۳.۵ میلیارد تومان خسارت آتش سوزی به مراتع و جنگل‌های استان
۳.۵ میلیارد تومان خسارت آتش سوزی به مراتع و جنگل‌های استان

ندای استان:منتظری گفت: از ۴۰ مورد آتش‌سوزی ۲۳ مورد آن زیر ۵ هکتار، ۲ مورد بالای ۵۰۰ هکتار و مابقی در سطح بین ۱۰ تا ۳۰ هکتار ثبت شده که با تلاش همه جانبه و همکاری همه دستگاه‌ها و گروه‌های مردمی مهار و اطفاء شده است.

به گزارش ندای استان،بروز آتش‌سوزی در نقاط کوهستانی، جنگلی و مرتعی به‌ویژه در فصل گرما خسارت زیادی را به طبیعت وارد می‌کند  که در سه ماه امسال آتش‌سوزی‌های متعددی دامن‌گیر مراتع و جنگل‌های استان بوشهر شده است.

این آتش سوزی‌ها که خسارت زیادی بر حوزه محیط زیست، منابع طبیعی، مرتعی، جنگلی و زیان مالی به ثروت ملی وارد کرده است برای پیشگیری و مقابله با این بحران‌ها نیاز به استقرار امکانات لازم اطفاء حریق و تقویت توانمندسازی نیروهای جوامع محلی دارد.

غلامرضا منتظری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بوشهربا اشاره به وضعیت مراتع مشجر استان بوشهر اظهار داشت: از مجموع ۱٫۷ میلیون هکتار اراضی منابع طبیعی و ملی استان بوشهر یک میلیون و ۲۴۳ هزار هکتار آن اراضی مراتعی است.

وی با بیان اینکه ۲۳۰ هزار هکتار جنگل در استان بوشهر وجود دارد خاطرنشان کرد: از این میزان ۳۴ هزار هکتار توسط سازمان‌های مردم‌نهاد به‌صورت دست کاشت ایجاد شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر نقش مراتع در حفاظت محیط زیست و طبیعت را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: مراتع استان نقش مهمی در طبیعت استان دارد و باید از تخریب شدن آن جلوگیری شود.

منتظری تعداد واحدهای دامی بهره‌مند از مراتع استان را یک ‌میلیون و ۱۶۳ هزار واحد دامی عنوان کرد و افزود: مقدار علوفه خشک قابل برداشت از مراتع استان ۸۸ هزار تن در سال‌های با بارش مطلوب است که در زمان‌های خشکسالی و بارش کم تولید علوفه به‌شدت کاهش می‌یابد.

وی به حادثه آتش‌سوزی در مراتع و کوهستان‌های استان بوشهر در سه ماه نخست امسال پرداخت و بیان کرد: در این مدت ۴۰ حادثه آتش‌سوزی در مراتع و مناطق جنگلی استان بوشهر ثبت شده که عمدتا آتش‌سوزی‌ها در مقیاس محدود مهار شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر افزود: از ۴۰ مورد آتش‌سوزی ۲۳ مورد آن زیر ۵ هکتار، ۲ مورد بالای ۵۰۰ هکتار و مابقی در سطح بین ۱۰ تا ۳۰ هکتار ثبت شده که با تلاش همه جانبه و همکاری همه دستگاه‌ها و گروه‌های مردمی مهار و اطفاء شده است.

منتظری با بیان اینکه این آتش‌سوزی‌ها به ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار مراتع و جنگل‌های کوهستانی استان بوشهر خسارت وارد کرد گفت: میزان خسارت از نظر ارزش اعتباری در دست بررسی است ولی برآورد اولیه نشان می‌هد که آتش‌سوزی‌های سه ماه نخست امسال در مراتع و مناطق کوهستانی استان بوشهر ۳٫۵ میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.

وی از تجهیز یگان حفاظت منابع طبیعی استان بوشهر به امکانات مقابله با آتش‌سوزی خبر داد و خاطرنشان کرد: بر اساس بررسی انجام شده برای مقابله با آتش‌سوزی در مناطق مرتعی و جنگلی و کوهستانی استان بوشهر امکاناتی همانند دمنده و آتش‌کوب متناسب با محدوده تهیه و در این نقاط مستقر می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر با بیان اینکه بخشی از نیاز حمایت از سطح ملی همانند تامین بالگرد آب‌‌پاش و نفربر و خودروهای مخصوص مناطق کوهستانی و صعب‌العبور دارد افزود: در این راستا مکاتبات و پیگیری‌های لازم انجام شده است.

منتظری فرهنگ‌سازی و استفاده از دیگر دستگاه‌ها را در مقابله با آتش‌سوزی مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: استفاده از جوامع محلی و استقرار دیده‌بان از دیگر برنامه‌های توانمندسازی در مقابله با آتش‌سوزی است.

بر اساس این گزارش گرمای هوا، سهل‌انگاری برخی طبیعت‌گردان و ناکافی بودن امکانات پایش حریق منجر به آتش‌سوزی‌های مهیب در دل طبیعت می‌شود که لازم است مردم در راستای جلوگیری از این حوادث راهکارهای ارائه شده را عملیاتی کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد  عامل انسانی بالاترین درصد علت بروز آتش‌سوزی در مناطق کوهستانی و مرتعی به خود اختصاص داده و بیشترین مناطق مستعد آتش‌سوزی به مراتع و جنگل‌ها در  مناطق کوهستانی با پوشش گیاهی بالا بازمی‌گردد.

کوچکترین سهل‌انگاری در این شرایط از جمله روشن کردن آتش در دل طبیعت می‌تواند به آتشی بزرگ  بدل و بحران ساز شود.

Visited 2 times, 1 visit(s) today