ندای استان: بانک های استان بوشهر از نظر مصارف یا همان تسهیلات در مقایسه با منابع و سپرده هایی که جذب می کنند، رتبه آخر کشور دارند.
به گزارش ندای استان، تنها در یک فقره که مربوط به تسهیلات کرونایی بوده، بانک های استان بعد از گذشت چهار ماه، تنها ۸ درصد سهم استان را پرداخت کرده اند که جزو ضعیف ترین استان ها در این خصوص می باشد و انتقاد استاندار را هم در پی داشته است.
براساس یک آمار رسمی، نسبت مصارف به منابع بانکها در استان بوشهر ۴۳ درصد است، این درحالی است این شاخص از نظر بانک مرکزی باید ۸۵ درصد باشد.
بر اساس آمار اعلام شده، ۲۹ بانک در استان فعالند که از این تعداد ۷ بانک دولتی و نیمه دولتی بوده و شامل بانک های ملی، صادرات، تجارت، سپه، ملت، رفاه و پست بانک است. همچنین دو بانک یعنی مهر ایران و رسالت قرض الحسنه بوده و ۵ بانک دیگر نیز که شامل بانک های کشاورزی، توسعه صادرات، صنعت و معدن، توسعه تعاون و مسکن است در قالب بانک های تخصصی و توسعهای فعالیت می کنند. ۱۵ بانک خصوصی هم در استان فعالیت دارند.
رتبه آخر بانک های بوشهر در پرداخت تسهیلات
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایهگذاری استانداری بوشهر گفت: در سال گذشته و همچنین براساس بررسی صورت گرفته در فروردین و مردادماه امسال، استان بوشهر در نسبت مصارف به منابع بانکی رتبه آخر کشور را کسب کردهاست.
رسول رستمی که با ایرنا گفتگو کرده، افزود: نسبت مصارف به منابع یکی از شاخصهای عملکردی بانکها است که پس از کسر سپرده قانونی از خالص مصارف و منابع آنها بدست میآید.
وی افزود: هم اکنون نسبت مصارف به منابع بانکها در استان بوشهر ۴۳ درصد است، این درحالیست که میزان درنظرگرفته شده توسط بانک مرکزی ۸۵ درصد است و در این شاخص همه بانکهای این استان به استثنای بانک صنعت و معدن زیر شاخص بانک مرکزی هستند.
رستمی اظهار کرد: بجز بانک توسعه صادرات استان بوشهر که میزان منابع آن قابل توجه نیست، از سایر بانکها انتظار است نگاه ویژه تری به این استان داشته باشند.
بدترین عملکرد مربوط به بانک صادرات
وی افزود: بالاترین منابع بانکی در استان بوشهر متعلق به بانک صادرات با هشت هزار و ۶۴۳ میلیارد تومان است که نسبت مصارف به منابع آن در استان بوشهر ۷ درصد است.
وی اظهار کرد: کل پرداختی این بانک در تسهیلات رونق تولید چهار میلیارد تومان گزارش شده که با این شاخص نقش بانک صادرات در توسعه صنعتی این استان بسیار پایین است.
بانک تجارت و ملت در میان بدها
رستمی یادآور شد: بانک تجارت با بیش از هشت هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان منابع به عنوان دومین بانک استان از حیث منابع است که پرداختی آن در تسهیلات تبصره ۱۸ و بند الف تنها ۵۰۰ میلیون تومان بودهاست.
وی افزود: بانک ملت نیز با بیش از سه هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع در پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ و الف هیچگونه پرداختی در زمینه حمایت از صنعت استان بوشهر نداشته و نسبت مصارف به منابع آن ۵۶ درصد است.
هزینه کرد منابع برخی بانک ها زیر ۱۰ درصد
رستمی اظهار داشت: براساس رصد صورت گرفته برخی بانکها نسبت منابع به مصارف آنها تا پایان اردیبهشت ۱۰ درصد گزارش شدهاست.
وی عنوان کرد: اما نسبت مصارف به منابع بانک صنعت و معدن استان بوشهر ۹۲۶ درصد است و یکهزار میلیارد تومان تسهیلات در پروژههای کلیدی در جهش تولید و اقتصاد مقاومتی پرداخت کردهاست.
رستمی ادامه داد: این در حالی است که مواردی مشاهده شده که با وجود اینکه سرمایهگذاران بومی مجوز سرمایهگذاری نیز دریافت کرده و پای کار بودهاند ولی پس از مذاکره با بانک دست خالی از آنجا خارج میشوند.
سهم استان از تسهیلات اشتغال
وی افزود: در حوزه اشتغال روستایی نیز استان بوشهر اکنون ۱۴۳ میلیارد تومان اعتبار در اختیار دارد که این میزان تسهیلات باید برای ۹۵۳ نفر ایجاد اشتغال داشته باشد.
رستمی گفت: در تبصره بند ب تبصره ۱۶ که تسهیلات در اختیار کمیته امداد است ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار وجود دارد که پرداخت آنها باید برای ۲ هزار و ۴۰۰ نفر تعهد اشتغال داشته باشد.
وی عنوان کرد: میزان اعتبار استان بوشهر برای تسهیلات عشایری و روستایی اکنون ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است که مجموع تعهد اشتغال این استان از این محل یکهزار و ۳۰۰ نفر است.
رستمی ادامه داد: در حوزه مشاغل خانگی نیز میزان تسهیلات موجود استان بوشهر برای پرداخت ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است که از این محل در مجموع باید ۶۰۰ فرصت شغلی ایجاد شود.