خبر استان:آبشیرین کن ۱۰ هزار مترمکعبی بوشهر در آیینی با حضور وزیر نیرو، استاندار و مسئولان استان بوشهر به بهره برداری رسید.
به گزارش خبر استان، در مراسم افتتاح آب شیرینکن بوشهر وزیر نیرو با بیان اینکه دومین تأسیسات آب شیرینکن استان بوشهر به بهرهبرداری میرسد، اظهار داشت: برای تأمین آب آشامیدنی استان بوشهر طرحهای آب شیرینکن در شهرها و روستاهای این استان طراحی و در حال اجراست.
حمید چیتچیان با بیان اینکه استفاده از آب دریا برای آب آشامیدنی از اولویتهای وزارت نیرو است، تصریح کرد: در این طرح پس از نمکزدایی در فرایند تولید قرار میگیرد و آب به شبکه سراسری منتقل میشود.
وزیر نیرو با بیان اینکه کشور ما در منطقه خشک و نیمهخشک قرار دارد، گفت: کشور ما با محدودیت جدی منابع آب روبهروست.
چیتچیان با اشاره به اینکه اکنون ۱۵ سال خشکسالیهای پیاپی در کشور را تحمل کردهایم، افزود: این خشکسالیها شرایط را برای بسیاری از مناطق کشورمان سخت کرد که برنامهریزیهای مدونی برای مقابله با برنامه کمآبی انجام شد.
وی اجرای خط آبرسانی کوثر را یکی از مهمترین طرحهای آبرسانی در منطقه جنوب دانست و گفت: این طرح که با استفاده از سد کوثر در استان کهگیلویه و بویراحمد اجرا شد دارای خط انتقالی به طول ۸۶۱ کیلومتر است که آب آشامیدنی استانهای بوشهر، هرمزگان، بخشی از فارس و خوزستان را تأمین میکند.
وزیر نیرو با بیان اینکه طرح آبرسانی کوثر بسیار طرح مهم و پیچیدهای است، بیان کرد: استان بوشهر یکی از استانهای کم آب کشور است که برای حل مشکلات این استان طرحهای آب شیرینکن تدوین شده است.
چیتچیان افتتاح طرح آبرسانی بوشهر را مورد اشاره قرار داد و گفت: برای تمام نقاط ساحلی استان بوشهر طرح آب شیرینکن تدوین شده است که بر اساس برنامه زمانبندی شده اجرا و تکمیل میشود.
وزیر نیرو از اجرای ۵۰ طرح آب شیرینکن در نوار ساحلی استانهای مختلف خبر داد و افزود: این طرحها اکنون به مرحله بهرهبرداری رسیده و اجرای آب شیرینکن بوشهر در مدت ۱۸ ماه نشان از نقش مهم و تأثیرگذار بخش خصوصی در اجرای طرحهای مختلف است.
چیتچیان با تأکید بر حل مشکل بحران آب در استان بوشهر افزود: در این حوزه نیازمند مشارکت بیشتر بخش خصوصی هستیم چرا که مشارکت بخش خصوصی ضمن سرعت در کارها و کاهش هزینهها بهرهوری را افزایش میدهد.
وزیر نیرو از اجرای سدهای مخزنی در استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: به زودی ساخت سد باهوش تنگستان به زودی اجرا میشود و سد دالکی نیز سرعت پیدا میکند.
چیتچیان با اشاره به اجرای سد مخزنی باغان بیان کرد: احداث بدنه سد باغان امروز اجرایی شد و سد دشت پلنگ نیز که در حال اجراست تسریع مییابد.
دکتر مصطفی سالاری نیز با قدردانی از توجه وزارت نیرو و مجموعه استانی این وزارتخانه در بوشهر در اجرای طرحهای آبرسانی اظهار داشت: با توجه به بحران کمآبی، این استان با مشکلات عدیدهای مواجه است که طرحهای تولید آب از آب شیرین کن در دستور کار قرار گرفته است.
استاندار بوشهر با اشاره به اجرای طرح آب شیرین کن سیراف افزود: این طرح با ظرفیت تولید روزانه ۲۸ هزار متر مکعب با حضور وزیر نیرو آغاز شد که تا ۳۵ هزار متر مکعب قابل افزایش است.
دکترسالاری از صدور مجوز تامین آب از تاسیسات آبشیرینکن با ظرفیت ۳۵ هزار متر مکعب در بوشهر خبرداد و گفت: برای اجرای این طرح مناقصه آن بزودی عملیاتی میشود.
وی با اشاره به اینکه مجوز تولید روزانه ۱۰۵ هزار متر مکعب آب از تاسیسات آب شیرین کن برای استان بوشهر صادر شده خاطر نشان کرد: بخشی از این طرحها اجرا و افتتاح و بخشی هم در حال اجرا و یا در مرحله انتخاب سرمایهگذار و مجری است.
استاندار بوشهر با اشاره اینکه استان بوشهر اکنون روزانه با ۱۱۰ هزار متر مکعب کسری آب مواجه است افزود: بدون توجه به رشد و افزایش جمعیت، استان بوشهر روزانه به ۳۷۰ هزار متر مکعب آب نیاز دارد که اکنون با کسری ۱۱۰ هزار متر مکعبی مواجه است.
دکترسالاری از تدوین طرحهای آبرسانی اضطراری در استان بوشهر خبرداد و گفت: افزایش ظرفیت ایستگاه پمپاژ خط آبرسانی کوثر از برنامههای مهم است که با اجرای آن روزانه ۲۳ هزار متر مکعب به ظرفیت تامین آب استان بوشهر افزوده میشود.
وی تکمیل سد تنگ ارم را از دیگر طرحهای آبرسانی دانست و افزود: این سد با شروع فصل بارندگی آبگیری میشود.
استاندار بوشهر توسعه چاههای آب، اجرای خط آبرسانی تنگ ارم و تجهیز چاهها را از دیگر طرحهای آبرسانی در کوتاه مدت دانست و گفت: با اجرا و تکمیل این طرحها در تابستان آینده استان بوشهر بدون بحران پشت سر میگذارد.
دکترسالاری افزود: با تکمیل طرحهای دراز مدت بحران مشکل آب در استان بوشهر برطرف میشود.
وی با اشاره به اجرای دو سد باغان و دشت پلنگ گفت: از ۲ سدی که دارای فاینانس خارجی در وزارت نیرو هستند مربوط به استان بوشهر است که نشان از توجه دولت به حل مشکل کمآبی در استان بوشهر است.
استاندار بوشهر افزود: ساخت ۵ سد در استان بوشهر در دست اجرا است که با اجرا و تکمیل آنها و اصلاح الگوی مصرف آب مشکل کمآبی در بخش شرب و کشاورزی استان بوشهر برطرف میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان بوشهر نیز با اشاره به سرمایهگذاری ۴۲ میلیاردی تومانی در اجرای طرح آب شیرینکن بوشهر بیان کرد: این طرح با مشارکت بخش خصوصی در مدت کمتر از ۲ سال اجرا و به بهرهبرداری رسید.