ندای استان:حسینی گفت:از اول هفته گذشته تاکنون ۱۴ مورد مسمومیت با قرص برنج در این استان گزارش شده که از این شمار ۲ نفر فوت شدند.
به گزارش ندای استان،استنشاق گاز منتشر شده از قرص برنج باعث مسمومیت اعضای خانواده و مرگ کودک هفت ساله آنها در شهر آبپخش شهرستان دشتستان شد.
در این حادثه چهار نفر از اعضای یک خانواده در اثر استنشاق گار منتشر شده از قرص برنج دچار مسمومیت شدند.
سید مجید حسینی روز پنجشنبه در گفتوگو با ایرنا افزود: پسر هفت ساله این خانواده در درمانگاه شهر آبپخش فوت کرد پدر، مادر و پسر دوم خانواده به بیمارستان شهید گنجی شهر برازجان بستری هستند.
وی بیان کرد: از اول هفته گذشته تاکنون ۱۴ مورد مسمومیت با قرص برنج در این استان گزارش شده که از این شمار ۲ نفر فوت شدند.
باشروع فصل برداشت خرما و اقدام تعدادی از شهروندان برای بستهبندی و نگهداری خرما، تعداد مسمومیت ناشی از استفاده از قرص برنج در شهرستان دشتستان بهشدت افزایش یافته است.
حسینی اضافه کرد: بازرسان بهداشت محیط و واحد نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تاکنون از ۴۸ کارگاه بستهبندی خرما بازدید کردند که ۹۰ درصد از این کارگاهها از این سهم استفاده کرده و یا در دست تهیه داشتند این درحالی است که تهیه قرص برنج ممنوع است و هیچ یک آگاهی لازم در خصوص نحوه استفاده از آن را ندارند.
وی تاکید کرد: قرص برنج جزو سمهای بسیار خطرناک برای انسان است و نباید هرگز از این قرص حتی برای مبارزه با حشرهها و جوندگان استفاده شود.
مدیر روابط عمومی و بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اضافه کرد: مردم برای مبارزه با آفتها، حشرهها و جوندگان باید از شرکتهای مجازی که از سوی مرکز بهداشت استان و شهرستان دارای مجوز هستند، کمک بگیرند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتستان گفت: در همین زمینه تیم کارشناسان بهداشت محیط و حرفه ای و نظارت بر مواد غذایی در تاریخ یکم آبانماه با حضور در شهر آبپخش بیش از ۴۸مورد کارگاه خانگی و صنعتی خرما را بازدید کردند که بیش از ۹۰ درصد این کارگاهها از این سم مهلک استفاده کرده و یا در دست تهیه داشتند.
ماریا خویش دوست افزود: کارشناسان شبکه بهداشت با آموزش دقیق و توزیع پمفلت آموزشی، آگاهی این افراد را افزایش دادند.
وی اضافه کرد: باتوجه به شرح وظایف دستگاههای اجرایی، از آنجا که این سم به آسانی در اختیار شهروندان قرار میگیرد، حضور پررنگ دستگاههای اجرایی مرتبط از جمله کارشناسان جهاد کشاورزی، بخشداریها و نیروی انتظامی میتوانند از حوادث مشابه جلوگیری کنند.
خویش دوست گفت: شبکه بهداشت در زمینه ارتقا آگاهی مردم بصورت جدی نسبت به آموزش مستمر اقدام میکند.