۳۴۴ میلیمتر بارندگی در استان/بیشترین میزان بارندگی در کنگان
۳۴۴ میلیمتر بارندگی در استان/بیشترین میزان بارندگی در کنگان

ندای استان:این مسئول خاطرنشان کرد: بیشترین میزان بارندگی استان مربوط به ایستگاه کنگان با ۱۰۴ میلیمتر بوده است که معادل ۵۱ درصد از کل بارش سالانه این ایستگاه است.

به گزارش ندای استان،مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر با اشاره به واقعه سیلابی هفته اول فروردین گفت: میانگین بارش در استان بوشهر ۲۴۹ میلیمتر است که در سال آبی جاری طبق اطلاعات ایستگاه های باران سنجی تا روز ۵ فروردین ماه ۳۴۴ میلیمتر بارندگی ثبت شده است.

علی محمدی در گفت وگو با ایسنا عنوان کرد: این رقم نسبت به بارندگی میانگین بلند مدت مشابه ۴۷ درصد افزایش و نسبت به بارندگی تاریخ مشابه سال گذشته (۵ فروردین ۹۸)  ۲۴ درصد افزایش را نشان می دهد.

وی بیان کرد: میانگین بارش کل استان طی سامانه بارشی اخیر از دوم لغایت چهارم فروردین برابر با ۳۱.۴ میلیمتر، معادل ۱۳.۵ درصد متوسط بارش سالانه بوده است.

این مسئول خاطرنشان کرد: بیشترین میزان بارندگی استان مربوط به ایستگاه کنگان با ۱۰۴ میلیمتر بوده است که معادل ۵۱ درصد از کل بارش سالانه این ایستگاه است.

محمدی تصریح کرد: حجم زیاد بارش در بازه زمانی بسیار کوتاه یک ساعت، باعث ایجاد سیلابی به حجم ۲۳۴ مترمکعب در ثانیه و روانابی حدود ۴ میلیون مترمکعب گردید.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر گفت: حجم آورد رودخانه های استان در محل ایستگاه های هیدرومتری، طی سامانه بارشی اخیر ۱۰۹ میلیون مترمکعب برآورد شده است.

وی اضافه کرد: بیشترین حجم آورد مربوط به رودخانه مُند در محل ایستگاه هیدرومتری قنطره (در انتهای رود مند قبل از تخلیه به تالاب) به میزان ۷۸ میلیون مترمکعب ثبت شده است.

علی محمدی اظهار کرد: در حال حاضر این حجم از رواناب بدون بهره برداری به دریا تخلیه می شود اما با ساخت و بهره برداری سدهای باغان، دشت پلنگ و کاردنه در این حوضه، حجمی حدود ۱۸۵ میلیون مترمکعب از رواناب ها قابل کنترل خواهد بود.

مدیرعامل آب منطقه ای بوشهر عنوان کرد: در واقعه سیلابی اخیر فرازبند سد در حال ساخت باغان با عملکردی موفق موجب تاخیر و کنترل جریان سیلاب شد.

محمدی افزود: با توجه به شدت بارندگی در بازه زمانی بسیار کوتاه و تولید رواناب زیاد در این حوزه، ارتفاع آب پشت فرازبند سد باغان به ۱۸ متر رسید که خوشبختانه این سازه از نظر فنی به خوبی باعث کنترل جریان سیلاب و تخلیه ایمن آن از طریق دو دهنه کالورت به حجم ۳۰ متر مکعب بر ثانیه به سمت پایین دست (شهرستان دشتی) شد.

وی خاطرنشان کرد: سد باغان یکی از پروژه های شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر در جنوب استان است که با پیشرفت فیزیکی ۳۳ درصد بر رودخانه باغان در حال ساخت است.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای بوشهر با اشاره به مهار بخشی از رواناب های بارندگی شمال استان گفت: کلیه طرح های تغذیه مصنوعی در شهرستان های کنگان، جم، دیر و دشتی آبگیری شده اند.

وی افزود: با توجه به ممنوعه و ممنوعه بحرانی بودن دشت های استان، این آبگیری موجب تغذیه سفره های آب زیرزمینی این منطقه خواهد شد.

این مسئول اظهار کرد: در شمال استان نیز سد رئیس علی دلواری در شهرستان دشتستان ۷ میلیون مترمکعب آبگیری شده است. سد تنگ ارم که تامین آب شرب بخش ارم شهرستان دشتستان را بر عهده دارد نیز با حجم مخزن ۴ میلیون متر مکعب به حداکثر طرفیت خود رسیده و در حال سرریز ایمن می باشد.