ندای استان: در پی گران شدن بی سابقه انواع کالا، گرایش مردم به خرید کاهش یافته است. به همین دلیل بازاریان از رکود بی سابقه در کسب و کار خود سخن می گویند.
به گزارش ندای استان، رکودی که به دلیل کاهش ارزش پول ملی و کاهش درآمدهای مردم رخ داده و آثارش را در بازار نمایان کرده است.
بازاریان بوشهر از وضعیت فعلی ناراضی هستند
آنها می گویند بازار بوشهر یک بازار توزیعی است و اجناس تولید داخل از سایر استان های کشور به اینجا می آید، از این رو نقشی در قیمت گذاری برخی کالاها و خدمات پرمصرف ندارند و این قیمت ها توسط نهادهایی مثل سازمان صنعت و تجارت و کارگروه تنظیم بازار تعیین می شود.
در همین خصوص روابط عمومی اتاق اصناف استان نیز اعلام کرد: سوال بسیاری از بازاریان این است که چرا اقلام تولید داخل باید گران تر از اقلام خارجی یا در همان حواشی قیمتی عرضه شود.
بررسی های اتاق اصناف مرکز استان بوشهر از درون بازار نشان می دهد که تشکیل یک زندگی بسیار ساده برای یک زوج جوان بیش از بیست میلیون تومان هزینه دارد.
این درحالیست که در انتخاب اقلام یک زندگی بسیار ابتدایی وسایلی همچون مبل، تخت خواب، کمد لباس و حتی اتو و سرویس های غذاخوری چینی و تفلون نادیده گرفته شده است.
حال اگر در کنار این قیمت ها هزینه های اجاره بهای یک واحد یک خوابه، هزینه تردد در شهر، پرداخت اقساط وام ازدواج و خورد و خوراک را هم قرار دهیم متوجه می شویم که نسل جوان برای شروع یک زندگی مشترک شرایط نامساعدی مواجه اند.
هزینه های بالای تشکیل زندگی در ایران ر شرایطی است که دولت ها به قانون “تسهیل ازدواج” بی توجه هستند، قانونی در بر دارنده تمامی خدماتی است که نهادها و سازمانهای مختلف باید به زوجین جوان دهند، اما بعد از گذشت ۱۱ سال، تنها به وام ازدواج خلاصه شده است.
از جمله بندهای مهم مصوبه مجلس در سال ۸۴ برای تسهیل ازدواج جوانان می توان به این موارد اشاره کرد؛ دولت مکلف شد از طریق نهادهای عمومی نظیر شهرداری و اوقاف و با بهرهگیری از همکاری و امکانات وزارت مسکن و بنیاد مسکن و استفاده از زمینهای دولتی یا زمینهای اهدایی خیران، واحدهای ساختمانی را بهعنوان «مسکن موقت» احداث کند و آنها را در اختیار زوجهای جوان با اجاره مناسب قرار دهد. مدت استفاده هر زوج متقاضی از این واحدها هم حد اکثر سه سال تعیین شد.
همچنین در ماده ۴ قانون تسهیل ازدواج جوانان هم بیان شد کلیه دستگاههای دولتی، نهادهای عمومی و شهرداریهای دارای تسهیلات رفاهی، فرهنگ سرا و تالار، باشگاه و اردوگاه موظفاند با هماهنگی کمیته سامان ازدواج، فضاهای مذکور را برای برگزاری جشن و مراسم ازدواج در اختیار زوجهای واجد شرایط قرار دهند.
علاوه بر این قرار شد به هر یک از خانوادههای جوان در صورتی که هیچ یک از زوجین اشتغال به کار یا منبع درآمدی نداشته باشند، حداکثر تا مدت دو سال پس از تاریخ ازدواج مبلغی بهعنوان کمک هزینه زندگی به صورت قرضالحسنه پرداخت شود.