افزایش تقاضای فرزندخواندگی در بوشهر/راه‌اندازی ۳۲ مرکز مثبت زندگی
افزایش تقاضای فرزندخواندگی در بوشهر/راه‌اندازی ۳۲ مرکز مثبت زندگی

ندای استان:حاجیونی گفت:امروزه یکی از چالش‌هایی که با آن روبرو هستیم حضور ۱۵۰ متقاضیان فرزندخواندگی و تعداد کم کودکان است.

به گزارش ندای استان،دکتر علیرضا حاجیونی به مناسبت هفته بهزیستی در توصیف شعار هفته بهزیستی اظهار داشت: عملکرد بهزیستی در دو بعد کمی و کیفی است که امسال با شعار شفافیت تحول خدمت و ارتقاء سلامت اجتماعی در خانواده است.

وی اضافه کرد: در بهزیستی طیف گسترده‌ای از خدمات را از حیث سنی قبل از تولد تا مشاوره‌های پیش از ازدواج به گروه هدف ارائه می‌شود که باهدف تولد نوزاد سالم و کم کردن معلولین جامعه انجام می‌شود.

علیرضا حاجیونی در تشریح خدمات به گروه آسیب‌دیده در بهزیستی ابراز داشت: اولین گروه آسیب‌دیده ازلحاظ سنی در بهزیستی شیرخوارگان سنین صفرتا ۳ سال هستند و دومین گروه بچه‌های فاقد سرپرست که در گروه‌های سنی مختلف تقسیم‌بندی شده و در مراکز تحت پوشش خدمات دریافت چچ قانون جامع حمایت از حقوق معلولین است که شرایط را برای جهت حضور در شهر و استفاده از خدمات میسر می‌سازد.

راه‌اندازی ۳۲ مرکز مثبت زندگی

وی یکی از مهم‌ترین شعارهای امسال بهزیستی است را شفافیت عنوان کرد و ابراز داشت: بهزیستی به سمت شیشه‌ای کردن دیوارها و سلامت اداری پیش می‌رود و بیشتر خدمات را به‌صورت سامانه‌ای ارائه داده تا مردم به شیوه‌های مختلفی با ارکان سازمان در تماس باشند ازجمله این سامانه‌ها می‌توان به سامانه مشارکت‌های الکترونیکی مردم، سامانه شفافیت، سامانه وضعیت دانشجویان تحت پوشش، سامانه دیده‌بان، سامانه تصمیم و مهم‌ترین سامانه که سال گذشته رونمایی شد سامانه فرزندخواندگی هست که متقاضیان می‌توانند با توجه به شرایط در این سامانه ثبت‌نام کنند.

وی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های سازمان بهزیستی را راه‌اندازی مراکز مثبت زندگی توصیف کرد و بیان داشت: مراکز مثبت زندگی با ۲۲ فعالیت سطح یک راه‌اندازی و به بخش‌های غیردولتی که شامل افراد حقوقی و حقیقی است واگذار می‌شود.

حاجیونی از راه‌اندازی ۳۲ مرکز مثبت زندگی در استان خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌شود با توجه به ثبت‌نام متقاضیان در سامانه و با پیگیری درخواست‌ها توسط سازمان بهزیستی ۳۲ مرکز مثبت زندگی در استان راه‌اندازی و فعال شود.

وی در خصوص فعالیت‌های حوزه امور اجتماعی باوجود ۲۲۵ مهدکودک و آمار ۱۰ هزار کودک در مهدها بیان داشت: در مهدکودک‌ها بخصوص روستا مهدها به ۴ هزار نفر یک وعده‌غذای گرم تعلق گرفت و شهریه کودکان خانواده‌های نیازمند، کودکان معلول خانواده‌های نیازمند و کارگاه‌های آموزشی برگزار شد.

تقاضای فرزند خواندگی در بوشهر بیش از کودکان بهزیستی است

وی در خصوص افزایش سرانه معلولین بیان داشت: یارانه سرانه فرزندان تحت مراقبت از ۴۲۵ به ۷۵۰ تومان و یارانه سرانه امداد ماهیانه فرزندان از ۳۵۰ به ۶۵۰ تومان افزایش یافت.

وی از ۵۷۷ دانش‌آموز و ۱۵ دانشجوی تحت مراقبت و نگهداری ۱۱۲ فرزند در مراکز شبانه‌روزی خبر داد و اذعان داشت: امروزه یکی از چالش‌هایی که با آن روبرو هستیم حضور ۱۵۰ متقاضیان فرزندخواندگی و تعداد کم کودکان است.

مدیرکل بهزیستی استان بوشهر در ادامه بیان داشت: سامانه فرزندخواندگی متناسب باسن زوجین، تاریخ ازدواجشان، میزان اقتصادی خانواده و تحصیلاتشان در انتخاب سن کودک مؤثر است درواقع هرچه سن والدین بالا برود کودکان باسن کمتر به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد چون نیازهای روحی و روانی کودک باید متناسب باشد.

وی تأکید کرد: در کنار بحث کودکان و خانواده دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی با سامانه تلفنی ۱۴۸۰ است که به‌عنوان مرکز مداخله در بحران محسوب شده و با به وجود آمدن مشکلات کرونا ساعت پاسخگویی آن افزایش پیدا کرد که در یک سال گذشته ۳۱۰۰ نفر از طریق همین سامانه راهنمایی شدند.

وی در خصوص خدمات سامانه اورژانس اجتماعی در یک سال گذشته گفت: در حوزه پیشگیری و پاسخ به حوزه آسیب‌دیده‌ها سامانه اورژانس اجتماعی با شماره تماس ۱۲۳ به‌صورت شبانه‌روزی در کل استان به‌صورت تخصصی فعال بوده و هر موردی از انواع خشونت، کودک‌آزاری، فرار و هرجایی که آسیبی باشد این کارشناسان حضور پیدا می‌کنند.

وی در ادامه بیان داشت: بالغ‌بر ۳۸۰۰ مورد در سال گذشته از طریق سامانه اورژانس اجتماعی پیگیری شده‌اند.

وی در خصوص اقدامات انجام‌شده در توانمندسازی کودکان کار گفت: با محوریت خانواده برنامه آموزشی برگزار شد که سعی بر توانایی خانواده و والدین بوده است.

وی یکی از معضلات کودکان کار را تعریف آن در جامعه عنوان کرد و بیان داشت: کسی که در سنین کودکی به‌عنوان درامد زایی مشغول کار می‌شود کودک کار است.

وی در خصوص پرداخت‌های مستمری خانواده‌های تحت پوشش بهزیستی گفت: پرداخت مستمری ۵ هزار نفر زنان سرپرست خانوار، پرداخت معیشت ۳۰۸ خانوار دوقلو و ۵۵ خانوار سه‌قلو و همچنین ۳۱ زن سرپرست خانوار با توانمندسازی از چرخه حمایتی خارج شدند.

مدیرکل بهزیستی استان بوشهر از پرداخت بیمه اجتماعی ۱۰۳۱ نفر زن سرپرست خانواری ساکن شهر خبر داد و ابراز داشت: این خانوارها بعد از ۲۰ سال حقوق بازنشستگی می‌گیرند که ۱۲۵۶ نفر زن هم در عشایر و مناطقی روستایی سرپرست خانوار هستند.

وی در خصوص اقدامات غربالگری در سال گذشته بیان داشت: ۱۴۶۰۰ مورد غربالگری شنوایی برای متولدین و ۳۵۸۰۰ مورد غربالگری پیشگیری از تنبلی چشم و ۵۹۶ مورد مشاوره ژنتیکی شده‌اند.

وی از فعالیت ۳۲ مرکز درمان و باز توانی اعتیاد در استان خبر داد و گفت: ۳۸۴ هزار نفر در قالب طرح‌های اجتماع‌محور برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد داشتند که خوشبختانه ۱۶۱ نفر از معضل اعتیاد بهبود پیدا کردند و بعداً از طریق مهارت‌آموزی و وام‌های کم‌بهره شاغل شدند.

وی در تشریح اقدامات حوزه توان‌بخشی اذعان داشت: در حوزه توانمندسازی معلولین کمک‌هزینه و شهریه به ۲۹ دانشجو معلول و حق پرستاری به ۳۳۸ نفر ضایع نخایی حق پرستاری پرداخت شد.

وی در ادامه گفت: توزیع وسایل کمک توان‌بخشی به ۳ هزار نفر شامل ویلچر، عینک، سمعک و دو مورد کاشت حلزون در سال گذشته بوده است.

حاجیونی در خصوص ساخت مسکن برای معلولین بیان داشت: کمک به ساخت ۳۱۹ واحد مسکونی بااعتبار بالغ‌بر ۳ میلیارد و هفت‌صد میلیون تومان کمک بلاعوض انجام شد.

وی در خصوص اقدامات انجام‌شده در بحث کرونا اذعان داشت: هم‌زمان با کشور در بحث پیشگیری از بیماری کرونا پذیرش‌های جدید کلاً ممنوع شد و از خانوارهای دارای معلول خواستیم که در خانه خودشان تا حدی که می‌توانند مراقبت داشته باشند و در عوض آن به سرانه مقداری اضافه شد.

وی تصریح کرد: همچنین نظارت‌ها و بازدیدها را از راه دور و به حداقل رساندیم و تا هفته گذشته استان سفید بودیم.