ندای استان:کشمیری گفت: از چهار مورد مشکوک به کرونا در مراکز درمانی استان نمونه گرفته شد، اما تا کنون جواب آزمایش هیچ یک مثبت نبوده است.
به گزارش ندای استان، سعید کشمیری رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر پس از جلسه ستاد مقابله با کرونا در استان بوشهر در جمع خبرنگاران بیان کرد: ۵۰ مورد با علائم کرونا به مراکز درمانی استان مراجعه کردهاند که از ۲۰ نفر از آنها نمونه گرفته شد و در حالی که به چهار مورد مشکوک بودیم تا کنون جواب آزمایش هیچ کدام مثبت نبوده است.
او افزود: اگر چه اکنون بیمار مبتلا به کرونا در استان نداشتهایم اما نمیتوانیم بگوییم فرد مبتلا در استان وجود ندارد، زیرا چهار استان اطراف ما آلوده شدهاند و احتمال انتقال آن وجود دارد. فقط مردم باید با حفظ خونسردی و رعایت کامل نکات بهداشتی از ابتلا به این بیماری پیشگیری کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مردم خواست آموزشها را پیگیری کنند و به شایعات توجه نکنند.
کشمیری تاکید کرد: اگر موردی از ابتلا به کرونا مثبت شود به طور قطع اعلام میکنیم و دلیلی برای پنهان کردن نداریم. اگر فردی مبتلا شود همه میفهمند.
او گفت: برای این که این ویروس شیوع پیدا نکند به همکاری همه ادارات، مردم، مطبوعات، فضای مجازی، صداوسیما و مدارس نیاز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به انتقال ویروس کرونا از طریق پرتاب ترشحات از دهان فرد مبتلا به سطوح، بیان کرد: این ویروس به ویژه بر روی سطوح فلزی از جمله میز و دستگیرهها قرار میگیرد و باید فرض کرد این سطوح آلودهاند و اگر دست با آنها برخورد کرد این ویروس میتواند از دست آلوده به دهان و چشم منتقل شود.
کشمیری افزود: پس از تماس دست با سطوح گفته شده، از دست زدن به چشم وصورت پرهیز شود و در نخستین فرصت دستها را به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون بشوییم، و اگر نبود با اسپری الکلی تمیز کنیم. سطوح را هم با سفیدکننده رقیق شده ضدعفونی کنیم.
او با تاکید بر توجه به امنیت روانی کودکان، از والدین خواست این بیمار را برای بچهها ترسناک نکنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با درخواست از همگان برای شکست دادن کرونا، گفت: در جلسه امروز که همه ادارهها حضور داشتند تصمیم گرفته شد ساعت کاری ادارهها از امروز تا پایان هفته ۸ تا ۱۳ باشد که این کاهش ساعت کارها هم باعث میشود کارمندان استراحت داشته باشند و هم از میزان رفت و آمدها کاسته میشود.
کشمیری افزود: بخش خدمات شهرداریها و بخش ارائه خدمات مراکز بهداشتی و درمانی مشمول این تغییر ساعت کاری نمیشوند. توصیه ما
دورکاری و استفاده از میز خدمت است.
او همچنین عنوان کرد: تشخیص بیماری کاملا دقیق و آزمایشگاهی است و مردم فریب کسانی که میگویند کیت تشخیص دارند را نخورند. خود ما در دانشگاههای علوم پزشکی کشور نمونهای را که از گلوی بیمار گرفته میشود در محیطی مشخص با دمای پایین به آزمایشگاه مرجع میفرستیم و اکنون به جز آزمایشگاه مرجع جای دیگری کیت تشخیص ندارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: کیتها در همین هفته در دانشگاههایی که توانایی آزمایش را دارند، توزیع میشود و اولویت سهمیه کیت با استانهایی است که درگیر این بیماری هستند و شیوع بیشتری در آنها دارد.
با ساتانهای درگیر است و شیوعه بالایی دراند اولیوت دارند و سهمیه بیتر میکیرند
کشمیری افزود: در دانشگاه ما نیز همکاران در تلاش هستند بتوانیم آزمایش را انجام دهیم.
او گفت: جواب آزمایش اولیه در ۲۴ ساعت مشخص میشود اما دو آزمایش تاییدیه هم صورت میگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر درباره فردی که گفته میشود با علائم کرونا در بیمارستان عسلویه بستری شده است، بیان کرد: علائمش به این بیماری نمیخورد.
کشمیری از مردم خواست به خبرهای خام درباره ورود یک فرد با علائم بیماری توجه نکنند زیرا خبرهایی ارزش دارد که بعد از آزمایش باشد و بیماری فرد محرز باشد.
او چنین خبرهایی را از بین برنده امنیت روانی جامعه دانست و گفت: باید به همدیگر کمک کنیم و به هم اعتماد داشته باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر به کمبود امکانات در مراکز درمانی هم اشاره کرد و افزود: کمبود وجود دارد و همکاران ما با کمبودها در حال ارائه خدمات هستند، البته سهمیهای دیشب از لباس و ماسک به استان رسید که توزیع کردیم. اما مصرف بالاست زیرا افراد متعددی در این مراکز رفت و آمد میکنند.
کشمیری ادامه داد: واردات ماسک و وسایل حفاظتی آزاد شده و به زودی این وسایل در اختیار بیمارستانها قرار میگیرد.
او درباره کمبود وسایل بهداشتی در داروخانههای استان هم گفت: اکنون با توجه به تولید صورت گرفته در استان، به میزان کافی الکل ۷۰ درصد در اختیار داروخانهها قرار گرفته است و مردم میتوانند این ماده ضدعفونی کننده را تهیه کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر عنوان کرد: در مورد ماسک هم با افزایش ظرفیت تولید داخلی و واردات صورت گرفته، مشکلی در تامین وجود ندارد و بازار اشباع خواهد شد.