار انشعاب آب خانه باغ در بوشهر
از تنش آبی در سه شهرستان جنوبی تا قطع سه هزار انشعاب آب خانه باغ در بوشهر

ندای استان:حمز پور گفت:دیلم، گناوه و بوشهر از جمله شهر‌های این استان هستند که به میزان ۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز پساب تولید می‌کنند که بدون استفاده رها می‌شود.

به گزارش ندای استان،عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ۱۰ درصد آب موردنیاز استان از آب‌شیرین‌کن‌ها تامین می‌شود، بیان کرد: اکنون ۳۹ هزار مترمکعب معادل ۱۰ درصد از آب مورد نیاز استان از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها شامل ۲۲هزار و ۵۰۰ مترمکعبی بوشهر، ۱۲هزار و ۵۰۰ مترمکعب کنگان و چهار مترمکعب در عسلویه، نوارساحلی تنگستان و سعدآباد دشتستان تامین می‌شود.

او با بیان اینکه با توجه به بهره‌برداری از برخی آب‌شیرین‌کن‌های در دست اجرا تا پایان امسال، ۵۰ هزار مترمکعب به ظرفیت آبرسانی استان افزوده می‌شود، افزود: با اجرای بیش از ۱۰۰ هزار مترمکعب آب شیرین‌کن در دست اجرا، سهم آب‌شیرین‌کن‌ها از تامین آب استان به ۳۰ درصد می‌رسد و به این ترتیب بخش مهمی از مشکلات تامین آب برطرف می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر ادامه داد: برای طرح‎های مهم آب‌شیرین‌کن‌های استان بوشهر شامل طرح‌های ۳۵ و ۱۷ هزار مترمکعبی بوشهر و ۲۸ هزار مترمکعبی سیراف – جم، هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شده که تاکنون ۷۰۰ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده و برای بهره‌برداری از آن‌ها ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

ایجاد آب‌شیرین‌کن‌ در بوشهر ضروری است

حمزه پور، ایجاد آب‌شیرین‌کن‌ها را با وجود هزینه بالایی که برای دولت دارد برای استان بوشهر که منابع آب محلی قابل توجهی ندارد، ضروری دانست و گفت: با توجه به هزینه بالای تولید آب از طریق آب‌شیرین کن سزاوار نیست این آب در سایر مصارف مورد استفاده قرار گیرد.

او افزود: محدود بودن سرمایه گذاران فعال در اجرای آب شیرین کن‌ها و اعمال تحریم‌های ظالمانه با توجه به اینکه بسیاری از تجهیزات مورد نیاز این بخش باید ازخارج تامین شود، از جمله مشکلات اجرای این طرح‌ها در این استان است.

جم، عسلویه و دیر بیشترین مشکل را در زمینه آب دارند

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر گفت: با توجه به خشکسالی‌های حاکم بر این استان بیشترین تنش آبی در شهرستان جم، عسلویه و دیر وجود دارد که منابع آبشان بسیار محدود است.

حمزه پور تاکید کرد: تلاش شده با مدیریت مصرف و آبرسانی سیار مشکل کمبود آب در این مناطق برطرف شود.

پساب‌هایی که هدر می‌روند

او گفت: دیلم، گناوه و بوشهر از جمله شهر‌های این استان هستند که به میزان ۵۰ هزار مترمکعب در شبانه روز پساب تولید می‌کنند که بدون استفاده رها می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر بیان کرد: این آب خاکستری ظرفیت بالایی است که سرمایه گذاران می‌توانند از آن برای فضای سبز و پرورش گیاهان استفاده کنند، اما تاکنون هیچ استفاده‌ای از این ظرفیت نشده است.

فقط باید مصرف آب را مدیریت کرد

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: براساس آخرین ارزیابی‌های صورت گرفته مصرف آب مشترکان این استان در تابستان امسال ۲۸ درصد بالاتر از میانگین کشوری است و ادامه این روند می‌تواند برای شهروندان مشکل ساز شود.

حمزه‌پور تاکید کرد: با توجه به کاهش بارندگی‌ها، افت تولید آب از چاه‌ها و منابع زیرزمینی و افزایش مصرف آب، برای گذر از تابستان و بحران تنش آبی در شهر‌ها و روستا‌ها راهی به جز مدیریت مصرف وجود ندارد.

سه هزار انشعاب آب  خانه باغ قطع شد

حمزه پور با اشاره به وجود بیش از ۹ هزار خانه باغ در استان بوشهر گفت: طبق قانون این شرکت وظیفه تامین آب آشامیدنی بهداشتی در محدوده شهری و روستایی را دارد و هیچ وظیفه‌ای در مقابل تامین خانه باغ‌هایی که برخی از افراد برای استراحت و خوش گذرانی ایجاد می‌کنند، ندارد.

او ادامه داد: آب روستا‌ها حق مردم روستایی است در همین زمینه با همکاری و پشتیبانی مدیریت ارشد استان بوشهر از اول سال تاکنون سه هزار انشعاب آب  خانه باغ در استان بوشهر قطع شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر با بیان اینکه بیش از ۸۰ درصد آب مورد نیاز استان بوشهر از استان‌های همجوار تامین می‌شود، به وجود ۶ هزار انشعاب غیر مجاز آب در استان اشاره کرد و افزود: هرچند این واحد‌های مسکونی در خارج از محدوده شهری نباید ساخته می‌شد، اما امروز که این خانه‌ها احداث شده باید برای تعیین تکلیف انشعاب آب و برق آن‌ها تصمیم گیری شود، چون به دلیل نداشتن کنتور میزان مصرف این مشترکان بالا است و فشار زیادی به شبکه آبرسانی این استان وارد می‌کند.

حمزه پور عنوان کرد: بیشترین خانه باغ‌ها در تنگستان، گناوه، دیلم، دشتستان و انشعاب‌های غیر مجاز نیز در بوشهر و برازجان هستند که باید تعیین تکلیف شوند.

فرسودگی ۳۵ تا ۴۰ درصدی شبکه آبرسانی استان بوشهر

او، فرسودگی ۳۵ تا ۴۰ درصدی شبکه آبرسانی استان بوشهر را از جمله مشکلات آبرسانی در این استان برشمرد و گفت: فرسودگی شبکه آبرسانی به دلیل شرایط جوی و رطوبت، بسیار بالا است به طوی که تنها در شهر بوشهر ۳۰۰ کیلومتر از شبکه آبرسانی نیاز به نوسازی دارد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر افزود: بیش ازهشت هزار کیلومتر شبکه توزیع و خطوط انتقال آب در استان وجود دارد که با توجه به اعتبارات، سالانه ۲۵۰ کیلومتر آن نوسازی می‌شود و در صورت مشارکت مردم، خیران، شورا‌ها و دهیاری‌ها می‌توان این روند را سرعت بخشید.

حمزه پور با اشاره به اینکه در دو سال گذشته بیش از ۲۵۰ کیلومتر از شبکه آبرسانی شهری و روستایی در استان نوسازی شده است، بیان کرد: انتظار داریم امسال ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای نوسازی شبکه آبرسانی استان  اختصاص یابد.

او عنوان کرد: با افزایش اعتبارات مصوب استان از ۲۴۰ به ۵۰۰ میلیارد تومان و در صورت تخصیص ۷۰ تا ۸۰ درصدی انتظار داریم بتوانیم طرح‌های نیمه تمام استان را در این بخش تکمیل کنیم و به این صورت بخشی از مشکلات آبرسانی استان برطرف شود.

  • منبع خبر : باشگاه خبرنگاران جوان