ندای استان:در حالی که مسئولان تاکید دارند که مدرسه شهدای هستهای بوشهر باید به صورت هیئت امنایی اداره شود، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، تبدیل مدارس دولتی به هیئت امنایی را ممنوع کرده است.
به گزارش ندای استان، استان بوشهر میزبانی اولین و بزرگترین نیروگاه اتمی کشور است که حالا بخشی از برق سراسری را تامین میکند و نقش مهمی در حوزه انرژی دارد.
مردم استان بوشهر میزبان شایستهای برای نیروگاه اتمی بودهاند و در طول دوران ساخت و اکنون که در حال بهرهبرداری است تعامل و همراهی خوبی از سوی مردم با این نیروگاه صورت گرفته است.
ساخت مدرسه شهدای هستهای با ۳۶ کلاس
نیروگاه اتمی بوشهر در راستای عمل به وظایف و مسئولیتهای اجتماعی خود و توجه به محیط پیرامونی اقداماتی را داشته است که یکی از آنها ساختن یک مدرسه بزرگ و مجهز در مرکز استان است که میتواند نقش مهمی در بهبود وضعیت آموزش داشته باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر اظهار داشت: مدرسه شهدای هستهای بوشهر بر اساس توافقهای انجام شده با مشارکت سازمان انرژی اتمی ایران با ۳۶ کلاس و گنجایش یکهزار دانشآموز در تمام مقاطع تحصیلی و سرمایهگذاری بالای ۲۳ میلیارد تومان اجرائی شده است.
ناصر کرمی از تکمیل این مدرسه تا سال آینده خبر داد و اضافه کرد: مدرسه شهدای هستهای پس از تکمیل و تجهیز به آموزش و پرورش استان بوشهر واگذار و بهصورت هیئت امنایی اداره میشود که نیروگاه اتمی بوشهر عضو دائم هیئت امنا است.
تاکید به هیئتامنایی شدن مدرسه
استاندار بوشهر ظهر دوشنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان بوشهر با اشاره به ساخت مدرسه شهدای هستهای بوشهر اظهار داشت: نیروگاه اتمی بوشهر با ساخت این مدرسه خدمت بسیار خوبی را در زمینه تعلیم و تربیت اداره کرده است.
عبدالکریم گراوند با اشاره به اینکه مدرسهداری توسط دستگاهها، سازمانها، مراکز صنعتی و دیگر ادارات ممنوع است اضافه کرد: دستگاهها به جای مدرسهداری باید به آموزش و پرورش کمک و یاری کنند.
وی، آموزش و پرورش را متولی تعلیم و تربیت دانش آموزان دانست و تاکید کرد: ساخت مدرسه شهدای هستهای بوشهر بر اساس مسئولیتهای اجتماعی توسط نیروگاه اتمی بوشهر عملیاتی شده است.
مهرنوشت،استاندار بوشهر با تاکید بر اداره شدن مدرسه شهدای هستهای بوشهر بر اساس موافقتنامه اولیه گفت: باید بدون کم و کاست توافق منعقد شده در اداره مدرسه شهدای هستهای اجرایی شود.
وی با تاکید بر تسریع در تکمیل مدرسه شهدای هستهای بوشهر گفت: این مدرسه پس از تکمیل و بهرهبرداری باید بر اساس توافقنامه منعقد شده به صورت هیئت امنایی زیر نظر اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر اداره شود.
تبدیل مدارس دولتی به هیئت امنایی ممنوع
این در حالیست که بر اساس اعلام روابط عمومی دیوان عدالت اداری، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با ابطال مقرره و دستورالعمل تبدیل مدارس دولتی به هیئت امنایی، این کار را خلاف قانون دانست.
روابط عمومی دیوان عدالت اداری در این خصوص امروز دوشنبه اعلام کرد که شورای عالی آموزش و پرورش، پیش از این «آییننامه توسعه مشارکت های مردمی به شیوه مدیریت هیئت امنایی در مدارس» را تصویب کرده بود که متضمن تبدیل برخی مدارس دولتی به مدارس هیئت امنایی و به تَبَعِ آن دریافت شهریه از دانشآموزان بود. متن بند ۳ از ماده ۱۵ این آییننامه که مورد شکایت شاکی قرار گرفته، از این قرار است: «سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشارکت های مردمی دستورالعملهای اجرایی یا مالی یا اداری و شرایط و استانداردهای مورد نیاز تبدیل مدارس عادی به هیئت امنایی وهمچنین شاخص های نظارت، ارزشیابی، آموزشی، پرورشی، پذیرش دانش آموز و سیاستها و برنامههای اجرایی و ساختار تشکیلاتی اداری توسعه این مدارس را حداکثر ظرف مدت دو ماه با امضای وزیر ابلاغ نماید.»
این گزارش حاکی است در پی شکایت از این مقرره، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به بحث و بررسی در این زمینه پرداخت و در نهایت بند ۳ از ماده ۱۵ آییننامه توسعه مشارکت های مردمی به شیوه مدیریت هیئت امنایی در مدارس و دستورالعمل اجرایی مربوط به آن را با این استدلال ابطال کرد: «لایحه قانونی تشکیل شورای عالی آموزش و پرورش با اصلاحات بعدی آن، متضمن اعطای اختیار به این شورا برای تبدیل مدارس دولتی به مدارس هیئت امنایی نمیباشد و مضافاً اینکه بند ۴ ماده ۱۳ قانون مدیریت خدمات کشوری، منصرف از این موضوع است و دریافت شهریه در مدارس دولتی مغایر بند ۳ اصل سوم و اصل ۳۰ قانون اساسی است، لذا دستورالعمل مربوطه و بند ۳ ماده ۱۵ آیین نامه آن خارج از حدود اختیار و مغایر قانون است»
بر اساس این رای هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، از این پس تبدیل مدارس دولتی به مدارس هیئت امنایی غیرقانونی خواهد بود.