ندای استان:تفاهمنامه جهش تولید این استان در سال جاری به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال توسط محمد باقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور) و استاندار بوشهرامضا شد.
به گزارش ندای استان،علی درویشی روز دوشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود: به موجب این تفاهمنامه عملیات اجرایی، تکمیل و بهرهبرداری از ۳۲ عنوان طرح و پروژه با حجم سرمایهگذاری ۱۵ هزار میلیارد ریال و اشتغال زایی پنجهزار و ۸۸۳ نفر تصویب شده و مطابق با برنامه زمانبندی اجرایی خواهد شد.
وی بیان کرد: طرحها و پروژههای جهش تولید استان بوشهر شامل سه پروژه تکمیل و بهبود کمیت و کیفیت خدمات تخصصی درمانی و زنجیره تولید و فرآوری محصولات کشاورزی و شیلاتی در قالب ۱۰ طرح است.
درویشی ادامه داد: افزایش ظرفیت تولید محصولات کشاورزی با رویکرد افزایش بهرهوری و صرفه جویی منابع آب با توسعه کشت گلخانهای در مساحت ۱۱۰ هکتار از مناطق استان، کمک به تکمیل و احداث چهار بندر صیادی برای تثبیت اشتغال و معیشت صیادان، تکمیل زیرساختهای آبزیپروری در قالب سه سایت پرورش میگو و تکمیل و بهرهبرداری از هفت طرح بزرگ صنعتی و فنآورانه در این استان از دیگر مفاد این تفاهمنامه است.
وی گفت: تکمیل و بهرهبرداری از پنج طرح و پروژه حوزه گردشگری و خدمات و توسعه پروژههای مردمی پایگاه اقتصاد مقاومتی بسیج استان از دیگر مواردی است که در تفاهمنامه مشترک استانداری بوشهر و سازمان برنامه و بودجه کشور گنجانده شدهاست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر افزود: در اجرای این تفاهم نامه از مجموع منابع مالی مورد نیاز طرح ها و پروژههای جهش تولید استان حدود یکهزار و ۶۱۹ میلیارد ریال از محل ردیف ۲۹ تبصره ۱۴ قانون بودجه در قالب اعتبار و کمکهای فنی و اعتباری و ۸۵ میلیارد ریال اعتبارات بودجه استانی سال جاری با اولویت توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تأمین خواهد شد.
وی یادآور شد: از حجم سرمایهگذاری پیش بینی شده ۱۱۰ میلیارد ریال از محل بودجه شرکتهای دولتی و موسسهها و نهادهای عمومی غیر دولتی و حدود چهارهزار و ۷۲۲ میلیارد ریال نیز توسط بخش خصوصی تامین میشود.
درویشی اضافه کرد: به لحاظ اهمیت نقش بانکها در تامین منابع مالی طرح ها، بالغ بر ۹ هزار و ۲۹۹ میلیارد ریال سرمایهگذاری طرحهای جهش تولید در قالب تسهیلات از محل منابع داخلی بانکهای عامل تامین میشود که ۳ درصد یارانه نرخ سود تسهیلات اعم از سرمایه ثابت و سرمایه در گردش به عنوان مشوق سرمایهگذاران توسط دولت از محل اعتبارات ردیف ۲۹ تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کشور تأمین خواهد شد.
وی بیان کرد: تسهیلات سرمایه ثابت طرحها نیز به صورت سالانه با اقساط ماهانه (۶ ماه دوره تنفس و پنج سال دوره بازپرداخت) و تسهیلات سرمایه در گردش این طرحها یک ساله و بازپرداخت آن برای بخش کشاورزی با اقساط سالانه و برای سایر بخشها با اقساط ماهانه است.
درویشی ادامه داد: به لحاظ اهمیت تکمیل بموقع و بهرهبرداری از طرح و پروژههای جهش تولید، بر اساس مفاد تفاهمنامه جهش تولید، ساز و کارهای لازم در فرآیند اجرا و تکمیل آنها پیش بینی شده که مطابق آن علاوه بر نظارت عملیاتی، موانع و مشکلات احتمالی و راهکارهای رفع آنها به طور مستمر پیگیری و در ستاد اقتصاد مقاومتی استان بررسی و تصمیمگیری میشود.