ندای استان:موسوی گمارانی گفت: لنجها و لنجداران بنگاههای زودبازده و چرخ محرک بنادر بوشهر هستند که بدون هیچ تسهیلاتی صدها هزار شغل ایجاد کرده اند و نباید جلوی فعالیتهای آنها گرفته شود.
به گزارش ندای استان،سید علی موسوی گمارانی رئیس هیات مدیره اتحادیه لنجداران و حمل و نقل دریایی استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر،گفت: توقف لنجها به منزله از حرکت ایستادن نیروی محرک در بنادر کشور است، بنابراین مسئولان باید راه را برای به حرکت درآوردن آنها باز کنند.
او افزود: داد و ستد با کشورهای حاشیه خلیج فارس و صادرات و واردات کالاهای اساسی و از جمله ته لنجی از سالهای گذشته حتی قبل از انقلاب در بنادر رایج بوده است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه لنجداران و حمل و نقل دریایی استان بوشهر ادامه داد: نزدیک به ۲۰ هزار فروند موتور لنج باری در بندرهای کشور فعالند که هر لنج دست کم ۶ تا ۸ ملوان دارد و این ملوانان از طریق داد و ستد با کشورهای حاشیه خلیج فارس امرار معاش میکنند.
موسوی گمارانی بیان کرد: تعطیلی ورود لنجها به امارات متحده عربی ناهماهنگی میان سازمانهای داخلی کشور برای پیگیری این موضوع باعث ایجاد مشکلات عدیدهای برای لنجداران و دریانوردان کشور شده است.
او گفت: چرا لنجدارانی که در این برهه از زمان که کشور درگیر مشکلات اقتصادی است میتوانند نقش آفرین باشند، باید متوقف شوند و با مشکلات معیشتی دست و پنجه نرم کنند؟ در این دوره، کشور ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند حمل و نقل دریایی است و باید موانع مربوط به این کار از طرف مسئولان برداشته و فعالیت لنجها از سر گرفته شود.
رئیس هیات مدیره اتحادیه لنجداران و حمل و نقل دریایی استان بوشهر عنوان کرد: نعمتی خدادادی به نام دریا و توانمندی مهمی به نام لنجهای سنتی داریم که میتوانند بدون هیچ مشکلی وارد کشورهای حاشیه خلیج فارس شوند و مایحتاج کشور را نظیر مواد اولیه کارخانهها تا دارو و … را تهیه کنند.
موسوی گمارانی تاکید کرد: لنجها و لنجداران بنگاههای زودبازده و چرخ محرک بنادر بوشهر هستند که بدون هیچ تسهیلاتی صدها هزار شغل ایجاد کرده اند و نباید جلوی فعالیتهای آنها گرفته شود.
او با گلایه از مسئولان گفت: مسئولان کشوری در جلسات تصمیم گیری درباره مسائل تجارت دریایی، نمایندگان لنجداران را دعوت نمیکنند و همین امر باعث میشود تصمیماتی بگیرند که زندگی یک قشر زحمتکش را به سختی و یا حتی به نابودی بکشانند.
رئیس هیات مدیره اتحادیه لنجداران و حمل و نقل دریایی استان بوشهر از مسئولان عالی رتبه کشور خواست، مشکل توقف لنجها را پیگیری کنند و با دعوت از نمایندگان لنجداران، یک بار برای همیشه، مشکلات چند صد هزار نفری که ارتزاقشان از طریق دریاست را حل کنند.
موسوی عنوان کرد: بیکار شدن این افراد، باری بر دوش دولت و جامعه خواهد بود و با ادامه این روند و تعطیلی لنجها در آینده نزدیک شاهد خالی شدن بنادر از سکنه و مهاجرت مرزنشینان به شهرهای دیگر خواهیم بود. از طرف دیگر باید با مشکلاتی اجتماعی و اقتصادی دیگری در بنادر دست و پنجه نرم کنیم.
او همچنین خطاب به لنجداران بنادر جنوبی کشور، گفت: دولت امارات هنوز هیچ گونه دستور عمل جدیدی مبنی بر ورود لنجهای باری ایرانی در نظر نگرفته است.