ندای استان:یکی از صیادان گفت: بارها شده است برای صید به منطقه مطاف می رویم و در مقابل چشمان خود لنج ها و شناورهایی می بینیم که اقدام به صید ترال می کنند.
به گزارش ندای استان، صید ترال که از سوی برخی شناورها و کشتی ها انجام می شود یکی از مخرب ترین شیوه های صید است که علاوه بر آسیب رساندن به اکوسیستم دریایی و زیستگاه آبزیان موجب تخریب ادوات صیادی شناورهای کوچک می شود.
صیادانی که برای خرید تجهیزات صیادی خود را بدهکار بانک ها می کنند و به امید کسب رزق و روزی حلال دل به دریا می زنند تا از این نعمت خدادادی سهمی داشته باشند این روزها با تورهای خالی و با چشمانی پر از شرمندگی در مقابل خانواده و فرزندان به خانه بر می گردند.
صید ترال آسایش را از صیادان محلی گرفته است
یکی از صیادان دیری به خبرنگار فارس گفت: بارها شده است برای صید به منطقه مطاف می رویم و در مقابل چشمان خود لنج ها و شناورهایی می بینیم که اقدام به صید ترال می کنند.
بردستانی بیان کرد: اگر به آنها معترض شویم با میله گرد به ما حمله می کنند و با زورگویی از ما می خواهند تورهایمان را از آن منطقه برداریم.
وی افزود: بیش از ۱۰ میلیون تومان برای خرید گرگور هزینه کرده ام اما تخریب صیدگاه از سوی این شناورها موجب شده تا علاوه بر از بین رفتن سفره روزی ما ادوات صیدمان نیز تخریب شود.
این صیاد اظهار کرد: صید ترال از سوی شناورهای بوشهری آسایش را از ما گرفته و گذران زندگی ما را سخت کرده است.
بردستانی تصریح کرد: تمام دریا را نابود کرده اند و اگر این رویه ادامه داشته باشد تا چند سال دیگر ما از گرسنگی می میریم.
وی ابراز کرد: همه مسؤولین درد ما را می دانند اما اقدامی نمی کنند چرا که این شناورها متعلق به خود آنهاست.
صیاد دیگری عنوان کرد: مسئله صید ترال سالهاست که بلای جان صیادان شهرستان دیر است اما کسی به فکر چاره نیست.
وی افزود: از یک طرف آلودگی شرکت های پتروشیمی در منطقه موجب شده تا مرجان ها از بین بروند و مانند گذشته در نزدیکی ساحل ماهی وجود نداشته باشد و از طرفی صید ترال توسط برخی سودجویان نیز سفره رزق و روزی ما را از بین برده است.
شناورهای بوشهری بیشترین تخلف را دارند
مدیر کل شیلات استان بوشهر در گفتگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: متأسفانه تخلفات صیادی نسبت به گذشته بسیار زیاد شده و از جنوب تا شمال استان بوشهر این معضل گریبانگیر ماست.
عباسعلی زنده بودی افزود: ما با توجه به تعداد شناورهایی که داریم به صورت شبانه روزی در دریا گشت می زنیم اما بدلیل کمبود تجهیزات و نیرو نمی توانیم تمام دریا را پوشش دهیم.
وی خواستار همکاری صیادان با شیلات برای برخورد با متخلفین شد و خاطرنشان کرد: اگر خود صیادان قانونمند که دلسوز هستند هنگام مشاهده صید غیرمجاز ترال از سوی شناورها مستندات در اختیار ما بگذارند بهتر می توانیم تخلفات را پیگیری کنیم.
این مسؤول یاد آور شد: طبق گزارش های رسیده بیشترین تخلفات مربوط به شناورهای بوشهری است که برای مقابله با آنها مدت زمان صید در اسکله های جرم خیز را محدود کرده ایم.
زنده بودی گفت: نیروهای حفاظت منابع شیلات در دریا مستقر می شوند و اگر نتوانند در دریا شناورها را کنترل کنند در اسکله ها کنترل شدید تر می شود.
سیستم ردیاب بر روی شناورها نصب می شود
وی نصب سیستم ردیاب بر روی شناورها را از دیگر راه های جلوگیری از صید ترال دانست و اضافه کرد: اولین بار این سیستم ها بر روی شناورهایی که سابقه تخلف دارند نصب می شود که در این راستا از دو هفته پیش سیستم ردیاب به صورت آزمایشی بر روی دو شناور نصب شده است.
مدیر کل شیلات استان بوشهر با بیان اینکه ما هیچ گاه پیگیری مسئله صید ترال را رها نکرده ایم، تأکید کرد: اسکله های جفره و جلالی در بوشهر که میزان تخلف در آنها بالاست نیز به این سیستم مجهز می شوند.
به گزارش فارس، اگرچه هر از گاهی خبرهایی مبنی بر توقیف و مصادره شناورهای متخلف در رسانه ها منعکس می شود اما گویا اقدامات صورت گرفته بازدارنده نبوده و مسئله صید ترال همچون معمای حل نشدنی روز به روز بر پیچیدگی آن افزوده می شود و از آن طرف بسیاری از صیادان محلی بدلیل کاهش صید خانه نشین شده اند.